VAR-sjekk på Uniteds annullerte mål mot Fulham.

Premier League innfører semiautomatisk offside-teknologi

Publisert

Premier League følger med i utviklingen og innfører den semiautomatiske offside-teknologien som har blitt benyttet i Champions League fra og med forrige sesong, det kommer frem av en pressemelding fra ligaen torsdag.

I pressemeldingen kommer det frem at det nye systemet ikke vil være klart til neste sesongs første serierunde, men at teknologien vil bli introdusert etter en av landslagspausene som kommer til høsten.

Teknologien vil gi raskere og konsekvent plassering av en virtuell offsidelinje og vil være basert på optisk spillersporing, samt produsere kringkastingsgrafikk av høy kvalitet for å sikre at opplevelsen for både tilskuere og TV-seere vil forbedres.

Det manuelle VAR-systemet kommer likevel til å bli beholdt som en sikkerhet, spesielt for situasjoner hvor mange spillere er involvert. Det kan da være vanskelig for SAOT-systemet å avgjøre hvilke spillere som er lengst inne, det skriver The Athletic om Premier Leagues pressemelding. 

Til nå har assistentdommerne vært instruert til å ha tunge flagg og la et angrep utfolde seg for å beholde flyten og heller sjekke situasjonen i etterkant dersom ballen blir satt i mål. 

Med den nye teknologien vil assistentdommerne ha en stemme i ørepluggen som gir dem informasjon om en spiller er i offside eller ikke og kan dermed reise flagget umiddelbart. 

Premier League mener at SAOT vil gjøre at man sparer rundt 31 sekunder for hver avgjørelse.

Fra før er SAOT brukt i VM for både kvinner og menn i henholdsvis 2023 og 2022, Champions League. I tillegg har italienske Serie A brukt SAOT siden høsten 2022. 

Powered by Labrador CMS