Pep Guardiola, 23.09.2023.

NOTISER:

Manchester City til FA-cupfinalen

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes notiser

Lørdag 20. april

Manchester City til finale i FA-cupen

Den første av de to semifinalene i FA-cupen ble lørdag spilt på Wembley. Manchester City og Chelsea møttes til dyst og det var til slutt Uniteds byrival som trakk det lengste strået og er klar for finale på samme arena 25. mai etter å ha vunnet 1-0. En sen scoring fra Bernardo Silva sørget for City-seier.

Om United tar seg videre i søndagens kamp mot Coventry blir det altså en reprise fra finalen fra forrige sesong hvor Manchester City vant finalen på bekostning av United.

Fredag 19. april

United.no-Henrik vant Love Island

I februar ble det annonsert at United.nos Henrik Fossedal skulle delta i den nye sesongen av Love Island. Fossedal er some-ansvarlig og nettjournalist for supporterklubben. Han har også ledet alle watchalongene vi har hatt, og vært med i UNO-podcasten.

Fredag ble finalen av Love Island sendt. Fossedal gikk helt til topps med sin kjæreste Elisabeth Henriksen Reither. Paret vant 300.000 kroner og røpte før finalen at de blir samboere i Oslo.

Supporterklubben gratulerer Henrik og Elisabeth!

Mainoo fyller år

Selveste Kobbie Mainoo fyller 19 år. Unggutten har hatt et forrykende år som 18-åring både i Manchester United og England. 

26. november 2023: Første Premier League-start for United.

28. januar 2024: Første mål for United.

19. mars 2024: Blir tatt ut til Englands A-lag etter en kjempeprestasjon mot Liverpool, kun fem dager etter han ble tatt ut til U21-laget for første gang.

23. mars 2024: Debut for England da han kom på i kampen mot Brasil.

26. mars 2024: Første start for Englands landslag.

Det blir spennende å følge Mainoo som 19-åring!

Torsdag 18. april 

Donny fyller år

Donny van de Beek fyller 27 år. Nederlenderen har ikke hatt en minnerik United-karriere å se tilbake på. Til tross for at midtbanespilleren står med over 60 kamper for klubben.

Nå befinner han seg på lån i Eintracht Frankfurt hvor han har spilt sju kamper for den tyske klubben. 

Vi gratulerer!

Onsdag 17. april

Real straffet City, Arsenal også ute

Manchester Citys drøm om å kopiere Treble-triumfen fra forrige sesong er over. Det stod 1-1 etter 120 minutter og det måtte straffesparkkonkurranse til for å kåre vinneren. Den vant Real Madrid 4-3 og spanjolene er dermed videre til semifinalen. 

Det er også Bayern München som slo Arsenal 1-0 i Tyskland. Den første kampen i London endte 2-2 og Bayern møter Manchester Citys overmenn i semifinalen. 

Englands sjanser til å få en ekstra Champions League-plass ble betydelig svekket med City og Arsenals tap. 

Fem år siden opprykket ble sikret

17. april 2019 spilte Manchester United-kvinnene mot Aston Villa hjemme på Leigh Sports Village, i den første sesong etter at kvinnelaget ble startet opp igjen, og en seier der ville sikre opprykket for United.

Det gikk veldig enkelt, for United vant hele 5-0 etter scoringer av Millie Turner, Alex Greenwood, Jess Sigsworth, Ella Toone og innbytter Charlie Devlin.

Litt over tre uker senere løftet United troféet som viste at de hadde vunnet kvinnenes Championship, i forbindelse med sesongens siste hjemmekamp mot Lewes.

Slik stilte United mot Villa:  Siobhan Chamberlain; Martha Harris, Amy Turner, Millie Turner, Kirsty Smith, Alex Greenwood (C), Mollie Green (Aimee Palmer, 63.), Ella Toone, Lizzie Arnot, Jess Sigsworth (Charlie Devlin, 70.), Leah Galton (Kirsty Hanson, 57.).

Keeperreserve Emily Ramsey ble sittende på benken hele kampen.

Tirsdag 16. april

Sancho og Dortmund seiret i Champions League-drama

Borussia Dortmund hadde med seg et krevende, men likevel overkommelig utgangspunkt fra den spanske hovedstaden da det sist uke ble 1-2-tap borte mot Atletico Madrid i den første av to kamper i mesterligaens kvartfinale.

Tirsdag kveld scoret Julian Brandt 1-0 for gultrøyene, før Ian Maatsen doblet ledelsen like før pause. I oppbyggingen til Maatsens scoring vartet Sancho opp med en glimrende pasning.

To Atletico-scoringer i løpet av de første 20 minuttene etter sidebyttet gjorde at ting så vanskelig ut for Sancho og Dortmund.

Så tok tidligere lånesoldat Marcel Sabitzer ansvar. Først serverte han Niclas Füllkrug til 3-2, før han selv gjorde 4-2 få minutter senere.

Dermed avanserte Dortmund videre med 5-4 sammenlagt.

Toone kåret til månedens spiller av fansen

Ella Toone var ganske god i mars, og nå har hun blitt kåret til månedens spiller i ligaen av fansen, melder spillerforeningen PFA.

Toone scoret to mål i månedens siste kamp hjemme mot Everton.

Salisbury dømmer United neste uke

Premier Leagues dommeroppsett for kommende helg + midtuka etterpå har blitt offentliggjort, og det er Michael Salisbury som har fått ansvaret med å dømme Manchester Uniteds hjemmekamp mot Sheffield United onsdag neste uke.

Han får med seg Eddie Smart og Derek Eaton på linjene, mens Paul Tierney er fjerdedommer. Michael Oliver er kampens videodommer, med Natalie Aspinall som assistent.

Salisbury har dømt United én gang tidligere denne sesongen, og det var i 3-0-hjemmeseieren mot Crystal Palace i ligacupen.

I januar dømte han Sheffield Uniteds 2-2-kamp mot West Ham på Bramall Lane, et oppgjør hvor han viste ut både en Sheffield United-spiller og en West Ham-spiller.

Mandag 15. april

Eldstemann fyller år

Uniteds reservemålvakter ble født i midten av april: I går var det Altay Bayindirs bursdag, og i dag er det Tom Heaton som fyller år. 

Eldstemann i Manchester United-troppen ble nemlig født på denne datoen i 1986.

Han har tre opptredener for United på sine snart tre sesonger i klubben, noe som for øvrig er like mange kamper som han har for det engelske A-landslaget.

Gratulerer med dagen, Tom!

Powered by Labrador CMS