– Nøkkelpunktene i forhandlingene handler om spillerlogistikk

Publisert Sist oppdatert

Erik ten Hag fortsetter som United-manager, etter at nyheten sent tirsdag kveld sprakk om at INEOS har valgt å beholde nederlenderen i sjefsstolen på Old Trafford.

Med avgjørelsen i hånd kommer selvsagt spekulasjonene fra media om Ten Hags kontrakt. Den nåværende avtalen strekker seg ut neste sesong, men som kilder tirsdag kunne fortelle til United.no er nederlenderen i samtaler med United om en ny kontrakt.

Telegraph-journalist Jason Burt skriver onsdag at 54-åringens nåværende kontrakt vil bli forlenget med to nye år, noe som betyr at han vil ha en kontrakt som strekker seg tre år frem i tid, altså ut sesongen 2026/2027.

Kilder har fortalt til Telegraph at Ten Hag har blitt stadig mer frustrert etter hvert som ledelsens evaluering strakk seg inn i en tredje uke, i frykt for at det ville påvirke overgangsplanene så vel som hans egen posisjon.

Og det skrives videre at en ny kontrakt er en naturlig konsekvens av at United-medeier Sir Jim Ratcliffe har bestemt seg for at han vil at Ten Hag skal fortsette. Det ville være vanskelig for manageren å gå inn i de siste 12 månedene av kontrakten sin, gitt spekulasjonene om han vil bli utover kontraktstiden.

Samtidig skriver Tyrone Marshall i Manchester Evening News at Ten Hag er motvillig til å gi fra seg for mye makt i klubben, med overganger som et nøkkelpunkt i forhandlingene. 

Marshall skriver videre at de viktigste faktorene i forhandlingene annet enn lønn og lengde på kontrakten vil være kompromissene Ten Hag er villig til å gå med på nå som INEOS skal ha en ny struktur på Old Trafford-hierarkiet. Hvor det er ønskelig at overgangssakene avgjøres av noen andre enn Ten Hag direkte.

INEOS må nå overbevise nederlenderen om enten å rette seg inn i den strukturen slik at strukturen blir slik som ønsket, mens Ten Hag på sin side ikke ønsker å miste hele kontrollen over spillerlogistikken, og kilder har sagt at det er et genuint ønske fra begge sider om å finne en mellomting.

Powered by Labrador CMS