Manchester United v Fulham - Premier League

Mata har funnet ny klubb

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes notiser

Søndag 3. september

Mata har funnet ny klubb

Den tidligere United-spilleren Juan Mata har vært klubbløs i sommer siden han forlot Galatasaray. Nå har spanjolen endelig funnet seg en ny klubb og Mata har nå skrevet under for den japanske klubben Vissel Kobe.

Mata forlot United da kontrakten gikk ut etter 2021/22-sesongen etter at han kom til United fra Chelsea i januar 2014.

Lørdag 2. september

United slo Everton i treningskamp

Leah Galton scoret kampens eneste mål like før pause da Uniteds kvinnelag slo Everton 1-0 i en treningskamp lørdag. Både Vilde Bøe Risa og Lisa Naalsund var i aksjon for United i en kamp der Marc Skinner gjorde hele ti bytter for å gi flest mulig av spillerne spilletid.

Kampens eneste mål kom etter 37 minutter da nykommer Emma Watson fant Galton med en pasning og Galton gjorde ingen feil mot sin tidligere lagvenninne Emily Ramsey i Everton-målet. 

United: Baggaley, Blundell (Crook), Turner (Deering), Le Tissier (Rabjohn), Riviere (Evans), Bøe Risa (Naalsund), Ladd (Francis), Watson (Aherne), Galton (Fuso), Garcia (Thomas), Parris (Geyse).

 

Fredag 1. september


Bekreftet tidspunkt for ligacupkampen

Ligacupkampen mot Crystal Palace skal spilles tirsdag 26. september, bekrefter klubben. Kampstart blir klokka 21.00 (skandinavisk tid).

Supporterklubben selger billetten til kampen her.

Hege Riise slutter som landslagssjef

NFF bekrefter at Hege Riise er ferdig som norsk landslagssjef.

Det er foreløpig ikke klart hvem som tar over, men United-spillerne Vilde Bøe Risa og Lisa Fjeldstad Naalsund venter nok i spenning.

Fotballforbundet jobber nå med å få på plass en midlertidig løsning for kampene i høstens Nations League.

Norge møter Østerrike 22. september, og Portugal 26. september.

Torsdag 31. august


Får Højlund nummer 17?

Højlund har som kjent ikke fått sin debut for United enda og han har heller ikke fått draktnummer. Nå skriver Manchester Evening News at dansken får draktnummeret sitt bekreftet før helgens kamp mot Arsenal, men at det vil skje etter at overgangsvinduet stenger på fredag.

I Atalanta spilte 20-åringen med nummer 17 på ryggen. Det er nå ledig i United etter at Fred forlot klubben.

Onsdag 30. august


Tidlig Williams-selvmål da Ipswich snudde til seier etter straffekonk

Brandon Williams fikk tirsdag sin første start etter utlånet til Ipswich i ligacupkampen mot Reading.

Det startet på verst tenkelig vis da backen var uheldig og satte ballen i eget nett like etter minuttet var passert.

Ipswich kjempet seg imidlertid tilbake, snudde 0-1 til 2-1, før det ble 2-2 og straffekonk.

Den gikk Williams & co. seirende 3-1 ut av, etter at ex-Red Charlie Savage var blant dem som bommet på sin straffe for Reading.

Tirsdag 29. august


Højlund med på landslaget

Det er ikke alle landslagstropper nå som er like interessante, men at Rasmus Højlund var med i den danske landslagstroppen til de kommende EM-kvalifiseringskampene mot San Marino og Finland er i det minste litt interessant.

Det er ventet at Højlund potensielt kan få debuten sin mot Arsenal kommende helg, men hvis han manglet i landslagstroppen ville en kanskje tenkt at tilstanden hans kanskje var slik at en måtte ha ventet til etter landslagsperioden.

Landslagssjef Kasper Hjulmand bekreftet på pressemøtet i forbindelse med annonseringen av troppen at han har vært i Manchester for å se Højlund trene.

– Han er sannsynligvis i kamptroppen til helga. Det er selvsagt et forbehold, og det er at han skal vise denne uka at han er klar.

Christian Eriksen er også i troppen, og det samme er Pierre-Emile Højbjerg som har blitt koblet til United i det siste.

Hansen-Aarøen tatt ut på U21-landslaget

Norges nye U21-landslagssjef Jan Peder Jalland har tatt ut sin første tropp, og i den har han funnet plass til Uniteds Isak Hansen-Aarøen.

Hansen-Aarøen har de siste årene vært aktiv på U18/U19-nivå, men nå skal han altså få prøve seg på U21-landslaget.

Det er snakk om EM-kvalifiseringskamper mot San Marino og Latvia, i en gruppe som også består av Irland, Italia og Tyrkia.

Kampene spilles 7. september (borte mot San Marino) og 12. september (mot Latvia på Marienlyst stadion i Drammen).

Mandag 28. august


Lukaku og Mourinho gjenforenes

Mandag kveld melder Fabrizio Romano og fler engelske medier at Roma og Jose Mourinho er i ferd med å hente Romelu Lukaku på lån fra Chelsea. Avtalen varer fram til juni 2024.

Ifølge Fabrizio Romano betaler Roma over fem millioner euro for spissen.

Dette betyr at Mourinho og Lukaku gjenforenes etter å tidligere ha jobbet sammen i United.

McTominay i Skottland-troppen

Scott McTominay nyter ikke stor tillit i Manchester United om dagen, men på det skotske landslaget er han en av de aller største profilene.

Midtbanespilleren er som ventet i den uttatte Skottland-troppen som skal møte Kypros i EM-kvalifiseringen 8. september og England i en privatlandskamp 12. september.

Skal kombinere akademirolle med landslagsjobb

Paul McShane har blant annet hovedansvaret for Manchester Uniteds U15-lag, og nå er han også ansatt som assistenttrener for Irlands U21-landslag.

McShane, som har en fortid som akademispiller i United og også på toppnivå i Premier League i andre klubber, sier dette om sin nye jobb:

– Jeg spilte for Irland på ungdomsnivå fra jeg var 14, før jeg gikk opp må seniornivå, så for meg handler det om å bringe erfaringen jeg hadde som spiller med mål om å hjelpe å utvikle den neste generasjonen. Jeg ser frem til det.

Powered by Labrador CMS