Ryktesaker, uke 11

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 17. mars

14.00: Donyell Malen er en interessant mann for United, det er iallfall informasjon som Christian Falk sitter på. Dortmund-spilleren kan muligens bli involvert i en slags byttehandel med Jadon Sancho denne sommeren, men det er også andre klubber som ønsker nederlenderens tjenester. Også Liverpool er interessert.

08.25: Gareth Southgate utelukker at Mason Greenwood kommer til å bli en del av Englands EM-tropp. Å ta ut 22-åringen til sommerens mesterskap vil være "en stor distraksjon" mener England-sjefen, selv om døren likevel ikke lukkes helt for at Greenwood en gang kan komme tilbake på det engelske landslaget, det skriver Express.

08.20: Ruud van Nistelrooy drømmer om managerjobb i England. Den tidligere United-spissen har stått uten arbeid siden han trakk seg som PSV-manager sommeren 2023 det på tross av at han i sin første fulle sesong tok PSV til Champions League.

I et intervju plukket opp av Mirror avslører 47-åringen at han har avslått flere jobbtilbud fordi han venter på at den rette sjansen skal dukke opp i enten England eller Spania

08.10: Sofyan Amrabat har ikke vært noen suksess etter at United hentet ham på lån fra Fiorentina på overgangsvinduets siste dag sommeren 2023. Det har i engelske medier allerede blitt konkludert med at United ikke kommer til å gjøre marokkanerens lån om til en permanent overgang. 

Nå skriver The Sun, gjengitt av italienske Gazetta Dello Sport at Juventus er klare til å tilby midtbanespilleren en ny start kommende sommer.

Lørdag 16. mars

08.20: Daily Express skriver at styret i Manchester United er samstemte om å gjøre Michael Olise til ett av sommerens hovedprioriteringer på overgangsmarkedet.

Kantspilleren hadde en glitrende debutsesong for London-klubben, før brorparten av årets sesong har blitt ødelagt av skader.

Fredag 15. mars

09.45:  Getafe vil ikke ha råd til å beholde Mason Greenwood når låneoppholdet i den spanske klubben går ut etter sesongen. Den spanske avisen Marca skriver at United nå har bestemt seg for å selge Greenwood og vil starte budrunden på 50 millioner euro. 

08.45: Den franske storklubben PSG skal flere ganger tidligere ha vurdert å legge inn bud på Marcus Rashford, og ryktene har surret en stund om det kunne komme til å skje i sommer. Rashford kommer imidlertid ikke til å dra til PSG i sommer, melder Kaveh Solhekol i Sky Sports. 

Torsdag 14. mars

19.00: Tyske Bild (bak betalingsmur), (her gjengitt av Sport Witness) melder at United er desperate etter å bli kvitt Jadon Sancho denne sommeren. 

United skal være villig til å bokføre et betydelig tap på spilleren som ble hentet for £73 millioner pund og skal være villige til å godta et bud på mellom £30 og 35 millioner.

Avisen skriver at Dortmund har en plan for hvordan de skal finansiere en potensiell overgang, selv om den vil spise opp mye av et overgangsbudsjett.

17.00: Chelsea og United skal ifølge Mirror være i kamp om signaturen til Bournemouths venstreback Milos Kerkez.

Den 20 år gamle ungareren kom til sørkystklubben før inneværende sesong og har gjort sine saker bra i sine 26 kamper under Iraolas ledelse. Bournemouth betalte da £15,5 millioner for venstrebacken og vil nok forvente god fortjeneste om det skal ende opp med noe salg.

10.51: Simon Jones i Daily Mail skriver at United og Arsenal er blant klubbene som vurderer å prøve å hente Columbus Crew-målvakt Patrick Schulte.

Den høyreiste målvakten, som fylte 23 år i går, debuterte i januar for A-landslaget til USA.

Han skal ha blitt speidet grundig på av Premier League-speidere, som skal ha blitt imponerte over det han har levert for Columbus Crew det siste året.

08.49: Vi nevnte her om dagen at Barcelona-avisa Sport skrev om United-interesse for Jules Koundé (en gammel kjenning i ryktespalten), og onsdag kveld skrev også Mundo Deportivo om den angivelige interesse fra Manchester United og Chelsea, som nevnes som hovedkandidatene til å hente 25-åringen. 

Barcelona skal være fornøyde med Koundé, og han er under langtidskontrakt (til 2027), men de vil altså vurdere å selge ham likevel om de får igjen pengene de betalte for ham, på grunn av klubbens økonomiske utfordringer.

Mundo Deportivo skriver at Barcelona betalte 50 millioner euro (42,8 mill. pund i nåværende kurs) for franskmannen, pluss ytterligere 10 millioner euro (8,6 mill. pund) i mulige bonuser.

John Murtough og Matt Hargreaves ble for øvrig nylig observert sammen med Barcelona-sportsdirektør Deco, uten at vi kan si noe om at det er en sammenheng. 

Onsdag 13. mars

18.43: David McDonnell skriver i Daily Mirror at Paris Saint-Germain planlegger et nytt forsøk på å hente Marcus Rashford til klubben. De skal også ha prøvd seg i 2022, men Rashford hadde ikke noe ønske om å forlate United, og endte opp med å score 30 mål for United i den påfølgende sesongen. 

Nå er Kylian Mbappé på vei bort fra PSG, og de planlegger visstnok å by 75 millioner pund for Rashford. 

McDonnell skriver at United kan bli fristet av et slikt bud, men at de verdsetter Rashford til nærmere 100 millioner pund, spesielt med tanke på hvordan FFP-restriksjoner påvirker United.

Selv om Rashford tidligere ikke har ønsket å forlate klubben, så skal PSG være overbevist om at de kan friste ham – men Victor Osimhen nevnes også som en mulig offensiv signering. 

08.05: Ikke alltid like treffsikre The Sun skriver i sin ryktespalte at Manchester United-topper skal ha vært på «rundreise i Spania» i et forsøk på å finne en ny klubb til Mason Greenwood

Engelskmannen ble i fjor lånt ut til Getafe, der han i store perioder denne sesongen har imponert for blåtrøyene.

Tirsdag 12. mars

20.50: United skal ha hatt en speider i 2-2-kampen mellom Juventus og Atalanta på søndag, og ifølge Daily Mail var Atalantas midtbanespiller Ederson en det ble holdt et ekstra øye til. 

Avisen skriver videre at United ventes å forsterke den sentrale midtbanen i sommer, med usikkerhet knyttet til Casemiro og Christian Eriksen, samt Sofyan Amrabat som trolig reiser tilbake til Fiorentina når utlånet avsluttes.

16.15: Den spanske avisen Sport, gjengitt av Sport Witness, skriver at Manchester United er interessert i Jules Koundé, og at den økonomiske situasjonen i Barcelona kan føre til at den franske forsvareren flytter på seg til sommeren. Også Chelsea skal følge med på situasjonen til 25-åringen.

10.26: Fabrizio Romano skriver at Barcelona for øyeblikket ikke jobber med noen Mason Greenwood-avtale. De fokuserer nå på andre overgangsmål, hevder italieneren.

Han skriver at United er åpne for å selge Greenwood.

08.32: Sport Witness videreformidler at spanske Jijantes har en video av at Uniteds John Murtough og Matt Hargreaves har møtt Barcelona-sportsdirektør Deco og noen representanter (Frank Trimboli og Federico Massai) fra agentfirmaet CAA Base ved en restaurant i Barcelona.

Sport Witness påpeker at den eneste spilleren som er representert av CAA Base i United og Barcelona er Raphaël Varane – og det virker svært usannsynlig at United og Barcelona har møtt hverandre for å snakke om Varane.

Barcelona-avisa Sport omtaler også møtet, og de nevner at det potensialt kan ha handlet om Mason Greenwood, siden de tidligere har skrevet om Barcelona-interesse for Greenwood.

Avisa har tidligere også omtalt muligheten for at United kan ende opp med noen Barcelona-akademispillere som en del av en eventuell Greenwood-avtale, og kanskje kan nevnte agentfirma bli involvert i den delen av en avtale...? 

Uansett kan det ikke gjøres annet enn å spekulere om temaet i dette møtet enn så lenge.

Mandag 11. mars

18.30: The Times kjører en såkalt eksklusiv rundt at Arsenals kvinnelag er på keeperjakt. United-keeper  Mary Earps har lenge fremstått som Arsenals førstevalg, men interessen skal ha kjølnet og Arsenal ser ifølge Times på Daphne van Domselaar fra Aston Villa som øverst på ønskelisten. 

United-keeperens kontrakt går ut ved sesongslutt og hennes fremtid er fortsatt helt uviss.

17.30: Spanske COPE (ikke en kilde vi normalt sett betror oss til) melder at United med flere skal være på alerten rundt kontraktssituasjonen til midtbanespiller Mikel Merino.  Den 27 år gamle spanjolen har en kontrakt som går ut sommeren 2025 og har samtidig en utkjøpsklausul lydende £52 mill, samtidig virker ikke den tidligere Newcastle-spilleren interessert i å fornye, noe som gjør at Real Sociedad kan bli tvunget til å selge for en billigere pris enn klausul. 

14.45: Litt mer om godeste Jarrad Branthwaite: The Mirrors United-journalist David McDonnell skriver at Everton-stopperen er en av Manchester Uniteds hovedmål når overgangsvinduet åpner igjen til sommeren. 

Everton skal ønske seg minst 75 millioner pund for 21-åringen, men United vil forsøke å få prisen ned til nærmere 50 millioner pund.

09.50: Everton-duoen Amadou Onana og Jarrad Branthwaite er fortsatt på radaren til United, skriver Manchester Evening News. United skal være ute etter å forsterke både den sentrale midtbanen og stopperplass i det kommende sommervinduet.

08.55: Dortmund skal ønske å forlenge Jadon Sanchos opphold i klubben videre etter sommeren gjennom en ny låneavtale eller en permanent overgang som kan innebære en byttehandel. Les mer om det her.

08.50: Vi finner ikke hovedkilden selv, men vi tar likevel med at flere engelske aviser, deriblant Sky Sports, siterer Mirror på at Sir Jim Ratcliffe angivelig skal stå klar til å tilby mer enn 100 millioner pund for å sikre seg Benficas midtbanetalent Joao Neves.

Powered by Labrador CMS