Bruno Fernandes og Erik ten Hag på pressekonferanse før Galatasaray, 28. november 2023.

– Det er selvsagt skuffende om vi ikke går videre

Publisert Sist oppdatert

Bruno Fernandes var spilleren som satt sammen med Erik ten Hag på pressekonferansen før oppgjøret mot Galatasaray. 

Det er stor fare for at United kan ryke ut – med tap mot Galatasaray så vil United være ute allerede før Bayern München-kampen – og United-kapteinen ble spurt om hvor stor nedtur det vil være om United ikke klarer å gå videre fra en turnering en har kjempet seg tilbake til.

– For oss er det selvsagt veldig viktig å være med i turneringen, vi ønsker å være der blant de beste klubbene i Europa. Det er selvsagt skuffende om vi ikke går videre, men jeg tenker ikke på det for øyeblikket, jeg fokuserer bare på kampen mot Galatasaray. Den eneste måten vi kan gå videre på er å vinne mot Galatasaray, slik at vi går inn i den siste kampen med en mulighet til å gå videre [United kan i teorien også gå videre med uavgjort mot Galatasaray, journ.anm.], så fokuset vårt er å vinne denne kampen. 

– Det er en god motstander, og det er på bortebane hvor atmosfæren kommer til å være intens, men jeg tror alle som guttunge ønsket å spille på slike store stadionanlegg med en god atmosfære, så vi må nyte utfordringen. 

– Jeg må gjøre det som er best for laget

Straffesparket Bruno Fernandes ga fra seg til Marcus Rashford ble igjen et tema. 

Fernandes forklarte at det ikke var noen automatikk i at det var han som skulle ta straffesparket, og at det i denne kampen stod mellom ham og Rashford, og at Rashford hadde vært veldig støttende tidlig i Brunos United-karriere da portugiseren kom inn og tok straffesparkene fra start fordi den vanlige straffetakeren (altså Rashford) var skadet. 

Uansett gjentok Erik ten Hag at han er fornøyd med at Fernandes ga straffesparket til Rashford.

– Det er godt lederskap om du vet at lagkameraten din trenger det målet, sa Ten Hag, og svarte bekreftende på om dette er en av grunnene til at Fernandes er kaptein.

Rashford, Garnacho og United-spillerne feirer mål mot Everton.
STRAFFET EVERTON: Marcus Rashford.

Fernandes fikk også spørsmål om kritikken han har møtt som kaptein.

– Ingen liker å bli kritisert, men samtidig så må jeg gjøre det som er best for laget. Jeg har sikkert ikke alltid rett, men i mitt hode, på det tidspunktet, så er det det riktige valget. Jeg mener det er ganske normalt når en spiller for Manchester United at en vil bli kritisert, uansett om du gjør det godt eller dårlig, eller uansett om du gjør den riktige tingen eller gjør feil, så det må jeg håndtere.

Portugiseren mener at Alejandro Garnacho spilte sin beste United-kamp mot Everton – og ikke på grunn av målet.

– Jeg vet ikke om han har trent på det – det vil ikke være godt for ryggen hans! Han har et helt spesielt talent, men jeg var enda mer fornøyd med arbeidet han gjorde uten ball mot Everton. Etter min mening var det hans beste kamp. Han kommer til å bli en så god spiller, ut fra sin alder, og det talentet han har, så kan han bli så mye bedre, sa en optimistisk Fernandes.

Bruno Fernandes og Alejandro Garnacho intervjues etter Everton-kampen.
MÅLSCORER OG KAPTEIN: Bruno Fernandes og Alejandro Garnacho intervjues etter Everton-kampen.
Powered by Labrador CMS