Juan Mata i United-drakt, på Snapdragon Stadium i San Diego under promotur for sommerens treningskamp, 27. april 2024.

NOTISER:

Mata fyller år

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes notiser

Søndag 28. april

Mata fyller år

Ja, du ser riktig på bildet øverst i saken: Juan Mata i 2023/24-drakta til Manchester United. Som vi skrev her i denne notissaken på fredag, så har nemlig spanjolen de siste dagene vært i San Diego for å promotere sommerens United-treningskamp mot Real Betis. 

Mata ble uansett født på denne datoen i 1988, og fyller med det 36 år i dag – gratulerer med dagen, Juan!

Lørdag 27. april

Håpet om topp 4 definitivt ute

Det har lagt i kortene i flere uker allerede, men nå er det definitivt klart. Manchester United kommer ikke til å spille Champions League neste sesong dersom England kun får med fire lag.

Etter at Aston Villa og Chelsea spilte 2-2 på Villa Park lørdag kveld, er gapet fra United opp til Villa nå på 13 poeng og med fire kamper igjen av sesongen for Uniteds del er det nå matematisk umulig for Erik ten Hags mannskap å kapre 4. plassen. 

Villa ledet 2-0 før en solid 2. omgang av Chelsea sørget for at det ble 2-2. Chelsea scoret også et mål på overtid, men VAR grep inn og anbefalte dommeren å se på skjermen. Dommer Craig Pawson valgte å annullere scoringen. 

McKennas Ipswich med surt poengtap

Den tidligere United-treneren Kieran McKenna fikk en solid gavepakke fra QPR fredag kveld da London-klubben slo Leeds hele 4-0. 

Lørdag kveld hadde Ipswich sjansen til å ta et stort steg mot Premier League da Hull var motstander. Ipswich ledet både 1-0, 2-1 og 3-2, men i sluttminuttene kapret Hull det ene poenget som holder liv i Play Off-håpet deres, mens Ipswich nå ligger á poeng med Leeds. 

Ipswich har imidlertid én kamp mindre spilt enn Leeds og skal møte Coventry i en hengekamp før det hele avgjøres neste helg. 

Sheffield United rykket ned

Klubben fra stålbyen har slitt hele sesongen etter opprykket fra Championship og etter stortapet mot Newcastle (1-5) er det definitivt klart at Sheffield United rykker ned til Championship. 

Samtidig klatrer Newcastle helt opp i ryggen på Manchester United i kampen om en plass i Europa neste sesong. 

50 år siden United rykket ned

27. april 1974 er en dato smått aldrende United-fans aldri vil glemme og i dag er det 50 år siden Denis Laws hælspark senket United og Tommy Dochertys mannskap rykket ned, kun seks sesonger etter at United vant europacupfinalen mot Benfica på Wembley. 

I den ferskeste utgaven av United-Supporteren kan du lese en lang dybdesak om nedrykket med eksklusive intervjuer med tidligere styreformann Martin Edwards samt de tidligere spillerne Alex Stepney og Sammy McIlroy.

Fredag 26. april

Mata representerer United igjen

Juan Mata representerer Manchester United igjen! Den populære spanjolen er nemlig i San Diego for å promotere sommerens treningskamp mot Real Betis, sammen med tidligere Real Betis-spiller Tab Ramos. 

Mata spilte 285 kamper for United, og scoret 51 mål, og det er selvsagt gledelig å se ham i United-tøy igjen selv om det er på en helt annen måte nå. 

Etter tiden i United har 35-åringen vunnet ligaen med både Galatasaray og japanske Vissel Kobe (selv om han kun spilte én kamp for sistnevnte).

Torsdag 25.april

Kutt i godene for klubbansatte for FA-cupfinalen

Manchester Uniteds klubbansatte har fått et kraftig kutt i sine goder inn mot FA-cupfinalen, det melder The Times.

Tidligere har United-ansatte fått billetter nok til å kunne ta med seg både venner og familie, men det nye styret med INEOS og Ratcliffe i spissen har nå kuttet dette ned til kun én billett pr. ansatt. De ansatte må i tillegg selv stå for reise til og fra London.  

Dette skal ifølge kilder være et av de tidlige innsparingstiltakene Ratcliffe har satt i verk for å lette på utfordringene United har med å holde seg innenfor FFP.

Premier League skal diskutere nye regler for FFP

Manchester United skal være svært kritisk til et nytt forslag som skal diskuteres blant Premier League-klubbene, melder The Times. 

Forslaget som skal diskuteres av Premier League og medlemsklubbene dreier seg om en ny modell for Financial Fair Play (FFP). 

Det nye forslaget innebærer en modell der det innføres et tak på hva klubbene kan bruke på spillerkjøp, lønninger og agenter og at dette taket skal være basert på hva bunnlaget i Premier League får i TV-inntekter. Forslaget skal innebære at topplagene kun skal kunne bruke rundt 4,5 ganger hva tabelljumboen får i TV-inntekter, og at dette skal bidra til jevnere konkurransevilkår i Premier League. 

Den nye sportslige ledelsen i United skal være bekymret for at engelske klubber får svekket konkurranseevne i forhold til andre store europeiske klubber.

Onsdag 24. april

Vant cuptitler på denne datoen i både 1909 og 1948

24. april 1909 vant Manchester United FA-cupen for aller første gang. 

Sandy Turnbull scoret kampens eneste mål i finalen mot Bristol City. United hadde slått ut Brighton, Everton, Blackburn, Burnley og Newcastle på vei til finalen.

Nøyaktig 39 år senere var United i FA-cupfinalen igjen, for første gang siden 1909. Blackpool var motstander, og med Stanley Matthews og Stan Mortensen på laget var det mange som så på Blackpool som favorittene. 

Derfor var det ingen overraskelse at Blackpool tok ledelsen to ganger, med en Jack Rowley-utligning mellom Blackpool-scoringene, men Rowley utlignet igjen til 2-2, før Stan Pearson og John Anderson sørget for 3-2 og 4-2 til United på slutten. Dermed ble det seier, og Matt Busbys første trofé.

Tirsdag 23. april

Fernandez scoret sitt første mål for Benfica

Spanske Alvaro Fernandez tilbrakte første halvdel av sesongen på lån i La Liga-klubben Granada, før han i januar bevegde seg videre til portugisisk fotball og Benfica.

Der kom han mandag kveld på scoringslisten for aller første gang. 21-åringen dempet ballen flott inne i motstanderens sekstenmeter, før han med høyrefoten dro seg innover i banen og satte ballen til høyre for målvakten.

Se scoringen her:

Mandag 22. april

Andy Cole innlemmet i Premier Leagues «Hall of Fame»

Engelske Andy Cole står utvilsomt igjen som en av Manchester Uniteds store målscorere gjennom historien. Målsniken ble hentet til klubben fra Newcastle i 1995, og vant blant annet fem ligatitler og én mesterligatittel før han forlot klubben i 2001.

– Jeg er veldig stolt og fornøyd med alt jeg har oppnådd i karrieren. Jeg får virkelig et smil om munnen når jeg ser tilbake på det jeg har gjort, forteller den tidligere United-spissen.

52-åringen er den åttende Manchester United-spilleren som innlemmes i Premier Leagues «Hall of Fame». David Beckham, Eric Cantona, Rio Ferdinand, Roy Keane, Wayne Rooney, Paul Scholes og Peter Schmeichel er de andre sju.

Cole var faktisk datidens dyreste engelske fotballspiller da han skiftet ut St. James´ Park med Old Trafford på midten av 90-tallet.

Powered by Labrador CMS