fishy2

Manageren sparket

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes notiser

Søndag 27. august


Fish’ manager i Hibernian sparket

Utlånte Will Fish og Hibernian har fått en tøff start på sesongen og står med tre strake tap i serieåpningen, etter 2-3-tapet for Livingston lørdag.

Søndag bekrefter Hibernian at deres manager Lee Johnson har fått sparken, etter litt over et år ved roret.

Fredag 25. august


Batlle, García & co nekter å spille for landslaget før fotballpresidenten slutter

Det går godt med spansk kvinnefotball sportslig sett, noe en ser på både klubbnivå og internasjonalt, men det har lenge vært store problemer utenfor banen.

I september 2022 var Lucía García og ex-red Ona Batlle blant spillerne som gjorde seg utilgjengelige for landslagsspill på ubestemt tid på grunn av misnøye med landslagssjef Jorge Vilda, og bare et fåtall av disse (inkludert Batlle) var tilbake til VM-sluttspillet.

Der ble det som kjent gull, siden Spania tross alt bråket nok fortsatt hadde den beste troppen, men etterpå har det blitt mer bråk igjen etter de oppsiktsvekkende scenene hvor Luis Rubiales – den spanske fotballpresidenten – kysset Jennifer Hermoso etter medaljeutdelingen.

Ikke lenge etterpå kom det en uttalelse hvor Hermoso tilsynelatende sa at det var en gjensidig gest, og at hun har et godt forhold til presidenten, men mange mistenkte at dette sitatet var oppdiktet. Hermoso har nå kritisert fotballforbundet nettopp for å dikte opp sitatet for å forsvare Rubiales, og har gitt tydelig uttrykk for at det ikke var noe samtykke i denne situasjonen.

Det var ventet at Rubiales kom til å trekke seg fredag på en pressekonferanse, men han gikk heller til motangrep på kritikerne. «Det blør i ørene mine» skrev David de Gea som reaksjon på den pussige pressekonferansen, og nå har 56 spanske spillere – inkludert samtlige fra VM-troppen, signert en felles uttalelse hvor de gjør det klart at de nekter å spille før Rubiales har sluttet.

Både Hermoso og Batlle er altså blant spillerne som har signert, og det er som ventet også Lucía García.

Torsdag 24. august


Nike snur etter kritikk – nå skal de selge Earps-drakter

Mange har ønsket å kjøpe den engelske keeperdrakta med navnet til Mary Earps på drakta i sommer, men Nike har ikke solgt de keeperdraktene til manges store frustrasjon – og Earps selv har også kritisert Nike.

Presset på utstyrsgiganten ble ikke akkurat mindre etter at Earps reddet straffespark i VM-finalen, og nå har Nike besluttet at de kommer til å selge Earps-drakta, om enn i et begrenset antall.

Keira Barry lånes ut

Keira Barry signerte sin første proffkontrakt for noen uker siden, og torsdag bekreftet United at den lovende spilleren lånes ut til Crystal Palace kommende sesong.

Palace spiller på nivå to, og 18-åringen tar med det et steg opp fra nivå tre hvor hun spilte i fjor for Derby County.

Onsdag 23. august


Fish og Hibernian slapp inn fem mot Villa

Will Fish dro i sommer på et nytt utlån til skotske Hibernian, som onsdag spilte det første oppgjøret i Conference League-playoffen hjemme mot Aston Villa.

Det endte med 5-0-seier til Villa, som dermed er så godt som klare for spill i den europeiske turneringen.

Ollie Watkins scoret hat trick for gjestene, mens Leon Bailey og Douglas Luiz noterte seg for hvert sitt mål.

Fish spilte for øvrig hele kampen for Hibernian.

Earps på Madame Tussauds?

I fjor ble det EM-triumf, og denne sommeren kom England seg til finalen i VM. Nå har Madame Tussaud annonsert at de skal lage en voksfigur av en av de heltene, og her er en avstemming over hvem som skal udødeliggjøres (som de beskriver det).

De har valgt ut åtte kandidater: 

  • Sarina Wiegman (landslagssjef)
  • Mary Earps (Manchester United)
  • Lauren James (Chelsea)
  • Alex Greenwood (Manchester City)
  • Chloe Kelly (Manchester City)
  • Leah Williamson (Arsenal)
  • Millie Bright (Chelsea)
  • Lucy Bronze (Barcelona)

Tirsdag 22. august


Profesjonell kontrakt til Shea Lacey

Shea Lacey har undertegnet sin første profesjonelle kontrakt med Manchester United. Stortalentet på 16 år herjet for U18-laget forrige sesong og har så langt denne sesongen slitt litt med en kneskade.

Likevel er midtbanespilleren høyt ansett på innsiden av klubben noe kontraktsigneringen også er et tegn på.

Oyedele kalt opp til U21-landslaget for første gang

Maxi Oyedele er for første gang kalt opp i troppen til Polens U21-landslag. 18-åringen, som på vårparten forrige sesong imponerte på utlån hos Altrincham har tidligere representert Polen på U19 og U18-nivå. Nå får han sjansen på det høyeste aldersbestemte nivået av landslagsfotball.

Mandag 21. august


Foster legger opp (igjen)

I fjor høst annonserte Ben Foster at han ville legge opp, men i vår returnerte han til gamleklubben Wrexham for å hjelpe dem opp fra non-league.

Det gikk, og planen var å bli værende i klubben denne sesongen, men nå har den tidligere United-keeperen ombestemt seg.

Wrexham har startet sesongen med fem poeng på fire kamper i League Two – og med 13-13 i målforskjell er de både laget som har scoret desidert flest mål, men også laget som har sluppet inn desidert flest mål, og 40 år gamle Foster føler ikke at egne prestasjoner har vært gode nok.

Foster spilte 23 kamper for Manchester United.

Powered by Labrador CMS