Det kamerunske fotballforbundet bekrefter: 

Onana mister kamp på grunn av skade

Publisert Sist oppdatert

Det kamerunske fotballforbundet har bekreftet at Andre Onana vil gå glipp av kampen mot Libya på tirsdag på grunn av skade. Skadeomfanget er fortsatt ikke bekreftet.

Onanas skade skal ikke være så ille som først antatt og United regner med at keeperen vil rekke kampn mot Everton neste helg. Det melder David McDonnell som følger United tett for avisen The Mirror. 

Både André Onana og Marcus Rashford var i aksjon fredag, og begge måtte gå av banen med skader. 

Verst gikk det tilsynelatende utover Uniteds kamerunske sisteskanse som skal ha fått en strekkskade på innsiden av låret i følge det kamerunske nettestedet Actu Cameroun.

Andre medier, inkludert den italienske overgangsguruen Fabrizio Romano melder derimot at det skal være snakk om en skulderskade, og at denne ikke skal være så alvorlig som først fryktet. 

I United skal man uansett ha tro på at Onana blir friskmeldt til kampen mot Everton neste helg. 

Marcus Rashfords skade ser heller ikke ut til å være alvorlig. 

- Jeg tror han (Rashford, red anm) er ok. Jeg har ikke undersøkt nøye, men han virket ok da han gikk av banen , forklarte Englands landslagstrener Gareth Southgate etter kampen. 

Rashford ble erstattet etter en drøy time av Chelseas Cole Palmer som fikk sin landslagsdebut.  

Kamerun 3–0 (1-0) Mauritius

Kameruns VM-kvalifisering startet fredag med en hjemmekamp mot Mauritius, og det endte med en oppskriftsmessig 3-0-seier. 

André Onana holdt altså nullen, men hadde likevel ingen god dag siden han måtte ut med skade mot slutten av oppgjøret. 

Bryan Mbeumo, Georges-Kevin N'Koudou og Frank Magri scoret målene for Kamerun. 

England 2–0 (1-0) Malta

England vant mot Malta i EM-kvalifiseringens nest siste kamp, men det var ikke akkurat noen stor fotballkamp. 

Det ble bare ett mål i hver omgang for England, og det var egentlig ikke så dårlig betalt heller med tanke på hvordan kampen var spillemessig. 

England tok ledelsen med et heldig selvmål, før Harry Kane doblet ledelsen med et kvarter igjen av kampen. Declan Rice fikk like etterpå et mål annullert.

Harry Maguire spilte hele kampen for England. Han slurvet litt med en pasning i en situasjon i første omgang, noe som ga Malta en skuddmulighet fra distanse, men utenom det hadde han helt OK kontroll mot en ikke altfor vanskelig motstander.

Marcus Rashford scoret ett av målene i 3-1-seieren mot Italia som sørget for at England sikret seg en plass i neste sommers EM-sluttspill, og han fikk sjansen igjen fra start her. Han varierte en del i prestasjonene i denne kampen, men alt i alt ingen opptur for Rashford. Når det er sagt, så var det ingen andre offensive spillere som imponerte heller. Rashford ble byttet ut i det 61. minutt, like etter en kollisjon med Trent Alexander-Arnold.

Marcus Rashford forlater banen med mulig skade for England mot Malta, Wembley, 17. november 2023.
MULIGENS SKADET OGSÅ: Marcus Rashford.

Før kampen ble Sir Bobby Charlton hyllet med ett minutts applaus, i tillegg til en flott video som ble vist på storskjermen. Trolig var det vesentlig bedre underholdning enn denne fotballkampen.

England: Jordan Pickford; Kieran Trippier, Marc Guehi, Harry Maguire, Fikayo Tomori (Kyle Walker, 46.), Trent Alexander-Arnold, Conor Gallagher (Bukayo Saka, 46.), Jordan Henderson (Declan Rice, 61.), Phil Foden, Marcus Rashford (Cole Palmer, 61.), Harry Kane.

PS! Nord-Irland manglet Jonny Evans da de fredag spilte borte mot Finland, og det endte med at finnene vant 4-0. Nordirene var uansett ute av kampen om en av de to EM-plassene i gruppe H. Danmark sikret seg ellers EM-plassen uten Rasmus Højlund og Christian Eriksen med en 2-1-seier mot Slovenia.

U21: Spania 2-0 Ungarn 

Vi tar med to U21-landskamper til slutt.

Spanias U21-landslag vant fredag kveld 2-0 på hjemmebane mot Ungarn, og de topper EM-kvalifiseringsgruppa tre poeng foran Skottland og Belgia.

Álvaro Fernández spilte hele kampen for spanjolene, og hadde den målgivende pasningen til 1-0-målet.

U21: Norge 3-2 Irland

Isak Hansen-Aarøen spilte hele kampen da Norges U21-landslag vant 3-2 i en svært viktig EM-kvalifiseringskamp mot Irland. 

Irland snudde kampen etter å ha havnet under, men Norge snudde kampen tilbake igjen. 

Hansen-Aarøen spilte i store deler av kampen som en falsk nier, og viste frem mange gode bevegelser og flere tekniske detaljer. Han var ikke direkte involvert i de norske scoringene. På et tidspunkt ønsket han seg straffespark, men uten å bli tildelt det av dommeren.

Isak Hansen-Aarøen med ballen for det norske U21-landslaget mot Italia, 17. oktober 2023.
VANT: Isak Hansen-Aarøen & co, her i aksjon mot Italia tidligere i kvalifiseringen.
Powered by Labrador CMS