THE ATHLETIC:

– Rice ble blant flere sett på som en bedre løsning enn Casemiro

Publisert Sist oppdatert

Etter to vonde nederlag mot Brighton og Brentford i sesonginnledningen i fjor høst, valgte Erik ten Hag og Manchester United å bla opp for trofégarantist Casemiro fra Real Madrid.

I en dybdeartikkel hevder Laurie Whitwell i The Athletic å kjenne til hva som foregikk i korridorene på Old Trafford i dagene der United valgte å satse alle kort på den brasilianske midtbanespilleren.

Whitwell skriver at klubben allerede etter 1-2-tapet hjemme mot Brighton i serieåpningen bestemte seg for å flytte fokuset vekk fra Frenkie de Jong til Casemiro.

Videre hevdes det at brasilianeren ble hentet til tross for at flere internt i United anså Declan Rice som en bedre løsning enn Casemiro, særlig på grunn av at det på lang sikt ville være mer hensiktsmessig med tanke på Financial Fair Play (FFP).

Rice hadde i tillegg krevd mindre i lønn enn det Casemiro endte opp med, ifølge Whitwell.

United valgte uansett å gå for Casemiro fordi han ifølge Ten Hag kunne påvirke laget raskere enn West Ham-spiller Rice. Brasilianeren hadde i tillegg signalisert overfor Real Madrid at han ønsket seg nye utfordringer.

Kjøpet av Casemiro skal i tillegg ha endt Ten Hags håp om bringe Harry Kane til Old Trafford. Den engelske spissen skal ha stått øverst blant spissene på nederlenderens ønskeliste, men United vurderte visstnok aldri å gjøre et ordentlig fremstøt.

Casemiro hadde uansett en glimrende debutsesong på Old Trafford, men slet denne høsten stort med formen før han ble skadet 1. november.

Powered by Labrador CMS