Erik ten Hag møter pressen

- Selvfølgelig kan du ikke lukke øynene for ting som dette

I den andre delen av pressekonferansen snakket Erik ten Hag om problemene laget har, som for eksempel mangel på løping, spillernes mentalitet og lagånden.

Publisert

Erik, med Mason Mount nesten i stand til å komme tilbake på laget, ville du vurdert å spille ham på høyrekanten, ettersom at du ikke har mange alternativer der for øyeblikket?

⁃ Dette har vært diskutert før, men vi har alternativer til høyre for å fylle ut dette, og vi vil se på hvordan vi fyller det ut. Som jeg sa, vi har alternativene, men de må også være tilgjengelige, og da, ja, da må rutinene inn. Men ja, prinsippene og reglene, de er klare.

Jeg tror du sa forrige måned etter Tottenham-nederlaget at noen spillere ikke løp. Det var noen klipp fra kampen denne uken der det så ut som om spillerne ikke løp. La du merke til det? Er det en bekymring?

⁃ Det er alltid en bekymring når vi ikke løper, men jeg tror ikke det var tilfelle mot Bayern. Men i visse situasjoner, ja. Så, mot Spurs, ja, da løp vi ikke mye, og vi hadde en kamp sist hvor vi gjorde det samme, vi løp ikke. Men jeg tror at mot Bayern gjorde vi vårt beste for fysiske resultater, men jeg tror bare at vi ikke alltid løp i riktig øyeblikk.

Åtte av målene dine denne sesongen har skjedd kort tid etter en omstart. Er du bekymret for hvordan spillerne dine fokuserer etter å ha sluppet inn eller scoret et mål?

⁃ Ikke bekymret, men vi er klar over det. Og så, selvfølgelig, kan du ikke lukke øynene for ting som dette. Og så trener vi spillerne, vi trener et lag, i det faktum.

I pre-season sa du at du ville at United skulle være det beste overgangslaget i verden og at du ville spille med fart. Bekymrer du deg over hastigheten andre lag angriper deg med?

⁃ Ja, men når du også gjør analyse av målene vi får mot oss, tror jeg vi er ganske gode i forsvarsovergangen. Men når motstandere har startet en organisert situasjon, var vi ikke alltid så gode.

Er det en spesifikk grunn til at du ikke er så god i forsvarsovergangen?

⁃ Det er grunner, men når du forklarer grunner, vil du lage våre unnskyldninger fra det. Så jeg vil ikke snakke om det. Jeg må bare trene laget mitt og legge konklusjonene for dem, og jeg må gjøre dem oppmerksomme på disse konklusjonene og deretter også gi dem løsninger på det.

Så, har du en plan for å sortere dette?

⁃ Ja. Vel, det er jobben min å gi løsninger på problemene vi har.

Om spillernes mentalitet

På onsdag sa du at en del av problemet med forsvaret muligens var mentaliteten til spillerne, ikke at det er hele problemet, men en del av det. Er det en bekymring at du har vært i jobben i et år nå, og du fortsatt snakker om spillernes mentalitet? For det er forståelig at individuelle feil kan skje, men spillerne har trent med deg i et år nå, og de kjenner standardene dine og hva du forventer av dem på det området.

⁃ Vi har vist at vi kan. I fjor hadde vi for eksempel flest clean sheets i Premier League på grunn av laget, fordi vi forsvarte oss veldig bra som et lag. Så vi må tilbake til den standarden. Og selvfølgelig presser jeg laget, det krever jeg av laget fra sesongstart. Men mennesker er ikke roboter. Og hvorfor gjør de ikke som jeg forventer? Jeg prøver å finne ut og jeg prøver å gi løsningene, og jeg prøver også å motivere spillerne til å gjøre jobben jeg forventer av dem.

Vet du hvorfor de ikke gjør som du forventer?

⁃ Nei, men når du er inne i en periode som vi er i nå, stiller du deg selv alltid disse spørsmålene som leder. Og jobben min er å få dem til å gjøre jobben sin.

En av de store tingene du gjorde forrige sesong var å få ånden tilbake i laget. Du vet, når du var i problemer, brakte lagånden deg gjennom. Har den ånden gått litt vekk tror du? For øyeblikket?

⁃ Du kan se hvis du hopper tilbake, som i München, at du ikke kan si at ånden ikke er riktig, for de kan de slå tilbake? Jeg tror vi har andre problemer enn det.

Tidligere fredag kom første del av Erik ten Hags pressekonferanse før lørdagens kamp mot Burnley. Der snakket han om situasjonen rundt Jadon Sancho og kom med en skadeoppdatering på flere av spillerne. 

Powered by Labrador CMS