Maxi Oyedele på trening, 4. januar 2024.

Kaos i klubben han er lånt ut til:

Sa at treneren var en av grunnene til at han kom – dagen etter fikk treneren sparken

Publisert

Onsdag kom bekreftelsen om at midtbanespiller Maxi Oyedele skal tilbringe resten av sesongen på lån hos Forest Green Rovers, som ligger helt nederst i League Two. 

Hovedtrener Troy Deeney har vært omdiskutert etter at han ble ansatt i desember, på grunn av måten han har omtalt egne spillere på, men Oyedele svarte positivt om Deeneys rolle da han onsdag fikk direkte spørsmål om Deeneys rolle i overgangen.

– Ja, jeg tenker at en stor del av grunnen til at jeg kom hit var på grunn av ham. Vi har hatt noen samtaler hvor vi har snakket om planene for klubben, for meg, for min utvikling, og å få klubben opp hvor jeg synes at vi bør vinne, sa Oyedele.

Dagen etterpå fikk Deeney sparken, etter 29 dager i jobben.

Så kan det jo påpekes at Oyedele svarte på et direkte spørsmål om Deeney, og at det ville blitt oppfattet rart om han svarte at Deeney hadde hatt null og niks med overgangen å gjøre, men likevel er det ikke nødvendigvis optimalt at United har sendt midtbanespilleren til en klubb som umiddelbart sparker hovedtreneren.

United og Forest Green har uansett hatt et godt samarbeid. Noen husker kanskje at Charlie Savage var utlånt til Gloucestershire-klubben forrige sesong, og i tillegg har United hatt akademispillere på «utplassering» der, slik at de har trent med klubben en periode. Joe Hugill er blant spillerne som har vært i Forest Green på den måten.

Med andre ord trenger ikke overgangen nødvendigvis å ha hatt så mye med Deeney å gjøre, og forhåpentligvis vil Oyedele få tillit der fremover, uansett hvem som tar over klubben.

Første mulighet kan komme borte mot Gillingham på lørdag.

Powered by Labrador CMS