McKenna og Ipswich gjorde jobben mot Uniteds FA-cupmotstander – ett poeng unna Premier League

Publisert Sist oppdatert

Ole Gunnar Solskjærs tidligere assistent Kieran McKenna er i ferd med å gjøre det helt, helt store med sitt Ipswich-mannskap.

Tirsdag ble Manchester Uniteds semifinalemotstander i FA-cupen, Coventry City, slått 2-1 på fremmed gress.

Dermed trenger McKenna og Ipswich «bare» uavgjort i siste serierunde lørdag for å sikre opprykk til det gjeveste selskap i engelsk fotball. Der venter så godt som nedrykksklare Huddersfield på Portman Road.

Uniteds tidligere assistenttrener er allerede blitt kåret til sesongens manager i Championship. Full fortjent, vil nok veldig mange si, all den tid Ipswich er nyopprykket i divisjonen.

– Han (McKenna) har samla folk rundt seg som alle drar i samme retning. Han er positiv, fremoverlent og klarer å legge fra seg ting fort, hvis det er noe galt, har Ole Bernt Krogstad, formann i Ipswich Town FC Supporters Club of Norway, tidligere sagt til united.no.

Det eneste som kan frata Ipswich direkte opprykk til Premier League er at Leeds (3.-plass) vinner hjemme mot tabellnabo Southampton samtidig som Huddersfield slår Ipswich på fremmed gress.

Skulle det mot formodning gå galt for Ipswich, vil de på papiret få den «enkleste» veien til en eventuell playoff-finale på Wembley. 3.-plassen møter nemlig laget som blir nummer seks til dobbeltoppgjør, mens 4.- og 5.-plassen gjør opp om den andre Wembley-billetten.

Powered by Labrador CMS