Mason Greenwood feirer etter å ha scoret på straffespark for Getafe, 4. februar 2024.

DE UTLÅNTE:

Scoret på straffe – prøvde uten hell å få noen straffespark til

I denne saken holder vi dere oppdatert om hvordan de utlånte gjør det denne helga.

Fem har hittil vært i aksjon.

Real Betis 1-1 Getafe

Søndag ble det uavgjort 1-1 mellom Real Betis og Getafe i Sevilla.

Mason Greenwood scoret på et straffespark han skaffet selv (en Betis-spiller tråkket ved et uhell på hælen hans), og han står nå med fem mål i La Liga – tre av målene har vært spillemål, to har vært straffer.

Greenwood gikk i bakken i straffefeltet ved noen flere anledninger også, men reprisene viste at det var lite eller ingen berøring involvert, og at dommerne nok gjorde korrekt i sine vurderinger. Etter den ene situasjonen ble Greenwood taklet knallhardt rett etterpå (noe som førte til et gult kort), muligens i irritasjon over situasjonen like før.

Tidligere i uka kom det frem at La Liga skal etterforske hendelsen hvor det påstås at Jude Bellingham kalte Greenwood for en voldtektsmann.

Benfica 3-0 Gil Vicente

Benfica vant søndag kveld komfortabelt 3-0 mot Gil Vicente.

Álvaro Fernandes Carreras startet på benken, men ble byttet inn for Benfica i det 67.  minutt.

Det ble ikke flere mål etter at spanjolen var byttet inn, og Benfica topper nå ligaen to poeng foran byrival Sporting – riktignok med én kamp mer spilt. Det er seks poeng ned til Porto (som har like mange kamper som Benfica).

Álvaro Fernández i Dublin
KOM INN: Álvaro Fernandez Carreras.

Granada 1-1 Las Palmas

Granada trenger desperat poeng, og da passer det ganske dårlig å få en spiller utvist i det 21. minutt.

Det gjorde dette til en vanskeligere debut for Facundo Pellistri, men Granada tok uansett ledelsen, og gikk til pausen med den ledelsen.

Det stod fortsatt 1-0 da Pellistri ble byttet ut i det 63. minutt. Ut fra det vi har lest, så virker det som om han gjorde det godt i debuten til tross for de vanskelige omstendighetene.

Fem minutter etter Pellistri-byttet kom utligningen, og 1-1 ble også sluttresultatet. Granada vil med det fortsatt ha minst fem poeng opp til trygg grunn etter denne serierunden.

Facundo Pellistri før Newport-kampen, 28. januar 2024.
DEBUTERTE FOR GRANADA: Facundo Pellistri.

Burton Albion 0-1 Lincoln City

Lincoln City hadde ikke vunnet på lenge, og en skulle kanskje ikke trodd at de ville gjøre det her heller da de fikk en spiller utvist i det 29. minutt på stillingen 0-0.

I det 54. minutt tok de ledelsen, og da valgte Burton-hovedtrener Martin Paterson noen minutter senere å bytte inn Joe Hugill

Hugill og resten av lagkameratene gikk målløse gjennom resten av kampen også, og de må nok finne seg i å fortsatt regnes med blant lagene som står i fare for å rykke ned.

KOM INN I DET 60. MINUTT: Joe Hugill.

Accrington Stanley 0-0 Grimsby Town

Radek Vitek holdt nullen og ble kåret til banens beste i sin første kamp for Accrington Stanley – som også var hans første senioropptreden – og lørdag fikk tsjekkeren sin første hjemmekamp.

Det endte igjen med at han holdt nullen, men denne gangen klarte ikke lagkameratene å score i den andre enden.

For Accrington ble dette slik sett en misbrukt mulighet, siden de i teorien kunne tatt steget opp på playoff om de hadde vunnet med noen mål, men de henger uansett med, og Vitek er nok fornøyd med at han fortsatt ikke har sluppet inn et mål i seniorsammenheng.

Keeperreserve Radek Vitek skal sette i gang oppvarmingen før Sheffield United-Manchester United, 21. oktober 2023.
HOLDT NULLEN IGJEN: Radek Vitek.

Colchester United 3-3 Forest Green Rovers

Det så veldig bra ut for Forest Green da de ledet 2-0 borte mot Colchester – et av lagene de potensielt kan ta igjen i kampen om å unngå nedrykk – da kampuret bikket 64.00.

Dessverre for Forest Green raknet de da totalt, og slapp inn tre mål på fem-seks minutter. De fikk et utligningsmål igjen noen minutter senere, men seieren glapp uansett, og den hadde de virkelig trengt. De ligger fortsatt helt nederst i League Two, med ni poeng opp til Grimsby, Colchester og Doncaster like over streken.

Maxi Oyedele startet på benken for Forest Green, og kom inn like før slutt.

Hibernian 0-3 St. Mirren

Hibs-forsvaret fungerer ikke for tiden, og det gjorde det heller ikke i lørdagens svært skuffende hjemmetap mot St. Mirren på Easter Road.

Will Fish spilte hele kampen for Hibernian, men imponerte ikke. Lokalavisa gir ham karakteren 4, og skriver følgende:

– Nope. Ikke en akseptabel forestilling av det som skal være en leder i en skranglete forsvarsfirer.

Så får det være en fattig trøst for Fish at flere spillere får enda verre karakter, inkludert ex-red Dylan Levitt (som fikk en treer på børsen).

Will Fish, Hibernian, 6. desember 2023.
LEVERTE EN SKUFFENDE KAMP: Will Fish.

Andre:

• FC Köln vant 2-0 hjemme mot Eintracht Frankfurt, og Donny van de Beek ble sittende på benken hele kampen for sistnevnte lag. Frankfurt fikk også to spillere utvist i løpet av kampen.
  • På grunn av skade gikk Jadon Sancho glipp av Dortmunds skuffende 0-0-kamp mot Heidenheim fredag kveld.
  • Brandon Williams får fortsatt behandling i Manchester, og var dermed ikke med da Ipswich gikk på et skuffende nederlag borte mot Preston.
  • Dan Gore manglet i troppen da Port Vale ble knust borte mot Fleetwood Town.
  • Stockport hadde ikke Rhys Bennett i troppen da de spilte noe skuffende 1-1 hjemme mot formsterke Harrogate Town.
  • Ingen av spillerne som ble utlånt på deadline day – Sam Mather, Sam Murray, Sonny Aljofree og Tom Wooster – var involvert for sine respektive klubber på lørdag.
  • Mandag kveld (21.00) spiller Sevilla borte mot Rayo Vallecano. Hannibal Mejbris start i klubben har ikke vært all verden – kanskje snur det plutselig på mandag?