Erik ten Hag, pressekonferanse 28. november 2023.

– Om spillere er gode nok, så er de gamle nok

Publisert Sist oppdatert

På pressekonferansen før kampen mot Galatasaray ble Erik ten Hag selvsagt spurt om skadesituasjonen til Højlund og Antony etter at de trente tirsdag morgen.

– De er i troppen, bekreftet Ten Hag, da han ble spurt om de var klare til å starte. 

Ten Hag ble også spurt om Kobbie Mainoo, og om han hadde noen bekymringer rundt det å starte med ham i en så intens atmosfære som det United vil bli møtt med borte mot Galatasaray. 

– Nei, vi frykter ikke noe. Om spillere er gode nok, så er de gamle nok, sa nederlenderen.

Det kom senere et spørsmål om hva Ten Hag synes om oppmerksomheten rundt Mainoo.

– Vi er veldig fornøyde med det han presterte, men det var én kamp. En må gjøre det regelmessig. Kobbie er så moden at han er fullt klar over det, og vi har tro på at han vil gjøre det. En er aldri bedre enn sin siste kamp. 

– En kan nyte [oppmerksomheten] først, men behold fokus. Behold fokuset på fotballen. Ikke bli distrahert fra det ved at fokuset går til andre ting enn fotballen. Det handler om fotballen, så en må fokusere på eget spill, egne prestasjoner og å holde det riktige nivået. Hvis vi ser at en spiller blir distrahert fra fotballen, så sier vi ifra. Jeg ser nivået på trening, så jeg er ikke bekymret for at Kobbie skal la seg distrahere fra fotballen.

Kobbie Mainoo i sin første Premier League-start mot Everton, 26. november 2023.
GOD MOT EVERTON: Kobbie Mainoo.

Erik ten Hag er overbevist om at United har blitt et bedre lag siden tapet i hjemmekampen.

– Jeg synes det, ja, men det er sikkert det samme for Galatasaray. Vi er mer stabile, og vi vinner fotballkamper, så det er en stor forskjell fra da vi først spilte mot dem.

Han har tro på at laget skal klare å håndtere Galatasaray på en god måte, selv om United har tapt begge Champions League-bortekampene hittil. 

– Dere finner alltid noe. I fjor var det et problem at vi ikke kunne vinne borte, og nå kan vi ikke vinne hjemme. Nå vinner vi bortekamper, og da bringer dere opp at vi ikke vinner bortekamper i Europa! Vi vet at vi kan gjøre det, sa Ten Hag da han ble konfrontert med dette, og han fortsatte: 

– Vi har selvtillit fordi den siste bortekampen i ligaen også var en veldig fiendtlig atmosfære, og vi spilte veldig godt, vi var veldig rolige og avslappet, og dette laget gjorde det også godt i fjor i Barcelona. Så vi vet hvordan vi skal håndtere det, og i morgen er jeg sikker på at det er et lag med selvtillit som går på banen.

– Det er viktig å være rolig i hodet, og at en ikke blir for emosjonelle – en må kontrollere det. Ikke gi dem noe som helst, og ikke gi dommeren en mulighet de kan ta. Vi vet hvordan vi skal håndtere det. En må gjøre det til sin kamp. Det er ikke viktig hvordan motstanderne spiller, men hvordan en selv spiller. Hvordan en er med ball, og hvordan en opptrer uten ball.

Ten Hag ville som nevnt ikke si mer om Antony enn at han er med i troppen, og Marcus Rashford er jo ikke med til Istanbul på grunn av suspensjon, og derfor kom det et spørsmål om Facundo Pellistris vei til startelleveren. 

– Han også må ta steget fra å være en benkespiller, hvor han kommer inn og påvirker kampen på en god måte, til å bli en spiller for startelleveren. Vi får se hvor raskt den prosessen vil gå, svarte Ten Hag, og sa ingenting om uruguyanerens muligheter på onsdag.

Powered by Labrador CMS