Møter Liverpool, Arsenal og City i sommer

Publisert

Med seieren i FA-cupfinalen skal Uniteds preseason-program også være helt klart. Seieren betyr nemlig at sommerens preseason avsluttes med kamp mot nettopp City på Wembley i Community Shield, lørdag 10. august.

Det blir den sjette treningskampen United spiller i sommer, hvor det blir kamper mot topp-3 i England, et skotsk, et norsk og et spansk lag.

Her kan du se alltid oppdatert terminliste.

Uniteds preseason:

Mandag 15. juli, 18.00, Rosenborg (B)

Trønderne har kommet litt skjevt ut i den norske eliteseriesesongen, men etter seks kamper uten seier vant de i helga mot Kristiansund, noe som betyr at de fikk tre poeng å gå å ned til den absolutte bunnstriden.

Rosenborg vil være midt i sesong når United kommer til Trondheim, og kampen mot United spilles midt mellom Rosenborgs bortekamp mot KFUM Oslo og hjemmekampen mot Viking noen dager etter.

United har møtt Rosenborg to ganger tidligere, senest i 1992, da det ble 3-2-seier, mens United vant 8-0 i 1977.

Lørdag 20. juli, 17.00, Rangers (N), Edinburgh, Skottland

Rangers ble nummer to i Skottland i sesongen som akkurat er ferdigspilt der, etter at de ble ett nummer for små mot rival Celtic. De tapte en avgjørende kamp mot Celtic i gullkampen rett før sesongslutt, før de også tapte 1-0 i cupfinalen mot samme lag.

Laget trenes av belgiske Philippe Clement, og tidligere United-spiller Jack Butland var førstevalget mellom stengene for klubben denne sesongen. 

Tom Lawrence, som spilte for Uniteds førstevalg da Ryan Giggs var midlertidig manager i 2014, har også vært en del av stallen.

Lørdag 27. juli, 02.00, Arsenal (N), Los Angeles, USA

United møter Arsenal i preseason for andre år på rad, etter at det ble seier 2-0 mot Arsenal i fjor sommer, etter mål av Bruno Fernandes og Jadon Sancho.

Arsenal kjempet om gullet i hele årets Premier League-sesong, slo United 3-1 hjemme og 1-0 borte på veien, men tapte til slutt å målstreken mot City.

Onsdag 31. juli, 06.00, Real Betis ( N), San Diego, USA

Trenes av tidligere Manchester City-manager Manuel Pellgrini, og har akkurat lagt bak seg en sesong der de ble nummer sju i La Liga, noe som betyr europacupspill kommende sesong.

Laget tapte faktisk ingen av sine kamper mot Real Madrid denne sesongen, og har i denne sesongen hatt et lag fullt av kjente navn for de som har fulgt Premier League i mange år.

Tidligere City-keeper Claudio Bravo har nemlig vært I stallen, tidligere Arsenal-back Hector Bellerin har vært å se en del, tidligere Newcastle- og Leicester-spiller Ayoze Perez har spilt mye og det har også tidligere West Ham-spiller Pablo Fornais.

Legg til at tidligere Real Madrid-spiller Isco, er i klubben, samt William Carvalho og Nabil Fekir, som ble koblet til United før de senere endte i Betis.

United slo ut Betis av Europa League i mars 2023, etter seier hjemme og borte, mens det ble et 1-0-tap i forrige treningskamp mot spanjolene, i en kamp som ble spilt under fotball-VM i Qatar i desember 2022.

Lørdag 3. august, 01.30, Liverpool (N), Columbia, USA

United tapte ikke noen av sine tre kamper mot Liverpool i 2023/24-sesongen, men havnet likevel 22 poeng bak de røde på tabellen.

Dette blir Uniteds første kamp mot et Arne Slot-leder Liverpool, og så gjenstår det å se om det blir Erik ten Hag eller en annen United-manager som skal lede United i denne kampen.

Lørdag 10. august, 16.00, Man. City (N), Wembley

United tapte 2-1 mot City I fjorårets FA-cupfinale, men vant 2-1 i årets finale. I august møtes lagene så på Wembley for tredje gang på rad på et drøyt år hvor det står om et trofé.

Powered by Labrador CMS