NOTISER: 

53 år siden Busbys siste kamp

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes notiser

Søndag 5. mai

53 år siden siste kamp for «Busby-babes»

Uniteds legandariske manager Sir Matt Busby ledet United som manager fra 1945 til 1969, før han igjen returnerte ett år senere og var manager også i 1970 til 1971. Det har nå blitt hele 53 år siden.

5. mai markerer enden på Busbys karriere som United manager, en kamp som ble spilt mot byrival Manchester City på Maine Road. I en dramatisk kamp, som sies å ha inneholdt det aller meste vant United 4-3. Bobby Charlton, Denis Law og to scoringer fra George Best sørget for at Busby fikk en god avskjed i sin aller siste kamp som manager.

Lørdag 4. mai

City-duo stakk av med seieren

Manchester City-spillerne Phil Foden og Khadija Shaw har blitt kåret til årets spillere av journalistene tilknyttet FWA. Foden knep seieren foran Arsenals Declan Rice. 

City-kvinnenes Shaw vant foran den tidligere United-spilleren Lauren James som spiller i Chelsea. 

Fredag 3. mai

Toone ble månedens spiller

Ella Toones prestasjoner i april ble anerkjent med prisen Manchester United Women's Player of the Month. Dette er hennes tredje pris denne sesongen. 

Hun vant fansens avstemning med 44 prosent av stemmene, foran Mary Earps med 41 og Maya Le Tissier med 15. 

Ward forlater Aston Villa

Aston Villa har annonsert at Carla Ward gir seg som hovedtrener for Aston Villas kvinnelag etter denne sesongen.

Ward kom til Aston Villa fra erkerival Birmingham City i 2021. I mai i fjor signerte hun en kontrakt ut 2024/25-sesongen, men nå har 40-åringen altså bestemt seg for å gi seg.

Ward omtaler det å si opp i Aston Villa som den tøffeste avgjørelsen hun har tatt i sin managerkarriere, og sier også: 

– Jeg tror dette er riktig tid for meg til å prioritere andre viktige ting – som min datter og resten av mitt familieliv.

United vant 2-1 i begge kampene mot Aston Villa denne sesongen.

Torsdag 2. mai

Tre tap på rad for Tottenham

Torsdag kveld tapte Tottenham for tredje kamp på rad. Chelsea vant 2-0 hjemme på Stamford Bridge etter mål fra Trevoh Chalobah og Nicolas Jackson. 

Resultatet betyr at Spurs fortsatt er seks poeng foran United, og nå med like mange kamper spilt. Hvis United vinner sine fire siste kamper, så trenger en fortsatt tre nye poengtap fra Tottenham på grunn av forskjellen i målforskjell, så det blir nok uansett vanskelig å gå forbi. Chelsea er ellers tre poeng bak United nå – med bedre målforskjell.

Under kan dere se høydepunktene fra kampen: 

U21-laget nasjonale mestere

United-kvinnenes U21-lag jubler etter 3-1-seieren over Arsenal.

Manchester United-kvinnene er klare for en ny FA-cupfinale, og det gror godt i rekkene bak Lisa Naalsund & co. Onsdag vant klubbens U21-lag den nasjonale finalen mot Arsenals U21-lag med 3-1. 

Melissa Browns jenter tok ledelsen tidlig i kampen, men Arsenal utlignet etter en drøy time. To sene scoringer for United sørget imidlertid for at United vant oppgjøret 3-1 og kunne feire tittelen. 

Takket nei til Bayern

Ralf Rangnick har vært landslagssjef for Østerrike etter at han var Uniteds midlertidige manager andre halvdel av 2021/22-sesongen. Tyskeren var sterkt ønsket til å ta over som Bayern München-trener etter Thomas Tuchel, men Rangnick har takket nei til den tyske storklubben, skriver den tyske storavisen Bild. 

Fra før har også Xabi Alonso og Julian Nagelsmann også takket ned til Bayern for å fortsette i sine respektive jobber som Leverkusen-sjef og tysk landslagssjef. 

Powered by Labrador CMS