Rasmus Højlund scorer 3-1-målet til Manchester United mot Newcastle, 15. mai 2024.

SLIK VAR KAMPEN LIVE:

Scoret det som ble det avgjørende målet mindre enn to minutter etter å ha kommet inn

Chelsea vant borte mot Brighton i kampen som startet et kvarter tidligere, så da måtte Manchester United vinne for å ha en reell mulighet til å bli topp sju, og dermed kvalifisere seg for spill i Europa via ligaplassering.

Det klarte de, for det ble 3-2 mot Newcastle på Old Trafford.

Newcastle fikk en nesten-sjanse før halvminuttet var spilt, og var det beste laget de første ti minuttene på Old Trafford. Etter det tok United over, og det var helt fortjent da Kobbie Mainoo sendte United i ledelsen i oppgjørets 31. minutt etter å ha fått ballen fra Amad Diallo. Han trodde tilsynelatende selv at han var i offside, men den ble opphevet av en Newcastle-spiller, og Mainoo trillet ballen enkelt i mål bak ex-red Martin Dubravka.

Newcastle hadde en situasjon hvor de ropte på straffespark, mens Casemiro også hadde en redning på streken, men United gikk til pause med en 1-0-ledelse etter en god førsteomgang.

Dessverre startet Newcastle andreomgangen best også, og bortelaget utlignet etter noen få minutter av omgangen ved Anthony Gordon.

Heldigvis sørget Amad Diallo for å sende United i ledelsen igjen med et kontant skudd etter et Bruno-hjørnespark, og selv om Newcastle hadde noen eventyrlige muligheter, så gikk det neste målet heller til Manchester United.

United gjorde nemlig et trippelbytte i det 82. minutt, der Marcus Rashford, Lisandro Martínez og Rasmus Højlund kom inn, og Højlund brukte mindre enn to minutter før han økte ledelsen til 3-1.

Det ble nervøst på overtid etter at Lewis Hall reduserte med et langskudd, men det holdt helt inn.

Dermed ligger United likt med Newcastle på poeng før siste serierunde, men for å gå forbi er United avhengige av at Brentford tar poeng mot Newcastle, siden Newcastle har klart bedre målforskjell.

Under kan dere lese livereferatet fra vår livetjenesteleverandør.