Sir Jim Ratcliffe og Sir Alex Ferguson på tribunen før Manchester United-Tottenham, 14. januar 2024.

BEKREFTET:

Ratcliffe og INEOS har fått grønt lys fra Det engelske fotballforbundet (FA)

Publisert Sist oppdatert

På selveste julaften i fjor offentliggjorde Manchester United at INEOS-eier Sir Jim Ratcliffe hadde kjøpt en minoritetsandel av klubben.

Da understreket United at det manglet en formell godkjennelse fra Premier League.

Tirsdag ettermiddag bekreftet Premier League at Sir Jim Ratcliffes oppkjøp i Manchester United er godkjent.

Like etter klokken 13.30 onsdag skrev både Ben Jacobs og Simon Peach (nyhetsbyrået PA) at også Det engelske fotballforbundet (FA) har gitt grønt lys for oppkjøpet. Sky Sports, The Athletic og Manchester Evening News fulgte etter kort tid senere.

Avtalen forventes ifølge The Telegraph å bli endelig fullført neste uke. Fristen for aksjonærer som kan selge andeler til Ratcliffe ble nemlig forlenget til slutten av denne uken.

Tidligere tirsdag skrev blant annet The Athletic at oppkjøpet er godkjent av Premier League, men at det fortsatt gjensto grønt lys fra Det engelske fotballforbundet (FA) før det hele var i boks.

Manchester Evening News, Sky Sports og The Guardian skrev det samme.

Ratcliffe og INEOS har allerede ansatt Omar Berrada som ny toppsjef i klubben, og jakten på flere nøkkelpersoner i ledelsen er intensivert i flere ledd.

Sir Dave Brailsford, som er sjef for sportssatsingen i INEOS, har vært til stede på de fleste av Uniteds kamper siden Boxing Day i fjor. Ratcliffe har vært det samme, og han har sammen med Brailsford hatt møter med de ansatte i klubben i tillegg til supportergruppen MUST.

Forrige uke kom The Telegraph med flere artikler om at Ratcliffe skal ønske å skape «Wembley i nord», et nytt Old Trafford med plass til 90.000 tilskuere.

Les ansvarlig redaktør Dag Langerøds tanker om hva han mener bør gjøres med Old Trafford her:

Powered by Labrador CMS