Ryktesaker, uke 10

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 10. mars

13.45: Erik ten Hag på er på gamleklubbens Ajax sin liste over mulige kandidater til å ta over klubben til sommeren, hevder The Mirror. En mulig retur vil imidlertid naturligvis uansett avhenge av om nederlenderen får fortsette i United neste sesong.

09.50: Juventus-stopper Gleison Bremer kobles stadig til Manchester United gjennom italienske medier, og ifølge Calciomercato, gjengitt av Sport Witness, har Juventus sagt at de ønsker minst 70 millioner euro dersom de skal la seg selge.

Torino-klubben skal være i gang med å se seg om etter en erstatter for brasilianeren, med Sporting Lisboas Ousmane Diomande som et mulig alternativ.

Lørdag 9. mars

12.25: I forlengelsen av ryktet rundt Luca Netz har Fabrizio Romano skrevet at United er på jakt etter en ung venstreback denne sommeren, det uavhengig av hva som skjer rundt Tyrell Malacia. Italieneren nevner imidlertid ingen navn.

08.00: Manchester United skal ifølge det britiske nettstedet HITC være en av mange klubber som følger Borussia Mönchengladbach-spiller Luca Netz. 20-åringen har imponert på venstrebacken for den tyske klubben denne sesongen. Det har gjort at Arsenal, Chelsea og Newcastle også skal ha fattet interesse. 

Fredag 8. mars

08.00: Manchester United og Kobbie Mainoos representanter skal ha hatt innledende samtaler om en ny kontrakt til den unge midtbanespilleren, melder Manchester Evening News. Det betyr at den unge midtbanespilleren kan vente seg et solid lønnstillegg. 

Mainoo skrev under på en langtidskontrakt for kun et drøyt år siden og mange av de bonusrelaterte klausulene har blitt utløst som følge av at Mainoo nå er et fast innslag på førstelaget. 

Partene skal derfor ikke ha hastverk med en ny kontrakt, og Mainoo skal selv ha gitt uttrykk for at han ønsker å fokusere mest mulig på fotballen denne våren. 

Torsdag 7. mars

18.21: Spanske Sport skriver at Mason Greenwood er på en liste over mulige Barcelona-signeringer for neste sesong, og at Barcelona har allerede tatt det første steget ved å forhøre seg om Greenwoods situasjon – men uten å forplikte seg på noen måte til noe siden det foreløpig er usikkert hvor mye de kan bruke den kommende sommeren (de håper visstnok å vite mer om dette i løpet av de neste 4-5 ukene).

Avisa skriver om muligheten for at Barcelona kan inkludere eventuelle spillere fra La Masia-akademiet i en eventuell avtale siden United følger godt med på hva som rører seg der, men dette fremstår som mer spekulasjon enn faktisk informasjon fra avisa.

Ellers skriver Daily Star (ikke akkurat en troverdig kilde) i en såkalt eksklusiv sak at det ikke er ventet at United-ledelsen vil la Greenwood dra på turné med United denne sommeren, siden de frykter den negative påvirkningen Greenwood ville hatt på både United-troppen, klubbsponsorer og kommersielle partnere, og at han blir en distraksjon.

13.20: Thomas Tuchel er ferdig i Bayern München etter sesongen, og tyskeren er en av dem som er blitt koblet til Manchester United dersom klubben kvitter seg med Erik ten Hag.

Bild-journalisten Christian Falk sier at 50-åringen også kan se for seg å returnere til Chelsea, men at hovedmålet hans er United.

08.15: Mathys Tel ble for et par uker siden hyppig nevnt i denne ryktespalten, men det blir nok ikke en overgang med det første. Den 18 år gamle spissen har nemlig valgt å forlenge kontrakten sin med Bayern München frem til 2029. 

Onsdag 6. mars

08.10: Joshua Zirkzee er blant spissene som kobles til Manchester United, og senest på søndag skal United hatt en speider på plass i Bolognas 2-1-seier over Atalanta, hvor nettopp Zirkzee blant annet scoret på en straffe. Det skriver Tuttosport.

Den 22 år gamle spissen, som har notert seg for 11 mål på 29 kamper denne sesongen, skal også være på radaren til blant andre Arsenal.

Tirsdag 5. mars

18.30: Manchester Evening News skriver at Manchester United og Borussia Dortmund angivelig er klare for en ny runde med samtaler for å avgjøre Jadon Sanchos fremtid. Lagene er ennå ikke enige om de skal fokusere på å forhandle om en permanent avtale eller et nytt lån for engelskmannen. Rapporter tyder på at flere i United har bestemt seg for å selge Sancho permanent, til tross fot at Dortmund foretrekker et sesonglån med en kjøpsopsjon i slutten av 2024/25.

08.56: Fabrizio Romano skriver i sitt Substack-nyhetsbrev om ryktene om at Zinedine Zidane kan være en mann som interesserer United, og den italienske journalisten sier at han ikke vet om noen kontakt mellom United og Zidane, og at det per nå ikke er noe konkret som skjer mellom franskmannen og United.

Mandag 4. mars

13.30: Manchester United og PSG seiler opp som to av hovedutfordrerne til å lande en avtale for Victor Osimhen i sommer, skriver Miguel Delaney i Independent. Napoli-spissen, som ble sterkt koblet til United i fjor sommer, skal ha en utkjøpsklausul på 110 millioner euro.

Også Arsenal og Chelsea sies å være ute etter 25-åringen, som står med 13 mål på 22 kamper denne sesongen.

08.15: Den defensive midtbanespilleren Mandela Keita skal ha imponert på utlån fra OH Leuven til Royal Antwerp denne sesongen, som har gjort at flere klubber har fått opp øynene for 21-åringen.

Nå skriver den belgiske avisen Het Nieuwsblad at også Manchester United har forhørt seg om Keita, og speidet på ham ved flere anledninger de siste månedene.

Powered by Labrador CMS