Rasmus (20) med klar melding til lillebror Oscar (18): – Dere venter på meg!

Etter en ellevill avslutning på Højlund-«derbyet» ble brødrene Rasmus og Oscar gjenforent i korridorene på Old Trafford.

Publisert Sist oppdatert

Da Oscar sto og snakket med danske medier etter Uniteds 1-0-seier mot FC København, meldte Rasmus sin ankomst ved å dulte borti mikrofonen for å sette lillebroren ut av spill. 

Til rungende latter fra Christian Eriksen som uskyldig forbipasserende vitne.

Deretter la han armen rundt Oscars skuldre, og sammen snakket de til united.no og de andre mediene i pressesonen om det som var en særdeles spesiell kveld for Højlund-familien.

– Dette var veldig spesielt for oss, sier Rasmus, som har fortalt at Oscar var den første han ringte da Champions League-trekningen var en realitet.

POSERTE: Rasmus og Oscar Højlund stilte opp for pressen etter kampen mellom United og FC København.

De danske brødrene la imidlertid ikke skjul på at de gjerne skulle vært på banen samtidig. Oscar kom inn fra FCK-benken fire minutter etter at Rasmus hadde blitt erstattet av Anthony Martial.

– Vi snakket om at det var synd at vi ikke var på banen samtidig så vi kunne fått en duell eller to, forteller Oscar.

– Men han er stolt på mine vegne, og jeg er utrolig stolt på hans vegne. Han er litt mer fornøyd enn meg selvfølgelig ettersom han fikk tre poeng, fortsetter 18-åringen, som måtte innrømme at det var stas å få noen minutter på Old Trafford, selv som Chelsea-fan.

– Det var kjempestort og utrolig fett å spille på et så ikonisk stadion.

MIDTBANESPILLER: Oscar Højlund står med to innhopp på midtbanen til FC København i Champions League.

Højlund: – Lever drømmen

Højlund-familien hadde en egen VIP-boks på Old Trafford tirsdag kveld med plass til 20 personer som alle heiet fram de to brødrene fra Hørsholm.

Men mens Rasmus holdt Champions League-show mot Galatasaray, var det André Onana og Harry Maguire som spilte hovedrollene i 1-0-seieren mot FC København. Denne gangen holdt det også til tre livsviktige poeng i kampen om avansement til sluttspillet.

– Onana gjorde en kjemperedning. Vi har ikke gjort det lett for fansen, men i kveld hadde vi i alle fall marginene med oss, sier Højlund, som stortrives i favorittklubben.

– Jeg lever drømmen hver eneste dag. Jeg prøver å vise min personlighet på banen, og vil gi 110 prosent hver eneste gang jeg spiller. Jeg føler jeg er i ferd med å bygge en god relasjon med fansen.

– Jeg vet at jeg må prestere hver eneste dag når jeg spiller for en klubb som Manchester United. Men jeg er bare 20 år og er ikke et ferdig produkt, og jeg synes jeg har fått en god start på sesongen.

TRE MÅL: Rasmus Højlund står med tre scoringer i Champions League, men fant ikke nettmaskene mot gamleklubben.

1-0-seieren mot FC København var likevel en påminnelse om hvilke utfordringer mannskapet til Erik ten Hag står overfor. Etter førsteomgang kunne man høre United-fansen bue på spillerne som gikk i garderoben.

– Førsteomgangen var «shaky». Jeg gjør mitt beste hver gang jeg spiller. Vi har trøblet, og jeg må fortsatt finne en rytme, men nå har vi tre seirer på rad, sier Højlund.

Danskens fikk en brukbar mulighet til å score mot gamle lagkamerater i førsteomgang etter å ha blitt spilt frem av Marcus Rashford, men skuddet gikk over. Etter hvilen kombinerte han fint med Eriksen, som var svært nære å score kveldens første.

– Laget mitt begynner å forstå bevegelsesmønsteret mitt, så det kommer til å bli bedre.

– Du kan se at jeg og Rashford prøver å finne hverandre. Vi var nær scoring mot Sheffield United, så vi har en god relasjon.

OPTIMISTISK: Rasmus Højlund føler United er på vei riktig retning.

– Må ha poeng i Parken

Underveis i intervjuet blir Oscar gjort oppmerksom på at han må komme seg på lagbussen til FC København.

– De må jo holde bussen ti minutter for oss!? sier Rasmus til latter fra pressekorpset.

Om to uker møtes de uansett igjen. I Parken, rett ved barndomshjemmet i Hørsholm der pappa Anders lagde en egen fotballbane i kjelleren til Rasmus, Oscar og Emil (som spilte i U19-lagets 1-0-seier mot United samme dag).

– Skal vi videre, må vi ha poeng i Parken. Jeg gleder meg, det blir spesielt å komme tilbake, avslutter Rasmus.

Powered by Labrador CMS