Ryktesaker, uke 21

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 26. mai

20.15: Benfica bekrefter at de har signert Álvaro Fernández fra Manchester United. Spanjolen har skrevet under på en femårskontrakt med Benfica. 

Forsvarsspilleren har tilbragt de siste månedene i Portugal på lån, og Benfica har benyttet seg av opsjonen på kjøp som de hadde. United har imidlertid sikret seg både en tilbakekjøpsklausul og en videresalgsklausul. 

Lykke til videre, Fernández! 

19.50: Nettstedet Relevo hevder Casemiro stadig oftere tenker på å spille i Saudi-Arabia. Brasilianeren kan være en av dem som forlater United i sommer, og han har ved gjentatte anledninger blitt koblet til saudiarabiske klubber. Nå skriver Relevo at han avventer for å finne ut hva slags rolle ha får i United. 

Vi sjekket med Petter Veland, ekspert på spansk fotball, som sier Madrid-baserte Relevo er både seriøse og solide, så da ligger det trolig noe i rapporten om Casemiro. 

Relevo skriver at Casemiro har erkjent overfor sine nærmeste at han tror fremtiden hans ligger i Saudi-Arabia. Al Nassr, klubben Cristiano Ronaldo spiller for, skal være interessert i å hente Casemiro. Klubben er eid av det statlige investeringsfondet til Saudi-Arabia, som ikke kommer til å nøle med å tilby det som skal til for å lokke Casemiro til Saudi Pro League.

Casemiro var for øvrig ikke med på United-festen etter lørdagens FA-cuptriumf. Han reiste på ferie sammen med familien samme kveld som United vant cupen. 

Casemiro og Cristiano Ronaldo kjenner hverandre godt og spilte sammen i både Real Madrid og Manchester United.

15.50: Det tok lang tid før Sofyan Amrabat viste seg frem i United-trøya, men mot tampen av sesongen fikk han demonstrert litt av hva han kan. Nå åpner han for å bli værende i Manchester United. 

- Vet jeg hva jeg skal neste sesong? Nei. Vi kommer til å snakke sammen. Å bli værende er absolutt et alternativ. Det har vært en vanskelig sesong. Det må være mye bedre for Manchester United, og for meg også, sa marokkaneren til Ziggo Sport etter lørdagens FA-cupfinale. 

Amrabat leverte en meget god kamp mot Arsenal for noen uker siden, og var en av Uniteds beste spillere i lørdagens FA-cupfinale. United har en kjøpsopsjon på midtbanespilleren som er på lån fra Fiorentina, men foreløpig vet vi ikke om United kommer til å benytte seg av den. 

Sofyan Amrabat har gjort sine saker godt den siste tiden.

11.40: Et par oppdateringer om et par unggutter: Den franske avisen L'Equipe hevder en haug av toppklubber jakter den franske 18-åringen Leny Yoro. Midtstopperens kontrakt går ut i 2025 og United skal, sammen med PSG, Liverpool og Real Madrid alle være interesserte. 

Så melder Daily Mail at United er i førersetet i jakten på 17 år gamle Baylee Dipepa. Han er en angrepsspiller som gjør sine saker godt for Port Vale, og Newcastle, RB Leipzig, Borussia Dortmund og Aston Villa skal alle være ute etter Dipepa. 

10.10: Det er en ingen hemmelighet at Thiago Motta kommer til å ta over Juventus, selv om ansettelsen ikke har blitt offentliggjort ennå. Men Mottas inntreden hos den italienske giganten kan påvirke Uniteds sommerplaner. 

Sky Sports i Italia (gjengitt av Football Italia) hevder nemlig at Motta ønsker å bygge  sitt Juventus-lag rundt to United-linkede spillere: Adrien Rabiot og Bremer

Tidligere i mai fortalte Fabrizio Romano Uno eksklusivt at United har brasilianske Bremer på listen sin. Rabiot kobles til United hver sommer, og er nok en gang på utgående kontrakt. Nøyaktig hvor troverdige de ryktene er, vites ikke. 

08.15: Barcelona-midtstopperen Ronald Araujo er en ettertraktet mann, og nå kan hans mange beilere ha fått en gladnyhet: Ifølge nettstedet HITC, gjengitt her av ESPN, har kontraktsforhandlingene mellom Araujo og Barca kjørt seg fast. 

Manchester United skal være en av flere storklubber, deriblant Chelsea, Liverpool og Bayern München, som alle følger med på situasjonen,

Barcelona sliter som kjent økonomisk og ser nå ut til å erstatte Xavi med Hansi Flick. 

Ronald Araujo kan forlate Barcelona i sommer.

Lørdag 25. mai

12.45: Den tyske journalisten Christian Falk, som dekker Bayern München tett for avisen Bild, skriver lørdag at Bayern-styret er overbevist om at Thomas Tuchel ikke ville bli værende i Bayern fordi han allerede har sikret seg jobben i Manchester United. 

Dette betyr for ordens skyld ikke at Bild rapporterer at Tuchel har sikret seg jobben, men at Bayern-styret er overbeviste om at det er det som har skjedd.

Tuchel har den siste tiden blitt koblet til jobben i United. Mye tyder nå på at Vincent Kompany blir Tuchels etterfølger i den tyske storklubben. 

10.55: Majoritetseier i Ipswich Town, Ed Schwartz, har reist fra USA til England for å holde samtaler med Kieran McKenna og klubbens administrerende direktør Mark Ashton. Det melder Sky Sports

Ifølge kanalen ønsker Ipswich å beholde McKenna, som kobles til Chelsea, Brighton og Manchester United. Premier League-klare Ipswich skal ønske å tilby McKenna en ny kontrakt, derav Schwartz' flytur over dammen. 

Kieran McKenna.

08.10: X-kontoen AcademyScoop hevder Manchester United har vært i samtaler med representantene til unggutten Désiré Doué. Den franske 18-åringen er midtbanespiller, spiller i Rennes og har hatt sitt store gjennombrudd denne sesongen. 

AcademyScoop hevder videre at United kan komme med et formelt bud i løpet av relativt kort tid og at INEOS ønsker å få på plass en avtale tidlig ettersom Doué er på listen til både PSG og Arsenal. 

08.00: The Mirror hevder Chelsea har Michael Olise øverst på ønskelisten sin og skriver at de vil forsøke å hente franskmannen uavhengig av hvem den neste treneren deres måtte bli. Tidligere denne uken ble det klart at Mauricio Pochettino er ferdig som Chelsea-sjef. 

The Mirror skriver videre at United, Arsenal, Newcastle og Liverpool alle er ute etter 22 år gamle Olise. 

Fredag 24. mai

11.05: Nettstedet Planeta Boca Juniors hevder at Manchester United er interessert i Boca Juniors-midtstopperen Aaron Anselmino. 19-åringen skal ha en utkjøpsklausul på 21 millioner pund, og er angivelig også ønsket av Chelsea. 

Aaron Anselmino.

08.30: Ikke så mye nytt på ryktebørsen som er direkte United-relatert denne morgenen, så da tar vi heller med oss Wayne Rooney som skal ha fått en forespørsel om å stille til intervju som ny hovedtrener i Championship-klubben Plymouth. Det skriver The Telegraph

Rooney fikk sparken i Birmingham i januar, og har siden blant annet figurert som ekspert i FA-cup- og Premier League-sendinger.

Torsdag 23. mai

14.54: Charlie McNeill kommer til å forlate Manchester United denne sommeren når kontrakten går ut, skriver Manchester World

McNeill har hatt to ganske skuffende låneopphold i Newport og Stevenage de siste to sesongene, og 20-åringen kan heller ikke sies å ha levert så mange prestasjoner for U21-laget i årene etter FA Youth Cup-triumfen, men det skal likevel være interesse fra både Championship, Premier League og fra klubber i Tyskland og Portugal, hevder nettstedet.

Charlie McNeill.

14.27: The Times skriver at Brighton har stor tro på at de skal kunne vinne kampen om Kieran McKenna, og at det er ventet at de kommer med en formell tilnærming til Ipswich. 

Det som er mest interessant med saken med et United-blikk er at United ikke blir nevnt utenom informasjonen om at nordiren vokste opp som United-fan, og det at han jobbet som trener i United. Det fremstilles altså som en kamp mellom Brighton og Chelsea.

11.54: Chelsea-kjenner Jacob Steinberg skriver i The Guardian at Chelsea ønsker å gjøre en rask ansettelse av en ny hovedtrener, og at de har gitt beskjed til Ipswich om at de er interesserte i Kieran McKenna – som jo også har blitt koblet til United (og Brighton). De har også undersøkt situasjonen til Leicesters Enzo Maresca, som kan være et alternativ til McKenna.

10.04: Mason Greenwoods hus er tilgjengelig for utleie også videre (det ble lagt ut for utleie forrige sommer også), skriver The Sun – og eventuelle leietakere må betale 14 000 pund i måneden. 

En kilde uttaler til avisa at det faktum at huset er på markedet er en sterk indikasjon på at Mason ikke har noen planer om å returnere til United – og det er jo også ganske bredt omtalt at United ønsker å selge Greenwood.

Greenwood har gått målløs av banen i åtte av de siste ni kampene sine for Getafe.

Mason Greenwood.

09.27: Denne er egentlig noen dager gammel, men svenske Expressen skriver at United og Bayern München følger med på IFK Göteborgs midtbanetalent Malick Yalcouyé. IFK håper på budkrig om 18-åringen denne sommeren, og drømmer visstnok om å få rundt 100 millioner svenske kroner (7,3 millioner pund i nåværende kurs) for ham.

IFK-ikonet Gustav Svensson omtaler Yalcouyé som kanskje det største talentet IFK har hatt.

09.03: Gianluca Di Marzio mener at avgjørelsen er tatt, og at Erik ten Hag forlater Manchester United i sommer, mens Fabrizio Romano skriver at Erik ten Hags sjanser til å bli i klubben fortsatt er på rundt 50/50. Les mer i egen sak her.

08.11: Manchester United og Newcastle konkurrerer om signaturen til Tosin Adarabioyo, skriver Simon Stone og Nizaar Kinsella i BBC.

26-åringens kontrakt med Fulham går ut 30. juni, og det har blitt hevdet at Newcastle nærmer seg å fullføre en avtale, men ifølge BBC er ikke Manchester Uniteds interesse for stopperen over.

Onsdag 22. mai 

22.12: Nå vet vi jo fortsatt ikke om United blir en av klubbene som skal finne en ny hovedtrener denne sesongen, men vi nevner likevel at Bayern München (som har blitt koblet til enkelte navn United har blitt koblet til også – i tillegg til at de tidligere har blitt koblet til Erik ten Hag) ser ut til å hente Vincent Kompany fra Burnley.

Kompany har også blitt koblet til Brighton.

18.51: Charlotte Duncker i The Times skriver at Mauricio Pochettino er interessert i å snakke med Manchester United hvis United bestemmer seg for å kvitte seg med Erik ten Hag denne sommeren. 

52-åringen forlot Chelsea på tirsdag selv etter en meget god avslutning på sesongen, og han skal ikke ha bestemt seg for hvor neste steg i karrieren er, men ifølge avisa kan Pochettinos tilgjengelighet potensielt være fristende for INEOS.

Avgjørelsen om Erik ten Hag skal ikke være tatt ennå, hevdes det – og så kan en jo naturligvis ha i bakhodet at det fort ville vært informasjonen United ville foret mediene med uansett i nåværende situasjon.

18.16: BBC skriver i dag at Ipswich sannsynligvis kommer til å tilby Kieran McKenna en ny kontrakt når han trolig diskuterer fremtiden med Ipswich denne uka, men at McKenna sannsynligvis kommer til å takke nei til den avtalen – fordi McKenna føler at tiden er inne for å forlate klubben.

BBC skriver at Chelsea skal være i førersetet i kampen om McKenna, til tross for Brightons interesse, mens det hele blir enda mer komplekst av usikkerheten rundt United, siden han etter sigende også vil være under vurdering av United om de velger å bytte ut Erik ten Hag.

08.20: Tirsdag kveld smalt nyheten. Mauricio Pochettino er ferdig som Chelsea-manager. Da tar det naturligvis ikke lange tida før argentineren kobles til Manchester United. Ifølge The Standard skal både United og Bayern München være interessert i 52-åringen. 

Tirsdag 21. mai

21.15: Med Mauricio Pochettino ut av Chelsea tok det ikke mange minuttene før Kieran McKenna ble nevnt som den fremste kandidaten til å overta på Stamford Bridge ifølge flere London-baserte journalister.

19.30: I den samme saken som det ble referert til 19.10 skriver Wheeler at United også ønsker seg Benjamin Sesko og Michael Olise, men at det vil bli prioritert å hente en defensivt anlagt midtbanespiller før eventuelle kjøp av offensivt skyts. Der kommer det også frem at ser ut til å ha sikret seg 15 år gamle Camron Mpofu fra Reading. 

19.10: Sesongen er bare en FA-cupfinale unna å være over og det markerer den offisielle starten på det vi kaller «Silly Season». Ryktene vil ta seg opp og Chris Wheeler i Daily Mail skriver i sin ukentlige oppdatering av «Man United Confidential» at United ser på Marc Guehi som et alternativ på venstre midtstopperplass dersom United ikke klarer å få kloa i Jarrad Branthwaite. Crystal Palace verdsetter landslagsstopperen til £65 millioner.

Det skrives også at United ikke har mer enn £35 millioner i overgangsbudsjett denne sommeren før utgående overganger.

Jarrad Branthwaite blir av mange lansert som Uniteds førstevalg i jakten på ny midtstopper denne sommeren.

08.20: Kieran McKenna har blitt koblet til Manchester United den siste uka, men flere Premier League-klubber skal være interessert i Ipswich-managerens tjenester. The Guardian hevder nå at Brighton prøver å få til en avtale med 38-åringen, som erstatter for Roberto De Zerbi. Avisen skriver imidlertid at de kan få konkurranse fra både United og Chelsea.

Mandag 20. mai

18.15: Ifølge Corriere dello Sport, gjengitt av Football Italia er United fortsatt interessert i å signere Victor Osimhen. Napoli-spissen var på Uniteds radar i store deler av forrige overgangsvindu. Nå nærmer det seg et nytt sommervindu og da dukker nigerianerens navn opp igjen i diverse rykter. 

Både Chelsea og PSG nevnes også som interessenter. 

14.45: Fabrizio Romano, som forrige uke gjestet UNO-podcasten og snakket om Uniteds midtstopperplaner, snakker mandag om flere av Uniteds overgangsmål denne sommeren. I et intervju med YouTube-kanalen The United Stand nevner Romano en rekke spillere som er på United-blokka: 

Den italienske journalisten sier at Crystal Palace-spiller Michael Olise er «100 % godkjent» internt i klubben, men at det kan bli en langvarig saga ettersom det er stor interesse for franskmannen. Ivan Toney nevnes som et alternativ dersom United ønsker en mer erfaren spiss til å akkompagnere Rasmus Højlund. 

Videre sier han at Manchester United, i likhet med Arsenal, har sendt speidere til Portugal for  å følge med på Benficas Joao Neves, men at han trolig blir så dyr at en avtale er urealistisk per nå. Uniteds speidere skal også være store tilhengere av Bayer Leverkusen-vingbacken Jeremie Frimpong.

Her kan du lese mer om hva Romano avslørte overfor UNO forrige uke

ETTERTRAKTET: Michael Olise er en ettertraktet mann.

13.45: Manchester Evening News skriver mandag at United er én av tre klubber som har uttrykt interesse for Kieran McKenna. 38-åringen har som kjent tidligere jobbet i Manchester United, og har denne sesongen ledet Ipswich Town fra Championship og opp til Premier League. 

De to andre interesserte klubbene skal være Chelsea og Brighton. Manchester Evening News skriver at United har vært i kontakt med McKennas representanter. 

10.35: Ikke direkte United-relatert, men: To tidligere United-profiler kan være på vei til Besiktas. Den tyrkiske klubben er i samtaler med både José Mourinho og Angel Di Maria. Det har Besiktas' visepresident Husein Yucel uttalt, ifølge ESPN

Di Maria har denne sesongen spilt for Benfica, men er på utgående kontrakt. Mourinho har på sin side vært arbeidsledig siden han fikk sparken i Roma i januar tidligere i år. 

De to var aldri i United samtidig; Di Maria forlot klubben sommeren 2015, bare ett år etter at han kom til klubben. Mourinho ble ansatt som United-manager i 2016. 

KORT OPPHOLD: Angel Di Maria fikk et kortvarig opphold i Manchester United.

08.05: Ikke alltid pålitelige The Sun skriver at Manchester United krever minst 75 prosent av overgangssummen de selv betalte da de hentet Jadon Sancho fra Borussia Dortmund sommeren 2021. Da betalte United 73 millioner pund for kantspilleren. 75 prosent av den summen utgjør rundt 54 millioner pund. 

Sancho har vært god for Dortmund siden han returnerte dit på lån, og 1. juni spiller han i Champions League-finalen. The Sun skriver at han ønsker  å gå dit permanent, selv om det trolig vil innebære et stort lønnskutt. 

Powered by Labrador CMS