Robert Andrich (Tyskland) felles av Scott McTominay (Skottland) i EM 2024, 14. juni 2024.

McTominay & co fikk juling i EM-premieren

Publisert Sist oppdatert

Tyskland 5–1 (3-0) Skottland

Fredag kveld startet Europamesterskapet med kampen mellom vertsnasjon Tyskland og Skottland i München, og Scott McTominay spilte hele kampen for skottene.

Det ble en nedtur for McTominay & co, for Tyskland vant komfortabelt 5-1.

Florian Wirtz sendte Tyskland i ledelsen allerede i kampens 10. minutt, før Jamal Musiala doblet i det 19. minutt. Like før pause laget Ryan Porteous straffespark – og fikk et fortjent rødt kort – og Kai Havertz satte straffesparket i mål.

LES OGSÅ: Kan bli historiske

Innbytter Niclas Füllkrug scoret Tysklands fjerde mål i det 68. minutt, før Skottland fikk en noe uheldig redusering i det 87. minutt fra et Rüdiger-selvmål. Det ble uansett en firemålsseier for tyskerne etter et overtidsmål av Emre Can.

En frustrert Scott McTominay under EM-premieren Tyskland 5-1 Skottland, 14. juni 2024.
Det ble en frustrerende kveld for Scott McTominay & co.

Det målet var selvsagt ubetydelig for poengfordelingen, men målforskjellen kan bli avgjørende her, så McTominay & co skulle nok gjerne unngått det firemålstapet. 

Ungarn og Sveits er de to andre lagene i gruppe A, og de møter hverandre lørdag ettermiddag.

McTominay ble løpende mye mellom, og fikk ikke til stort – noe som strengt tatt gjelder hele det skotske laget. Han slo flere frisparkinnlegg i løpet av kampen, og kanskje ville det heller vært bedre å ha ham inne i feltet hvor han jo er fullt i stand til å score mål fra slike dødballsituasjoner.

Sir Alex Ferguson så kampen fra tribunen sammen med en annen tidligere United-manager, José Mourinho, og humøret var i det minste godt før kampen.

Sir Alex Ferguson og José Mourinho på tribunen i åpningskampen i EM 2024, Tyskland 5-1 Skottland.
Ferguson og Mourinho.
Powered by Labrador CMS