Martial takker for seg: - United vil alltid være i hjertet mitt

Etter ni år i klubben er Anthony Martial ferdig i Manchester United. I et innlegg på Instagram takker han for seg. 

Publisert Sist oppdatert

- Det er med mange følelser jeg skriver til dere i dag for å ta farvel. 

Slik innleder Martial innlegget der han bekrefter det mange egentlig har ventet på: At han forlater Manchester United når kontrakten hans utløper i sommer. Fra før er det klart at hans landsmann, Raphaël Varane, også forlater United i sommer. 

- Etter ni utrolige år i denne klubben er tiden inne for å ta fatt på det neste kapittelet i karrieren min, skriver Martial. 

Martial sier farvel med en video med høydepunktene fra hans tid i United: 

Ikke spilt siden desember

Martial kom til United fra AS Monaco i 2015, scoret et drømmemål i debuten mot Liverpool og ble lansert som den neste Thierry Henry. Men slik ble det ikke. 317 kamper, 90 mål og 47 målgivende i alle turneringer ble det til slutt. De siste sesongene har han spilt mindre og mindre. 

Franskmannen har vært svært skadeplaget gjennom karrieren. 

- Siden jeg kom hit i 2015 har jeg hatt den enorme æren det er å bære denne drakten og å spille foran dere, verdens beste supportere. Støtten deres har alltid vært der, gjennom de gode tidene, men også de tøffe. Deres lidenskap og lojalitet har vært en konstant kilde til motivasjon for meg, fortsetter Martial. 

Denne sesongen ble det bare 19 kamper og to scoringer. Hans siste United-mål kom 26. november mot Everton. Hans siste kamp for United ble 0-3-tapet mot Bournemouth 9. desember. 

Her feirer Anthony Martial det som ble hans 90. - og siste - mål for United.

- Jeg vil takke dere fra bunnen av mitt hjerte for alt dere har gjort for meg. Sangene, entusiasmen og kjærligheten dere har for klubben har gitt minner jeg tar med meg i hjertet mitt for alltid. Jeg ønsker også å vise min takknemlighet overfor alle mine lagkamerater, støtteapparat og alle de som har vært en del av klubben gjennom mine ni år her. Jeg er stolt over at jeg har fått dele alle disse opplevelsene med dere. 

- Manchester United vil alltid være i hjertet mitt. Denne klubben har vært en stor del av karrieren min og ga meg den utrolige muligheten til å spille foran dere. Jeg drar for å ta fatt på nye utfordringer, men jeg vil alltid være en rød djevel og kommer til å følge klubben lidenskapelig videre, skriver Martial. 

«Tony Martial scores again»

Hvor ferden går videre for Martial er uvisst. Han er fortsatt bare 28 år (blir 29 i desember), men skadene har utvilsomt påvirket ham. Da United hentet ham i 2015 var en Ballon d'Or-klausul med i avtalen. Så stort var faktisk potensialet. 

Selv om han aldri nådde de høydene har Martial vært med på å gi oss flere store øyeblikk, og vant fem titler med United. 

I sesongens siste hjemmekamp mot Newcastle tok Martial det som da var et uoffisielt farvel med United-fansen, som sang ham av banen én siste gang. 

«Tony Martial, he came from France,

English press said he had no chance, 

50 million down the drain, 

Tony Martial scores again...»

Uansett hvor veien går videre, takk skal du ha, og lykke til videre, Anthony! 

Anthony Martial vinker farvel til United-fansen etter sesongens siste hjemmekamp mot Newcastle.
Powered by Labrador CMS