Trinity-statuen og East Stand-fasaden på Old Trafford, 24. februar 2024. General view.

THE ATHLETIC:

- Manchester United vurderer å selge navnerettighetene til Old Trafford 

Publisert

The Athletic-artikkelen, ført i pennen av Adam Crafton, hevder Manchester United har hatt samtaler der man har utforsket muligheten for å selge navnerettighetene til Old Trafford. 

Uniteds stadion, som er 114 år gammelt, har alltid hatt navnet Old Trafford, og selv om stadig flere stadioner får nye navn som inkluderer sponsorer, har det aldri vært tilfellet med Uniteds hjemmebane.

Det er imidlertid flere eksempler på klubber som har tjent inn store summer på å selge navnerettighetene, for eksempel Arsenal (Emirates Stadium), Manchester City (Etihad Stadium) og Barcelona (Spotify Camp Nou). 

Kildene The Athletic viser til, som for øvrig er anonyme, understreker at en avgjørelse på ingen måte er tatt, og Manchester United skal ikke ha ønsket å gi en kommentar om The Athletics opplysninger. 

- Håper på flere titalls millioner

Samtalene om nytt navn skal ha vært gjeldende for utfallet der Old Trafford blir pusset opp, men også i et scenario der United bygger et nytt stadionanlegg, som også har vært tema de siste månedene. 

The Athletic skriver om to mulige scenarioer:

  • Dersom Old Trafford pusses opp, kan en mulighet være å beholde navnet Old Trafford, men legge til en sponsor, litt som Barcelona har gjort gjennom avtalen med Spotify. Arenaen deres heter nå offisielt Spotify Camp Nou
  • Dersom det bygges et helt nytt stadionanlegg er United åpne for å selge navnerettighetene, som i så fall kunne gitt Uniteds hjemmebane et helt nytt navn. 

The Athletic skriver at et salg av navnerettighetene kunne gitt United flere titalls millioner pund. Det er i hvert fall det ledelsen håper på. 

Sir Jim Ratcliffe har tidligere estimert at å pusse opp Old Trafford og modernisere det nåværende anlegget kan koste rundt én milliard pund, mens et nytt stadion potensielt vil koste det dobbelte. 

Cantona: - Da slutter jeg med fotball

Et eventuelt navnebytte på Old Trafford er noe som ville skapt stor debatt hos de fleste United-fans, og tidligere har Eric Cantona vært svært tydelig i sitt standpunkt.

I et intervju med The Athletic i 2022 uttalte den karismatiske franskmannen at han ville «slutte med fotball for alltid» dersom United solgte navnerettighetene til Old Trafford.

- Nå heter alle stadioner Emirates eller Allianz. Disse stadionene har mistet sjelen og klubbens historie. Som Arsenal og West Ham. Jeg spilte på de gamle arenaene, som Highbury og Upton Park. 

- Heldigvis er Old Trafford fortsatt Old Trafford. Anfield er fortsatt Anfield. Kan du forestille deg Old Trafford blir et av disse nye stadionene, eid av en merkevare? Hvis de en dag gjør det, beklager, men da er jeg ikke United-supporter lenger. Og jeg slutter med fotball for alltid. 

- Vær så snill, ikke kall denne stadionen Nestle eller Amazon. Vær så snill. Old Trafford er Old Trafford. 

Powered by Labrador CMS