MEDIER:

- Shaw håper på comeback mot Slovakia

Luke Shaw har ikke spilt en kamp på fire måneder, men sikter seg nå inn på et comeback i åttedelsfinalen. 

Publisert Sist oppdatert

Både The Times og The Guardian skriver United-backen håper å være spilleklar og gjøre comeback når England møter Slovakia i åttedelsfinalen i EM søndag. 

Shaw er den eneste naturlige venstrebacken i Gareth Southgates England-tropp, og ble inkludert i mesterskapstroppen til tross for skadeproblemene og mangelen på kamptrening. 

Håpet var at han skulle bli spilleklar relativt tidlig i mesterskapet, men, akkurat som den foregående sesongen, har det vært mange opp- og nedturer for Shaw.

28-åringen har vært inn og ut av trening. Det har nesten vært slik at den ene dagen har han trent med laget, den andre har han fulgt et individuelt treningsprogram. Tilbakeslagene har kommet som perler på en snor for den skadeplagede United-spilleren. 

De mange skadeproblemene til Shaw er en av grunnene til at Manchester United angivelig ønsker å signere en ny venstreback i sommer. 

Saken fortsetter under artikkelpluggen.

England-sjef Gareth Southgate sa tidlig at han gamblet ved å inkludere Shaw i England-troppen, men han mente det var en risiko det var verdt å ta. 

Nå kan han altså gjøre et etterlengtet comeback. Forrige kamp han spilte var 18. februar mot Luton. Shaw er én av to United-spillere i England-troppen. Kobbie Mainoo er den andre, og flere eksperter er nå enige om at United-juvelen må starte neste kamp

Om Shaw gjør det samme er langt fra like sikkert. 

The Times påpeker at Southgate tar en stor risiko ved å sette ham rett i startelleveren, men det er også liten tvil om at venstreback-posisjonen har vært et problemområde for England i dette mesterskapet. Newcastle-veteran Kieran Trippier, som normalt er høyreback, har bekledd venstreback-posisjonen i Shaws fravær. 

Det har ikke vært en optimal løsning for et England-lag som har fått krass kritikk gjennom gruppespillet. 

Søndag venter Slovakia, som på papiret er en overkommelig motstander, i åttedelsfinalen. 

Powered by Labrador CMS