Lisandro Martinez ligger nede skadet mot West Ham.
UT MED SKADE: Lisandro Martinez måtte ut mot West Ham med det som kan være en alvorlig kneskade. Foto:

EKSPERTER TIL UNITED.NO:

– Ser langvarig og alvorlig ut

Publisert Sist oppdatert

United.no har vært i kontakt med to uavhengige fagpersoner med idrettsskader som ekspertfelt etter at Lisandro Martinez forlot banen mot West Ham med skade søndag ettermiddag.

Begge har studert videobilder av hendelsen og har i kjølvannet av disse særdeles dystre spådommer rundt argentinerens potensielle skadeomfang.

– Trolig er dette en skade med delvis røket mediale leddbånd (MCL), mediale menisk og mulig fremre korsbånd (ACL). En slik type skade kalles «unhappy triad». Det kan fort være snakk om 6-9 måneder, sier Jan Kristian Kielland Asmyhr ved Artrolab til united.no. 

Kielland Asmyhr, som har spesialisert seg innen idrettsskader og er kiropraktor og spesialist i ultralyddiagnostikk, får støtte av fysioterapeut Eirik Bjærke.

Han har blant annet lang fartstid i Vålerenga IF. 

– Det er nok leddbånd, men jeg frykter korsbånd med den vridningen med foten i bakken. Om det er snakk om korsbånd, snakker vi 7-12 måneder ute. Strukket leddbånd er fort 2-3 måneder, mens røket leddbånd tar 5-6 måneder.

Bjærke understreker samtidig at det kan være mindre alvorlig og dermed også en betraktelig kortere periode på sidelinjen.

– Om det kun er snakk om en meniskskade, kan det gjøres et lite inngrep som ikke tar mer enn 3-4 uker ute. En større meniskskade som må sys, tar imidlertid seks måneder, sier Bjærke, som nå jobber ved egen klinikk.

Erik ten Hag selv innrømmet etter kampslutt at også han er bekymret for skaden.

Det er uansett viktig å understreke at det foreløpig ikke foreligger hverken noen offisielle eller bekreftede diagnoser eller prognoser vedrørende Martinez' skade. 

Powered by Labrador CMS