TALLKNUSERNE I OPTA:

Så liten er sannsynligheten for at United kommer på 4.-plass

Publisert Sist oppdatert

Det er ikke til å stikke under den berømte stolen at det ser vanskelig for Manchester United med tanke på å kapre en plass i Champions League neste sesong.

Lørdagens 1-1-resultat mot Brentford gjorde en krevende oppgave enda mer formidabel, og med ni serierunder igjen er avstanden opp til Aston Villa og Tottenham henholdsvis åtte og ni poeng. Førstnevnte har spilt én kamp mer enn United.

Supercomputeren til statistikkselskapet Opta har regnet seg fram til at Manchester United har så lite som 1,4 prosent sjanse for å passere både Aston Villa og Tottenham i løpet av sesonginnspurten. 

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Kristoffer Ajer scoret Brentford-målet som sørget for at United kun fikk med seg ett poeng fra hovedstaden lørdag kveld.

Sannsynligheten for å bli nummer fem er heller ikke særlig høy. Ifølge Opta er det 7,2 prosent sjanse for å sikre seg en plass i mesterligaen neste sesong dersom England er ett av to lag som får en ekstra plass gjennom koeffisient-systemet til UEFA.

Opta har regnet seg frem til at United med 55,3 prosent sannsynlighet blir nummer seks.

Ifølge statistikkselskapet vil det overraske stort om Aston Villa faller utenfor topp fem i Premier League. Unai Emerys mannskap tildeles hele 50,9 prosent sannsynlighet for å bli nummer fire og 43,5 prosent sannsynlighet for å bli nummer fem.

For Tottenham sin del er tallene noe lavere, men de liljehvite fra London levnes svært gode sjanser for å nå det gjeveste selskap i Europa (41,6 prosent sannsynlighet for 4.-plass og 46,3 prosent for 5.-plass). 

Tirsdag kveld spiller Tottenham borte mot London-rival West Ham. Aston Villa møter Manchester City på Etihad onsdag, mens Manchester United gjester Stamford Bridge og Chelsea torsdag.

Scott McTominay scoret begge målene da Manchester United slo Chelsea 2-1 på Old Trafford i desember.



Powered by Labrador CMS