THE ATHLETIC:

– Murtough «sto i veien» for en mulig Ashworth-ansettelse i 2022

Publisert Sist oppdatert

Et samstemt engelsk pressekorps har de siste drøye 24 timene omtalt Newcastles sportsdirektør Dan Ashworth som INEOS sitt klare førstevalg til samme rolle i Manchester United.

Ashworths kontrakt på St. James´ Park byr imidlertid på vanskeligheter for Sir Jim Ratcliffe og Sir Dave Brailsford, som ifølge flere aviser er nødt til å bla opp en betydelig sum for å løse engelskmannen fra kontrakten.

Den kompensasjonen blir trolig enda høyere dersom Manchester United skal få gleden av Ashworths tjenester allerede til sommeren. Det snakkes nemlig om en mulig såkalt «hagepermisjon», som betyr at Ashworth må vente en viss periode før han eventuelt kan ta fatt på jobben.

STERKT ØNSKET: Dan Ashworth synes å være INEOS´ klare førstevalg til rollen som ny sportsdirektør.

Manchester United-journalist Laurie Whitwell i The Athletic har torsdag publisert en lang artikkel om klubbens jakt på Ashworth.

Den inneholder blant annet én interessant detalj:

I 2022 skal tilstedeværelsen til John Murtough i klubbens sportslige ledelse ha gjort at Ashworth, som da ennå ikke hadde signert for Newcastle, ikke ønsket å starte forhandlinger med Manchester United om en rolle i apparatet.

Årsaken skal ifølge The Athletic være at klubbens tanke var å bygge et team rundt Murtough, og at Ashworth var tiltenkt en mer «beskjeden» rolle. Det er Sir Alex Ferguson som skal ha anbefalt daværende toppsjef Richard Arnold å hente Ashworth.

Whitwell skriver også i artikkelen i Paul Mitchell skal ha gjort det klart overfor INEOS at han ønsker å søke andre utfordringer. Mitchell er blant navnene som i tillegg til Ashworth har blitt hyppigst nevnt i forbindelse med jobben som sportsdirektør.

Powered by Labrador CMS