MANCHESTER UNITED BEKREFTER:

– Shaw ute i flere måneder

Publisert Sist oppdatert

Luke Shaw ble byttet ut i pausen mot Aston Villa, fordi United ønsket å være føre var. 

Venstrebacken rakk kampen mot Luton, men ble der byttet ut kort tid før pause, og denne gangen ser det ut til at skaden har vært verre. 

Sent onsdag kveld bekrefter klubben at Shaw har pådratt seg en muskelskade, og at venstrebacken trolig vil være ute i «et par måneder».

Chris Wheeler i Daily Mail skrev tidlig onsdag ettermiddag at det skal dreie seg om et tilbakefall av noe så upresist som en «leg injury», uten at United-journalisten utdypet ytterligere.

Noen timer senere presiserte Laurie Whitwell i The Athletic at det dreier seg som en hamstringsskade, noe united.no hadde fått indikasjoner på tidligere.

Ifølge Whitwell må Shaw belage seg på hele tolv uker på sidelinjen. Da sier kalenderen 15. mai.

Skulle skaden vise seg å være så alvorlig, vil det naturligvis også bety at sommerens EM i Tyskland kan være i fare for venstrebacken, all den tid han vil trenge tid på å komme seg tilbake i ordentlig form. I 2021 scoret han 1-0-målet i finalen mot Italia.

England spiller sin åpningskamp i mesterskapet 16. juni.

For Manchester United er det et hardt slag i jakten på en plassering blant de fire eller fem beste i Premier League. 

Tyrell Malacia har som kjent vært ute hele sesongen, og det er lite som tyder på at nederlenderen er i umiddelbar nærhet av et comeback. 

Shaw har vært på banen i 15 av 35 kamper denne sesongen, inkludert 12 av 25 Premier League-kamper.

Engelskmannens United-karriere har vært mye preget av flere langvarige skadeopphold, men særlig de siste par sesongene har venstrebacken maktet å styre unna de mest alvorlige skadene. 

28-åringens kanskje to sterkeste år i United-trøya kom i henholdsvis 2020/2021- og 2022/2023-sesongen. På tampen av førstnevnte spilte han som kjent et glitrende EM for sølvvinner England.

Powered by Labrador CMS