Sir Jim Ratcliffe og Sir Dave Brailsford snakker med Erik ten Hag på Carrington, 3. januar 2024.

FABRIZIO ROMANO:

- Ashworth har sagt ja til INEOS og Manchester United

Publisert Sist oppdatert

SISTE: Velrennomerte Fabrizio Romano skriver torsdag formiddag at Dan Ashworth har gitt Manchester United beskjed om at han ønsker seg rollen som ny sportsdirektør i klubben.

Mark Ogden i ESPN skriver at United nå forhandler med Newcastle i et forsøk på å løse Ashworth fra kontrakten.

Sir Jim Ratcliffe, Sir Dave Brailsford og resten av INEOS-maskineriet fortsetter å jobbe utrettelig med å danne Manchester Uniteds nye sportslige ledelse.

I løpet av den første drøye halvannen måneden siden nyheten om minoritetsoppkjøpet ble bekreftet, har det nye sportslige godstoget lokket Omar Berrada vekk fra byrivalen og over i jobben som toppsjef i klubben.

Ratcliffe og Brailsford har i tillegg hatt mange møter med ulike ledd i Manchester Uniteds sportslige avdeling.

Tirsdag ettermiddag bekreftet Premier League at de har godkjent Ratcliffes aksjeinvestering i klubben. Onsdag kom Det engelske fotballforbundet (FA) med sin velsignelse.

Nå skal INEOS ifølge et samstemt engelsk pressekorps ha funnet sin favoritt til jobben som ny sportsdirektør. Luke Edwards i The Telegraph var onsdag den første til å melde at Newcastles fotballdirektør Dan Ashworth er klubbens foretrukne kandidat til rollen.

David Ornstein i The Athletic hevdet det samme. Både Ornstein og Edwards understreket imidlertid at det ikke hadde blitt gjort noe formelt fremstøt ennå. Sky Sports opplyste imidlertid at klubben planlegger å gjøre det i løpet av kort tid. 

Onsdag kveld meldte Craig Hope fra Daily Mail at avtalen mellom United og Newcastle forventes å bli inngått allerede neste uke.

Senere onsdag skrev David Ornstein at Ashworth har informert Newcastle om at United har henvendt seg til ham angående rollen som sportsdirektør på Old Trafford. Klubbene har som sagt enda ingen formell kontakt, men det forventes å skje snart. Situasjonen er komplisert fordi Ashworth er under kontrakt i Newcastle, som sannsynlig fører til at Manchester United må betale en betydelig kompensasjon.

Ashworth er langt fra noe ubeskrevet blad, og united.no har ved flere anledninger omtalt klubbens angivelige interesse etter å skaffe seg engelskmannens tjenester.

Supporterklubbens Bjarte Valen har også gjort seg opp noen tanker om Ashworth:

(Artikkelen fortsetter under)

Ifølge Edwards skal Newcastle-ledelsen ha forberedt seg på Ashworths avgang i flere dager. Ornstein skriver at prosessen trolig vil utvikle seg raskt og at den ettertraktede herremannen fra St. James´ Park skal være åpen for å fortsette karrieren på Old Trafford.

Samuel Luckhurst skrev at klubben føler seg sikre på å kapre Ashworts tjenester.

Ifølge Rob Dawson i ESPN vil Ashworth i så fall få påvirke andre ansettelser i rekrutteringsavdelingen i klubben. Newcastle-direktøren skal blant annet være begeistret for Sam Jewell, som er overgangssjef i Brighton.

Ashworths kontrakt i Newcastle vil imidlertid gjøre saken noe med komplisert, opplyses det.

Edwards skriver at Manchester United vil være nødt til å betale flere millioner kroner for å løse Ashworth fra avtalen med Newcastle.

Powered by Labrador CMS