rasmuseriksenden2223

Seier for Højlund & co

Publisert Sist oppdatert

Tre United-spillere var i aksjon i søndagens landskamper, alle i gruppe H av EM-kvalifiseringen.

Kasakhstan 1–0 (1-0) Nord-Irland

Nord-Irland har ikke akkurat imponert i denne EM-kvalifiseringen, og nå kan de nok definitivt avskrives i kampen om de to øverste plassene i gruppe H.

Kasakhstan vant nemlig 1-0 mot nordirene etter et flott langskudd av Maxim Samorodov etter litt over halvspilt førsteomgang i en ellers ganske grå og kjedelig kamp.

Jonny Evans spilte hele kampen for Nord-Irland, som kaptein, og klarte seg helt OK. Han var ikke skyld i baklengsmålet.

evans240923
TAPTE: Jonny Evans & co.

Finland 0–1 (0-0) Danmark

Christian Eriksen fikk som kjent hjertestans mot Finland under EM i 2021, så det å møte Finland igjen var nok ekstra spesielt for 31-åringen, som ikke var involvert da Danmark møtte Finland i mars. Selve kampen ble i dette tilfellet ikke akkurat en klassiker, men danskene endte opp med å vinne 1-0 etter en sen scoring.

Mens Eriksen spilte hele kampen, så kom Rasmus Højlund først inn i pausen for et noe tamt dansk lag.

Han er delt toppscorer i EM-kvalifiseringen sammen med Scott McTominay (!) og Romelu Lukaku, men kom ikke på scoringslista her. Han hadde ikke optimale arbeidsforhold, og danskene var for upresise mot et lavtliggende finsk lag, men Højlund var et uromoment som ved noen anledninger viste OK takter med ryggen mot mål. Det ble noen nesten-sjanser, men ikke mer enn det denne gangen, i en kamp hvor begge lagene var bedre på å hindre motstanderen i å komme seg til sjanser enn til å skape sjanser.

Siden Finland lå ganske lavt, så var det kanskje ikke noen overraskelse at det var et langskudd som til slutt ble avgjørende. Eriksen hadde hatt noen brukbare frispark, men det ble heller Pierre-Emile Højbjerg som til slutt klarte å overliste den finske keeperen.

Danmark topper med dette gruppa med 13 poeng, ett poeng foran Finland og Kasakhstan, og tre poeng foran Slovenia. Sistnevnte har spilt én færre kamp enn konkurrentene i skrivende stund, men går trolig forbi både Finland og Kasakhstan i løpet av kvelden siden de skal spille borte mot San Marino.

Powered by Labrador CMS