Feiring av Geyse-mål i treningskamp 13. september.
MANCHESTER, ENGLAND - SEPTEMBER 13: Geyse Da Silva Ferreira of Manchester United Women walks off after the pre-season friendly between Manchester United Women and Liverpool Women at Carrington Training Ground on September 13, 2023 in Manchester, England. (Photo by Charlotte Tattersall - MUFC/Manchester United via Getty Images)

Nysigneringen scoret da United slo Liverpool

Publisert

Onsdag ettermiddag fikk Manchester United besøk av Liverpool på Carrington, og det endte med en 3-1-seier til United.

Ella Toone scoret to mål før Flint reduserte for Liverpool, mens nysignering Geyse økte ledelsen til 3-1 i andreomgangen.

Geyse imponerte for United, og kunne fort hatt flere mål. Hun hadde blant annet en heading som gikk i tverrliggeren.

Vi fulgte kampen live, og under referatet finner dere liveoppdateringene fra oppgjøret, inkludert videoklipp av Uniteds scoringer.

United kom nylig tilbake fra en treningssamling i Tyskland, hvor United tapte knepent i en treningskamp mot Bayern München, og United har ellers møtt Everton (seier 1-0) og Leicester (2-2) tidligere i sesongoppkjøringen.

Toone x2

Manchester United stilte med flere nye spillere, men det var en som har vært med siden starten som sendte United i ledelsen.

United leverte en glimrende kontring hvor Geyse fant Parris, Parris fant Galton, før Galton slo en perfekt pasning til Ella Toone som satte ballen i mål i kampens tiende minutt.

Toone doblet også ledelsen for United noen minutter senere da hun lobbet ballen lekkert over Liverpool-keeperen etter en glimrende langpasning fra stoppervikar Hayley Ladd.

Ladd og resten av United-forsvaret slet litt mot slutten av førsteomgangen, og det kom ikke som noen overraskelse da Liverpool reduserte selv om United hadde vært vesentlig bedre i de første 40 minuttene av kampen, og lett kunne ledet mer.

Reduseringen kom fra et innlegg på høyresiden som gikk via Gemma Evans og Mary Earps før Natasha Flint nærmest løp ballen i mål. Dermed stod det 2-1 til United til pause.

SCORET UNITEDS FØRSTE (OG ANDRE) MÅL: Ella Toone.

Mange bytter – Geyse på scoringslista

United gjorde fem bytter fra start i andreomgangen: Mary Earps, Katie Zelem, Lisa Naalsund, målscorer Ella Toone og Leah Galton gikk ut, og inn kom Safia Middleton-Patel, Hannah Blundell, Emma Watson, Hinata Miyazawa og Lucía García.

Det tok litt tid før de kom seg skikkelig i gang, men United fikk etter hvert kontroll på kampen igjen, og i det 71. minutt økte Geyse ledelsen da hun klarte å komme seg unna noen Liverpool-supportere før hun fikk skutt. Hannah Blundell og Hinata Miyazawa var involvert i forarbeidet.

Miyazawa hadde et godt skuddforsøk som kunne gitt United 4-1, men 3-1 ble sluttresultatet.

Maya Le Tissier var god for United både som back og stopper i denne kampen, Geyse viste lovende takter, og det var lett å like det vi så fra Hinata Miyazawa også. Safia Middleton-Patel hadde en god andreomgang i Uniteds mål (etter noen nervøse første minutter), og Ella Toone viste også god form med sine to mål på den omgangen hun spilte.

Alt i alt en fin dag for Manchester United på Carrington.

FIKK SIN FØRSTE UNITED-OPPTREDEN: Hinata Miyazawa.

Manchester United 3–1 (2-1) Liverpool

Treningskamp
Carrington

Mål: 1-0 Ella Toone (10.), 2-0 Toone (14.), 2-1 Natasha Flint (44.), 3-1 Geyse (71.).

Manchester United: Mary Earps (Safia Middleton-Patel, 46.) – Maya Le Tissier, Hayley Ladd (Evie Rabjohn, 72.), Millie Turner, Gemma Evans – Katie Zelem (Hannah Blundell, 46.), Lisa Naalsund (Emma Watson, 46.) – Nikita Parris (Alyssa Aherne, 72.), Ella Toone (Hinata Miyazawa, 46.), Leah Galton (Lucía García, 46.) – Geyse (Eleanor Ashton, 72.).
Ubenyttet innbytter: Millie (?) Crook.

(Her kommer de viktigste oppdateringene fra kampen.)

1: Kampen er i gang på Carrington. United stiller ikke med spesielt typiske backer i denne kampen – begge backene har spilt mest som stopper, men begge har også erfaring fra backen.

3: Galton slår farlig inn foran mål, men er avblåst for offside.

5: Fint gjennomspill fra Geyse til Galton, men innlegget hennes havner i Liverpool-keeperens hender.

8: Nysignering Sophie Román Haug setter ballen i mål for Liverpool, men er allerede avvinket for en klar offside.

10: MÅL! Ella Toone! Herlig United-spill. Geyse med en vakker pasning frem til Nikita Parris, som sender den inn til Galton, som slår en perfekt pasning til Toone som med en elegant avslutning sørger for 1-0.

14: MÅL! Ella Toone igjen! Glimrende pasning fra stoppervikar Hayley Ladd i bakrom, og Toone lobber ballen lekkert over Liverpool-keeperen.

19: Nok en flott lobb fra Toone, denne gangen som en pasning gjennom til Nikita Parris, men Parris har gått i offside.

22: Geyse header i tverrliggeren! Så nesten ut til å være over streken først, men den var nok ikke det. Godt innlegg av Toone!

29: Geyse ser veldig lovende ut. Nærteknikken er definitivt en oppgradering fra Russo, og hun har en fin innsats også.

34: Toone med en halvvolley, men keeper får stoppet skuddet denne gangen. Nesten hat trick.

42: Enorm Liverpool-sjanse. Sophie Román Haug like ved å få satt den inn etter at Liverpool kommer seg rundt på høyresiden, men pasningen var akkurat ikke presis nok.

44: MÅL. Der kom Liverpool-reduseringen. Liverpool kommer seg rundt på høyresiden igjen, og innlegget går via Gemma Evans, noe som setter Earps litt ut av spill, slik at hun bare så vidt får en finger på den. Natasha Flint setter ballen i mål på bakerste stolpe. Det kan også ha vært Uniteds Le Tissier som var sist på den – litt usikker.

PAUSE.

46: Andre omgang er i gang. United har gjort en del bytter.

46: BYTTER: Safia Middleton-Patel, Hinata Miyazawa, Emma Watson, Hannah Blundell og Lucía García har alle kommet inn for United. Det ser ut til at det er Mary Earps, Leah Galton, Katie Zelem og Lisa Naalsund som er spillerne som har gått ut. Da går i alle fall Ladd frem på midtbanen.

47: Ser ut til United stiller opp slik nå: Middleton-Patel – Blundell, Le Tissier, Turner, Evans – Ladd, Watson – Parris, Miyazawa, García – Geyse.

48: Liverpool klart best i åpningen her. Stor sjanse fra en dødball, som blant annet ender med et skudd i tverrliggeren.

51: Miyazawa med et langskudd, men treffer ikke spesielt godt, og det blir enkelt for keeper. García med et brukbart skudd kort tid etterpå.

52: Godt Flint-forsøk for Liverpool, men treffer akkurat ikke mål.

58: Middleton-Patel redder et Liverpool-skudd.

71: MÅL! Geyse scorer! Sender ballen ned i hjørnet etter å ha kommet seg unna noen Liverpool-spillere på elegant vis. Mottok ballen i feltet etter forarbeid fra Hinata Miyazawa og Hannah Blundell, og så får ikke Liverpool klarert skikkelig. Geyses skudd ikke altfor bra, men godt nok til å gå i mål.

72: BYTTER: Hayley Ladd, Nikita Parris og målscorer Geyse går ut, og de erstattes av Evie Rabjohn, Alyssa Aherne og Eleanor Ashton.

74: Godt langskudd fra Miyazawa! Spennende tilslag på den japanske spilleren. Keeper får slått ballen unna.

75: Flint kommer seg til skudd i farlig posisjon, men Middleton-Patel redder.

77: God redning igjen fra Middleton-Patel. Hadde vært hyggelig for henne å holde nullen i denne andreomgangen.

89: United har vært klart best en periode nå, men uten å være spesielt nær en scoring.