Seieren glapp på overtid

Publisert Sist oppdatert

Manchester Uniteds U19-lag kom strålende i gang og ledet tidlig 2-0 i onsdagens UEFA Youth League-kamp borte mot FC København, men danskene kjempet seg tilbake og sikret til slutt uavgjort.

Ethan Williams og Ethan Wheatley sto for Uniteds scoringer, og assisterte også hverandre, ved målene som kom med tre minutters mellomrom.

Først avsluttet Williams et pent United-angrep da han ble spilt gjennom på venstresiden og sendte ballen presist ned i det høyre hjørnet.

Deretter fant Williams Wheatley inne i feltet etter et innøvd frisparktrekk, som fikk en mer eller mindre enkel jobb med å sette ballen i nettet.

Uniteds mål kom mellom det 11. og 13. spilleminutt, før København reduserte halvveis ut i den første omgangen fra straffemerket.

Vertenes Queyrell Tchicamboud fremstod som et svært lovende talent den timen han var på banen, og driblet seg gjennom United-forsvaret før han ble «felt» av Jack Kingdon i forkant av straffen. På reprisene var det imidlertid vanskelig å se om midtstopperen i det hele tatt var borti København-spilleren, som falt svært lett, men dommeren valgte uansett å peke på ellevemeteren.

Der gikk Emil Højlund, lillebroren til en viss Rasmus, frem, og ekspederte ballen sikkert i mål.

Det virket uansett lenge ut som at United skulle holde stand, men på overtid gikk det galt da Amin Chiakha plutselig ble spilt på blank kasse og sørget for 2-2.

Resultatet gjør at København styrer mot avansement i gruppa med 10 poeng når to kamper gjenstår. 

Bayern München står med 6 etter å ha slått Galatasaray onsdag, mens United har 4. Galatasaray har 3.

U19: FC København 2–2 (1-2) United

UEFA Youth League, Tinbjerg Idraetspark

Mål: 0-1 Williams (Wheatley, 11), 0-2 Wheatley (Williams, 13), 1-2, Emil Højlund (str., 23), 2-2  Amin Chiakha (90)

Gule kort: James Nolan (38), Jack Kingdon (51), Isak Hansen-Aarøen (88)

Manchester United:  Elyh Harrison – James Nolan, Willy Kambwala, Jack Kingdon,  Ethan Williams (Jayce Fitzgerald, 80)  - Ashton Missin (Louis Jackson, 61), Kobbie Mainoo, Dan Gore - James Scanlon, Ethan Wheatley (Malachi Sharpe, 61), Isak Hansen-Aarøen

Ubenyttede innbyttere: Tom Wooster, Tyler Fletcher, Gabriele Biancheri, Victor Musa

LIVE: 

SLUTT.

90: 2-2. Der sitter den for København. Ballen spilles inn fra høyre til en umarkert Chiakha, som setter inn utligningen.

89: Det er nesten for København! Et frispark havner i beina til Jonsson på 7-8 meter, men avslutningen blokkeres.

88: Så havner Hansen-Aarøen i dommerens bok. Drar ned en København-spiller, og får også han et fortjent gult kort.

86: Gore felles av Jørgensen, som fortjent pådrar seg Københavns første gule kort for dagen.

83: Højer kommer til en ny mulighet for København. Denne gangen avslutter han fra 17 meter, men Harrison er nede og holder ballen i klypene. 

82: Det er nære for København! Ballen spilles over United-forsvaret til Højer. Harrison kommer ut og feilberegner helt, men headingen går heldigvis utenfor. 

80: Nytt United-bytte. Fitzgerald kommer inn for Williams.

78: United blir presset langt inn på egen banehalvdel nå, men det er rom å utnytte dersom kontringsspillet sitter. Fortsatt et kvarter igjen inkludert tilleggstid. Holder det helt inn?

72: Stor dobbeltsjanse for København! Først får Gudmundsson rom ute på venstresiden og avslutter mot mål, men Harrison er kjapt nede og avverger. Returen havner hos en ny København-spiller, men denne gangen blir avslutningen blokkert.

68: Halvveis ut i denne andre omgangen, som er langt mer sjansefattig enn den første. København hadde ballen en del innledningsvis, men United har tatt mer over banespillet de siste minuttene. Fortsatt 2-1 til gjestene fra Manchester.

61: United med sine første bytter for dagen. Jackson og Sharpe kommer inn for Missin og Wheatley.

52: Mainoo spiller Hansen-Aarøen gjennom, men nordmannen får et svakt førstetouch, og ballen triller inn til keeper.

51: Kingdon for sent inne i en duell med  Tchicamboud inne på Københavns banehalvdel. Ikke så mye å si på det.

46: Andre omgang sparkes i gang.

PAUSE.

45: Williams prøver seg i nærmeste, men skuddet går i nettveggen.

44: Mainoo skaffer frispark like utenfor sekstenmeteren. Kan bli farlig dette.

38: Nolan pådrar seg dagens første gule kort for å stoppe en København-angriper på vei gjennom. Usikker på hvor mye kontakt det i det hele tatt var der.

37: Kambwala rager høyest på en corner og header ballen mot mål, men  København-målvakt Dithmer redder.

24: Så scorer nesten København igjen. Højlund blir spilt gjennom, men Harrison kommer ut og avverger. Returen havner hos en ny København-spiller som får avsluttet mot mål, men ballen stoppes på vei mot mål av en United-fot.

23: Mål. Emil Højlund setter den sikkert nede til venstre, mens Harrison går motsatt vei. 1-2.

22: Straffe til København. Kingdon som så vidt er borti Københavns kantspiller Tchicamboud , som faller svært teatralsk. Den så fryktelig billig ut.

16: Nesten redusering fra Højlund! Stuper frem på et innlegg fra høyre, men headingen går like til side for mål.

13: Ny United-scoring! En København-spiller bommer grovt med en klarering på et innøvd frisparktrekk fra United, og Williams plukker opp ballen nede ved dødlinja. Denne gangen finner han Wheatley inne foran mål, som får en mer eller mindre enkel jobb med å sette ballen i nota. 

11: United i føringen! Wheatley finner Williams ute til venstre, som fyrer av gårde en markkryper ned i det høyre hjørnet. 1-0 til United!

10: Ny corner til København, og denne ganger kommer de til avslutning, men Harrison redder.

2: København kontrer og er ikke langt unna å få ballen på blank kasse, men på innlegget fra venstre side kommer Kambwala inn med en reddende fot og får klarert til corner, som ender i ingenting.

1: United sparker kampen i gang.

Powered by Labrador CMS