Ryktesaker, uke 1

Publisert Sist oppdatert

Les også: Forrige ukes rykter

Søndag 7. januar

09.30: Manchester United skal være interessert i Crystal Palace-spilleren Michael Olise og kan være villig til å bruke Aaron Wan-Bissaka som en del av overgangen. Det skriver avisen Star

Det er ikke første gangen United linkes til 22-åringen fra London, og det er ventet at United vil få kamp om underskriften til den offensive midtbanespilleren.

Lørdag 6. januar

23.30: Den tyrkiske klubben Fenerbahce skal være interessert i Anthony Martial som neppe vil få tilbud om ny kontrakt med United i sommer. Det melder det tyrkiske nettstedet Takvim

14.40: Timo Werner er en spiller som skal ha vært på Uniteds radar med tanke på et lån resten av 2023/24-sesongen, men nå er tyskeren på vei til Tottenham i stedet.

Det melder en rekke medier, blant annet The Athletic

RB Leipzig og Tottenham skal i realiteten være enige om et utlån ut den inneværende sesongen, med en mulighet for kjøp i sommer.  

Lørdag ettermiddag opplyser David Ornstein i The Athletic av klubbene nå har kommet til enighet om en avtale

10.40: Manchester United vil betale det aller meste av Jadon Sanchos lønn når han drar til Borussia Dortmund. Det skriver avisen i. Utlånsavtalen mellom United og Dortmund skal ikke inneholde noen form for forpliktelser for Dortmund til å kjøpe Sancho når sesongen er slutt. 

10.30: Villarreal skal være svært interessert i å hente Facundo Pellistri, og det skal være snakk om en permanent overgang og ikke bare et utlån, skriver The Sun. Kantspilleren fra Uruguay har tidligere vært på utlån til Spania ved to anledninger og spilte for Alaves begge gangene. 

Fredag 5. januar

17.05: Kun ørsmå detaljer skal gjenstå før Jadon Sanchos låneovergang til Borussia Dortmund er klar. Tross tidligere rapporter har den tyske klubben fortsatt et håp om at engelskmannen kan ta del i lagets treningsleir i Marbella, skriver Paul Hirst i The Times. Et fly skal ifølge avisen stå klar i Manchester så fort forhandlingene er i boks.

Tyske Bild meldte allerede torsdag morgen at det hadde vært gjennombrudd i forhandlingene. Les mer om forhandlingene mellom United og Dortmund i egen sak her.

16.15: Sky Sports-journalist Dharmesh Sheth hevder å kjenne til at en del av de saudiarabiske klubbene skal være interesserte i å hente Anthony Martial. Det samme skal Fenerbache være, som er klubben Fred forlot United til fordel for i fjor sommer. 

Martials kontrakt med klubben løper som kjent ut til sommeren, og slik tingenes tilstand er nå ser det ikke ut til at United kommer til å benytte seg av forlengelsesopsjonen i franskmannens kontrakt.

Sky skriver også at United skal ha blitt tilbudt blant andre Timo Werner og Eric Choupo-Moting i dette overgangsvinduet.

13.02: Ikke vår favorittkilde, men Steve Brenner i The Sun skriver at en ny venstreback nå er topprioritet for United i januarvinduet etter å ha sendt Sergio Reguilón tilbake til Tottenham, og United ved flere anledninger de siste ukene har speidet på Gironas Miguel Gutiérrez. 

22-åringen har vært viktig i sensasjonslagets imponerende sesong hittil, etter at de ikke gikk med på å selge spilleren til Dortmund sist sommer. The Sun skriver ellers at Real Madrid fortsatt eier 50% av spillerens rettigheter, og at de har en videresalgsklausul, så hva Real Madrid ønsker fremover er nok også relevant når det gjelder Gutiérrez' fremtid.

Påstanden om at United prioriterer å hente en ny venstreback i januar passer dårlig med hva som ellers har blitt rapportert i forbindelse med Reguilón-returen til Spurs, der det har blitt rapportert at en forventet bedre skadesituasjon (Shaw/Malacia) kombinert med færre kamper fremover gjorde behovet for Reguilón mindre. Når det er sagt, så kan det naturligvis fortsatt stemme at United har speidet på Gutiérrez.

12.38: Troverdige Tom Garry i Daily Telegraph skriver at Mary Earps er åpen for å bli værende i Manchester United også etter at kontrakten hennes går ut i sommer. 

Målvakten har blitt sterkt koblet til PSG og Arsenal, men United har ingen intensjoner om å selge henne i januar, og Earps selv har ikke bestemt seg for hvor fremtiden hennes ligger.

11.36: Sky Deutschland skriver at de siste detaljene i Jadon Sancho-avtalen fortsatt gjenstår, og at det ikke er fullstendig enighet mellom klubbene. Det virker nå usannsynlig at Sancho dukker opp på Dortmunds treningssamling på Marbella i dag. 

Sport Witness nevner at Ruhr Nachrichten (lokalavisa i Dortmund) forteller at Sancho skulle vært på et privatfly denne morgenen, men at det på kort varsel ble avlyst. Det skal likevel ikke være noen større bekymring rundt avtalen. 

08.09: Erik ten Hag bekreftet på torsdagens pressekonferanse at United hadde utløst flere forlengelsesklausuler – men det gjaldt ikke Anthony Martial eller Raphaël Varane. I stedet sa han at United snakker med den franske duoen, men Rob Dawson i ESPN skriver at det er lite sannsynlig at det vil ende i en kontraktsforlengelse med Martial.

United forventer at Martial forlater United i sommer, mens når det gjelder Varane er klubben åpne for å forlenge spillerens kontrakt om han går ned i lønn.

Torsdag 4. januar

12.45: Det er heller stille på ryktefronten, men vi tar med en sak fra Guardian som handler om interessen rundt Stuttgart-spissen Serhou Guirassy som har scoret på bestilling denne sesongen. 

United har vært linket til 27-åringen, ikke minst fordi han har en utkjøpsklausul på beskjedne 15 millioner pund, men nå skal også Bayern München også være interessert i spissen, melder avisen. 

Onsdag 3. januar

14.59: I en sak ført i pennen av Samuel Luckhurst og Tyrone Marshall skriver Manchester Evening News at en del klubber er interesserte i å hente Facundo Pellistri på lån i den andre halvdelen av sesongen. 

Det skal være sannsynlig at United vil lytte til bud. I tillegg til at mer spilletid kan gagne Pellistris utvikling, så handler det også litt om at Uniteds kampprogram blir mindre tøft fremover, og i tillegg er jo Amad Diallo nå også tilgjengelig igjen. 

10.52: Nazaar Kinsella i London Evening Standard skriver at United er interesserte i å signere Crystal Palace-ving Michael Olise den kommende sommeren. 

Olise slet med en skade i starten av sesongen, men har fem mål og én målgivende pasning etter å ha returnert fra skade (på sju kamper fra start og to innhopp). Mange United-supportere husker nok Olise fra frisparkmålet hans mot United på overtid i januar 2023.

Olise har en utkjøpsklausul (som blir aktiv i sommer) i den nye kontrakten han signerte i august, men den er av usikker størrelse – men skal trolig være betydelig høyere enn 35 millioner pund (utkjøpsklausulen i Olises tidligere kontrakt).

08.26: Den brasilianske journalisten Thiago Fernandes skriver for Goal.com at Éderson er aktuell for Manchester United i januar – og nei, vi snakker ikke om City-keeperen, men om den 24 år gamle Atalanta-spilleren!

United har ikke åpnet samtaler, skrives det, men de vurderer å komme med et bud på den defensive midtbanespilleren i januarvinduet, og United skal ha vært i kontakt med spillerens representanter.

Atalanta kjøpte Éderson fra Salernitana for 15 millioner euro (13 millioner pund i nåværende kurs) i 2022, og vil kreve mer enn det nå, og spilleren er under kontrakt til 2026. Det virker av FFP-grunner lite sannsynlig at en slik overgang kan finne sted nå i januar uten at United får solgt unna noen spillere.

Tirsdag 2. januar

18.06: Laurie Whitwell i The Athletic skriver at Joe Hugill og Manchester United er enige om en avtale som binder spissen til klubben frem til 2026. Den nye kontrakten skal også inneholde en forlengelsesopsjon.

United-journalisten skriver videre at Hugill er ventet å forsvinne på utlån i løpet av januarvinduet, trolig til en klubb i League One eller League Two.

17.30: På årets første dag skrev både Daily Mail og ESPN noe overraskende at United ikke kommer til å aktivere forlengelsesklausulen i avtalen til Raphaël Varane. Før jul ble franskmannen koblet til Real Madrid, men ifølge flere medier skal Carlo Ancelotti tirsdag ha gjort det klart at klubben ikke kommer til å hente noen midtstoppere i januar.

17.25: Uniteds sisteskanse Mary Earps har fortsatt til gode å signere en ny kontrakt med klubben. Chris Wheeler i Daily Mail skriver at det derfor (ikke uventet) går mot en klubb-exit for målvakten. Earps hadde et gnistrende godt år sportslig i 2023, og keeperen var blant annet sterkt linket til Arsenal i fjor sommer.

17.20: Jadon Sanchos vei tilbake i varmen til Erik ten Hag synes stadig lengre ettersom det er lite som tyder på at konflikten er i ferd med å løses. De siste månedene har det naturlig nok kommet en rekke rapporter om at ulike klubber jakter engelskmannen.

Sist ut er David Moyes og West Ham, men Sanchos ukelønn 250 000 pund er som tidligere nevnt ventet å gjøre saken utfordrende, ifølge Daily Mail.

14.09: Mer om spillere som kan forsvinne på lån: Richard Fay i Manchester Evening News skriver at United er i innledende samtaler med Shola Shoretire om en ny kontrakt, og en låneovergang planlegges for 19-åringen. 

Shoretire er ivrig etter å få dratt på lån selv om fjorårssesongens opphold i Bolton ikke var vellykket, og det skal ha vært interesse fra både Championship-klubber og fra utenlandske klubber i sommer. 

n permanent overgang utelukkes heller ikke i artikkelen, noe som naturlig nok kan komme an på hva som skjer med kontraktssituasjonen.

13.41: Mer en oppsummeringssak enn noe helt nytt, men The Athletic skriver litt om Uniteds potensielle spissjakt i januar, i en artikkel ført i pennen av Laurie Whitwell og Dan Sheldon.

FFP-restriksjonene gjør at det neppe blir mye United kan gjøre, utenom potensielt noen lån, hvis ikke klubben får solgt noen spillere. 

Eric Maxim Choupo-Moting nevnes som en spiller som potensielt kan være tilgjengelig på lån, siden Harry Kanes inntog i Bayern gjør at 34-åringen får få sjanser fra start. Bayern-kollega Thomas Müller nevnes som en annen Bayern-spiller som ikke får spille mye, og som United har sett på, men Müller signerte nylig en kontraktsforlengelse.

The Athletic skriver også at United har undersøkt den potensielle kostnaden ved et lån av Timo Werner fra RB Leipzig, som United var interesserte i før han reiste til Chelsea i 2020.

Hvis United skulle få litt midler tilgjengeliggjort ved et eventuelt salg, så nevnes Stuttgart-spiss Serhou Guirassy, som har scoret 17 mål på 14 ligakamper denne sesongen. Han er nemlig tilgjengelig for 15,2 millioner pund på grunn av en utkjøpsklausul, men United er også bevisste på at Guirassy er 27 år gammel, og at han ikke har vist slik form tidligere i karrieren. I tillegg er han nå fremover uaktuell uansett på grunn av Afrikamesterskapet.

13.02: Samuel Luckhurst i Manchester Evening News skriver om noen av spillerne som kan bli lånt ut nå i januar.

United vurderer å låne ut Dan Gore, og det er interesse fra både Preston North End og andre Championship-klubber for 19-åringen. Det har også kommet forespørsler fra klubber i League og League Two om å låne den 20 år gamle spissen Joe Hugill, som er ventet å signere en ny kontrakt. 

I tillegg kommer trolig en akademikeeper til å bli lånt ut, og Radek Vitek og Dermot Mee nevnes som kandidater.

08.51: Vi er grunnleggende skeptiske til rykter av denne typen, men spanske AS skriver at United og Liverpool nå også viser interesse for Bayerns Joshua Kimmich, som tidligere har blitt koblet til blant andre Barcelona og Manchester City.

Kimmichs kontrakt går ut sommeren 2025, og foreløpig har ikke partene blitt enige om en forlengelse, og et salg av 28-åringen kan denne sommeren være aktuelt om det ikke skjer noe, hevdes det. 

Mandag 1. januar 2024

Godt nyttår, folkens. La oss håpe at 2024 blir bedre for United enn siste halvdel av 2023 var det.

19:40: I desember skrev Rudy Galetti at Jean-Clair Todibo var på toppen av Uniteds liste for ny midtstopper og at franskmannen var åpen for en overgang allerede i januar. Mandag skriver Galetti at Chelsea også er interessert og at United fortsatt er med i jakten ettersom at en ny midtstopper er klubbens hovedmål under januar-vinduet.

19.30: The Telegraph skriver at tre klubber har vist interesse for Jadon Sancho. Engelskmannens tidligere klubb, Borussia Dortmund, holder et øye med han. Det samme gjør Juventus og RB Leipzig.

15.20: I den grad det skulle være tvil rundt Daily Mail-saken (se 00.05) om at United ikke vil utløse forlengelse-klausulen i Raphaël Varanes kontrakt, så skriver også United-journalist Rob Dawson i ESPN at han også er blitt fortalt at United ikke kommer til å utløse den kontraktsforlengelsen. Dermed tyder det meste på at Varane nå er inne i sitt siste halvår i United, og at han allerede nå kan forhandle med nye klubber. Én av grunnene er nok at Varane, som har vært ganske skadeplaget, også tjener mer enn 300.000 pund i uka i United.

10.30: Dette er ikke nytt, siden David Ornstein i The Athletic meldte det for noen dager siden, men Fabrizio Romano bekrefter nå også at United har utløst forlengelse-klausulen i Victor Lindelöfs kontrakt, slik at han er bundet til klubben frem til sommeren 2025.

00.05: United har bestemt seg for å ikke utløse klausulen i Raphaël Varanes kontrakt som binder ham til klubben frem til sommeren 2025. Det skriver Matt Hughes i Daily Mail i en såkalt eksklusiv sak. Hvis dette stemmer så betyr det at 30-åringen står fritt til å forhandle med nye klubber fra januar, og at han kan forlate United gratis til sommeren.

00.02: Ryan Giggs er visstnok på en liste som inneholder tre navn som er mulige nye managere for Salford. Det skriver The Suns Alan Nixon.

Powered by Labrador CMS