Xavi Simons i aksjon for RB Leipzig.

Ryktesaker, uke 41

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 15. oktober

12.10: Paris Saint-Germain mottok to store bud på stortalentet Xavi Simons, da sistnevnte var på utlån i PSV Eindhoven, og de budene kom fra Manchester United og RB Leipzig. Det skriver Loic Tanzi, som er journalist i anerkjente L'Equipe. Årsaken til at det ikke ble noe av var en klausul i kontrakten som sier at hvis budet kom før en hvis frist så ville pengene for salget endt i PSV i stedet for hos PSG. Spilleren er nå på utlån i Leipzig.

08.55: Mason Greenwood ønsker å bli i Spania og Getafe også på permanent basis. Det skriver søndagens The Sun i en såkalt eksklusiv sak. Årsaken skal være at han elsker livet i La Liga med Getafe så langt, og ikke minst mottakelsen fra både spillere og supportere. Så spørs det om Getafe, som aldri har betalt mer enn cirka 12 millioner euro for en spiller, til slutt er i en posisjon hvor dette kommer til å skje.

08.45: Vi tar også med litt informasjon om en tidligere United-spiller. Jesse Lingard skal som tidligere nevnt være på vei til Saudi-Arabia, men han får ikke den overgangen før i januar fordi klubben der, Al-Ettifaq, må kvitte seg med noen andre utenlandske spillere før de kan hente inn Lingard. Dette ifølge flere medier, deriblant Daily Mirror.

08.40: Scott McTominay kommer til å bli i United hele sesongen. Det skal Erik ten Hag ha bestemt, selv om Daily Star on Sunday er den aller beste kilden til å stole på. De skriver imidlertid om at skotten har imponert Ten Hag med holdninger og innsats selv om rollen hans i troppen har blitt mindre sentral.

08.30: Barcelona kommer ikke til å foreta seg noe mot Jadon Sancho i januar, med mindre noe plutselig og overraskende skjer med noen av spillerne de nå har. Det skriver spanske Sport. Samtidig skriver de at Barcelona kan være interessert i Sancho neste sommer, men da i en låneavtale til en fornuftig pris. Avisen skriver at det ventede utfallet i januar er et utlån, slik at Sancho selv kan kjenne litt på hva fremtiden kan bringe.

Lørdag 14. oktober

08.55: Jadon Sancho ble onsdag nevnt som et mulig alternativ for Juventus i engelsk presse, og vi tar med at navnet hans nå også er dukket opp i forbindelse med Juventus i Italia, nærmere bestemt Calciomercato. Ifølge saken så er Sanchos representanter nå på rundtur i Europa, for å finne mulige nye klubber for kantspilleren. Førstevalget skal være Dortmund, men det jobbes samtidig med alternativer hvis det til slutt ikke viser seg mulig, som Juventus.

08.50: Det er mer om midtstoppere denne lørdagen. South London Press skrev i en såkalt eksklusiv sak fredag at United følger nøye med på Crystal Palace og England-stopper Marc Guehi (23). Det står at det er neste sommer som eventuelt er muligheten her, og forventningen fra Palace-hold er at en eventuell overgang gir klubben ny overgangsrekord, noe som betyr at det forventes mer enn de 50 millionene pund som United betalte for Aaron Wan-Bissaka for noen år siden.

08.45: West Ham skal vurdere et nytt fremstøt på Harry Maguire i januar. Dette ifølge normalt pålitelige ESPN, og denne gangen journalist James Olley. West Ham skal tro at sjansene i januar er større, spesielt siden de fortsatt ikke forventer at United vil sette seg på bakbeina, altså at det handler om midtstopperen selv.

Fredag 13. oktober

08.10: Manchester United er sammen med Chelsea og Bayern München interessert i Schalke 04-stjerneskuddet Assan Ouedraogo, skriver Teamtalk.

Den 17 år gamle sentrale midtbanespilleren har til sammen ni opptredener for Schalke i Bundesliga 2 denne sesongen, hvor både United og Chelsea skal ha hatt speidere på tribunen i flere av kampene. 

Torsdag 12. oktober

18.05: United er i samtaler med Omari Forson om en langtidskontrakt, skriver Manchester Evening News. 19-åringens nåværende kontrakt med United går ut neste sommer.

Han har fortsatt ikke fått et offisiell kamp for førstelaget, men i treningskampene i sommer var han blant dem som fikk vist seg frem mest for Erik ten Hag.

08.30: Napolis måltyv Victor Osimhen har vært linket til Manchester United med jevne mellomrom det siste halvåret, men United er ikke den eneste Premier League-klubben som har hatt Osimhen i kikkerten. ESPN skriver at Chelsea skal være vurdere å gjøre et fremstøt for å sikre seg spissen allerede i januar. 

Onsdag 11. oktober

19.58: Når det går mot slutten av en kontrakt, så vil United vanligvis benytte seg av forlengelsesopsjonen, og Rob Dawson i ESPN skriver at United er klare til å gjøre dette med Aaron Wan-Bissaka og Victor Lindelöf, som begge har kontrakter som går ut i 2024 (med forlengelsesopsjon til 2025). 

Ifølge ESPNs kilder er det derimot mer usikkerhet rundt hva de skal gjøre med Anthony Martial, som har den samme kontraktssituasjonen, og United holder mulighetene åpne, og Martials prestasjoner denne sesongen kan bli avgjørende.

08.25: Forholdet mellom Jadon Sancho og Erik ten Hag ser ikke ut til å være i nærheten av å bli bedre. Ifølge Inews skal Sancho være åpen for en overgang til Juventus i januarvinduet. Vi vet ikke hvor troverdig avisen er, men de sikter til at de har fått informasjonen fra en «insider» som er nær Sancho. 

Videre skriver de at Sancho og Ten Hag knapt snakker sammen og at en overgang vil passe best for alle parter. 

Tirsdag 10. oktober

16.14: United skal i følge Chris Wheeler i Daily Mail være i diskusjon med Omari Forson om en ny langtidskontrakt. Den 19 år gamle angrepsspilleren har imponert på U-nivå denne sesongen og noterer seg i snitt for et målpoeng pr. 78 spilte minutt. Unggutten var også å finne på benken mot Bayern München i den første kampen i Champions League. Hans nåværende kontrakt går ut etter inneværende sesong.

08.44: Jean-Clair Todibo (23-åring i Nice), Edmond Tapsoba (24-åring i Bayer Leverkusen), Antonio Silva (19-åring i Benfica) og Goncalo Inácio (22-åring i Sporting) navngis av Fabrizio Romano som spillere United ser på som mulige stopperkjøp.

Mandag 9. oktober

17.07: Rob Dawson i ESPN skriver at det begynner å haste for Jadon Sancho med å si unnskyld til Erik ten Hag, og at det er en økende følelse i klubben av at Sanchos United-karriere allerede kan være over. 

Ifølge en av ESPNs kilder skal uansett ikke Ten Hag ha lukket døren helt for at Sancho kan reintegreres i troppen, selv om en unnskyldning nå ikke vil ha like stor effekt som hvis han hadde kommet med den under sine første samtaler med Ten Hag etter kampen mot Arsenal i starten av september.

08.25:  Ikke direkte United-relatert, men vi synes det er verdt nevne likevel. Etter at Wayne Rooney var ferdig i DC United har United-legenden blitt koblet til en managerjobb i Birmingham. Dersom han får jobben skal han ifølge The Mirror være lysten på å ta med seg en annen eks red, nemlig John O´Shea. 

Powered by Labrador CMS