Superinnbytter Williams reddet uavgjort da United sløste med sjansene: – Vi er skuffet, men vi må prøve å bruke det til noe positivt

Marc Skinner og Manchester United delte poengene med «norske» Brighton i en helt spinnvill fotballkamp.

Det så lenge ut til å gå mot et skuffende 1-2-tap borte mot Brighton etter mål fra Elisabeth Terland, Ella Toone og Guro Bergsvand, men veteranen Rachel Williams dukket opp på bakerste stolpe nesten åtte minutter på overtid og reddet ett United-poeng.

Williams har nå scoret fire mål på 107 minutter i serien denne sesongen.

United-sjef Marc Skinner var imidlertid kritisk til sjansesløseriet etter kampslutt.

– Realiteten er at vi skapte for mange sjanser til å dra herfra med et uavgjortresultat, og det er jeg nødt til å utfordre både meg selv og spillerne på. I dag må vi være bedre på siste tredjedel, og defensivt er vi også for sløve, sa Skinner til MUTV.

– Utfra sjansene burde vi vunnet 5-2 eller 6-2, la Skinner til.

SKUFFET: Marc Skinner var klar på United burde hatt med seg alle tre poengene fra søndagens kamp.

I løpet av de 90 minuttene var det hele seks treff i metallet, tre til hvert av lagene. De to burvokterne på banen, Mary Earps og Sophie Baggaley, leverte også imponerende prestasjoner med mildt sagt vanvittige redninger.

– All honnør til Brighton. De benyttet seg av mulighetene de fikk. Vi er skuffet, men vi må prøve å bruke det til noe positivt, understreket Skinner.

Ett poeng gjør at United er fire poeng bak serieleder Chelsea etter fem spilte runder. Marc Skinners lag kunne avansert til 2.-plass med tre poeng mot Brighton.

– Det er to poeng tapt, og det må vi akseptere. Likevel viser vi en flott mentalitet. Jeg vil ikke ta noe fra Brighton. De kjempet veldig bra, sa Skinner.

Fasiten etter de fem første serierundene er to seire og tre uavgjorte. United er foreløpig ubeseiret i superligaen.

– Vi forventer å vinne hver eneste kamp, og i dag gjorde vi nok. Når vi bryter gjennom motstanderen og kommer til sjanser, vil jeg at vi skal være roligere. Det handler like mye om det mentale som det fysiske, slår Skinner fast.

Fartsfylt åpning

United tok tidlig tak i kampen, og allerede før tre minutter var spilt fikk Melvine Malard en stor sjanse inne i vertenes sekstenmeter, men tidligere United-målvakt Sophie Baggaley stanset avslutningen med en glimrende redning.

– Hun er en fantastisk keeper. Hun fikk aldri sjansen her siden hun var bak vår nummer én. Vi ønsker henne alt det beste. Hun hadde noen fantastiske reaksjonsredninger, men vi kunne gjort ting bedre, understreker United-trener Skinner.

Etter et betydelig press fra gjestene i åpningsminuttene, fikk Brighton etter hvert bedre kontroll på kampen. Etter 20 minutter traff vertene metallet etter et innlegg fra Pauline Bremer, før Mary Earps måtte hente frem en redning på et hjørnespark like etterpå.

VISTE KVALITET: Mary Earps måtte hente frem flere gode redninger mot Brighton søndag.

Da klokken tikket mot halvtimen ble Elisabeth Terland headet gjennom alene mot Earps, men United-forsvarer Maya Le Tissier, som tidligere i omgangen hadde fått gult kort, fikk avverget Brighton-sjansen. Kort tid senere fikk Terland den tiden og rommet hun trengte etter et unødvendig balltap, og den norske angriperen satte sikkert inn 1-0.

Store United-sjanser

Etter Brightons ledermål produserte United sjanser på løpende bånd. Først traff Geyse stolpen etter en god ballgjenvinning fra Ella Toone, før Leah Galton ikke fikk satt et hodestøt innenfor mål etter et flott innlegg fra en angrepsvillig Jayde Riviere.

Den største United-sjansen kom imidlertid i det 44. minutt. En kort cornervariant fra United ble reddet via tverrliggeren av Baggaley, før sisteskansen på mesterlig vis reddet returen fra Millie Turner.

Etter en relativt sjansefattig første halvtime av andre omgang, mottok Toone ballen etter at Galton flott hadde gjenvunnet ballen på Brightons banehalvdel. Uniteds nummer sju bøyde ballen på vakkert vis inn i mål til 1-1.

– Det var et fantastisk mål. Store spillere leverer kvalitetsøyeblikk. Som spiller må du ha fokus på deg selv, men hun er på et godt sted og jobber veldig bra, sa Skinner om midtbanespilleren.

UTLIGNET: Ella Toone scoret 1-1 med et vakkert skudd fra distanse.

I det 89. minutt headet Guro Bergsvand inn 2-1 etter at en mesterlig Earps-redning ga hjemmelaget hjørnespark.

Dypt inne i overtiden reddet Williams ett poeng for United. Veteranen har scoret samtlige av hennes åtte siste seriemål fra benken.

Tidligere United-spiller Maria Thorisdottir spilte også hele kampen for Brighton.

Slik var kampen:

Brighton 2–2 (1-0) Manchester United

Women's Super League, Broadfield Stadium

Mål: 1-0 Terland (30), 1-1 Toone (78), 2-1 Bergsvand (89), 2-2 Williams (90+8)

Gule kort: Le Tissier (12), Riviere (57), Zelem (90+5)

Manchester United:  Mary Earps – Jayde Riviere, Maya Le Tissier, Millie Turner, Hannah Blundell – Ella Toone, Katie Zelem – Hinata Miyazawa (Williams 75), Geyse (Parris 89), Leah Galton – Melvine Malard (García 75)
Uben.innbyttereGemma Evans, Hayley Ladd, Lisa Naalsund, Safia Middleton Patel.

Brighton: Sophie Baggaley – Maria Thorisdottir, Guro Bergsvand, Emma Kullberg – Katie Robinson, Madison Haley (Geummin 46), Maisie Symonds (Losada 56), Jorelyn Andrea Martinez – Elisabeth Terland, Pauline Bremer (Pinto 90+6), Julia Zigiotti Olme (Rule 90+7)
Uben.innbyttere: Nicky Evrard, Mengwen Li, Poppy Pattinson, Mackenzie Hawkesby, Veatriki Sarri.

90+11´:  Det er over. Det ender 2-2.

90+8´:  Williams utligner! 2-2! Hun dukker opp på bakerste stolpe på et hjørnespark.

90+6´:  Vertene gjør et bytte og bruker godt med tid her.

90+6´:  Brighton forsvarer seg godt her, og United sliter med å sette et skikkelig trykk på hjemmelaget.

90+5´:  Gult kort til Zelem.

90+3´: Det haster for United nå.

90´: Det er lagt til sju minutter i denne spinnville fotballkampen.

89´:  Bergsvand scorer 2-1 for Brighton med en heading på den påfølgende corneren.

88´:  Metalltreff igjen! Earps gjør en strålende redning, før ballen fyker videre i tverrliggeren.

86´:  Williams i stolpen! Det dirrer i metallet i begge ender også i den andre omgangen.

84´:  Brighton og Zigiotti i tverrliggeren. En strålende avslutning fra distanse smeller i metallet bak Earps. Nære 2-1.

83´:  Bremer er nære på bakre stolpe, men det blir corner for Brighton.

78´:  Det kan de! Ella Toone bøyer inn utligningen på mesterlig vis etter en strålende gjenvinning fra Galton. 1-1!

76´:  Galton får nesten hodet på et innlegg, men Baggaley holder ballen trygt.

76´:  Seks ganger har United scoret det siste kvarteret i serien denne sesongen. Kan de klare det nå?

75´: United gjør et dobbeltbytte når kvarteret gjenstår. Malard og Miyazawa viker plass for García og Williams.

74´:  Geyse spilles fri ute til høyre, men venstreback Kullberg gjør en solid jobb og skjermer ballen inn til Baggaley.

69´:  Brighton gjør sitt tredje bytte. Veatriki Sarri tar plassen til Katie Robinson.

68´:  United bearbeider ball tålmodig på vertenes banehalvdel, og Geyse får til slutt en volleysjanse etter flott kombinasjonsspill. Avslutningen forsvinner langt over mål.

62´: United forsøker å tre Malard gjennom, men pasningen blir for hard for den franske spissen.

59´: Terland spilles gjennom og setter ballen i mål, men målscoreren fra den første omgangen avvinkes for offside.

57´: Gult kort til Riviere.

56´: Nytt Brighton-bytte. Vicky Losada erstatter Maisie Symonds.

53´: En langt roligere start på den andre omgangen. De store sjansene har uteblitt.

46´: Brighton gjør et spillerbytte. Madison Haley går av banen, mens Lee Geummin kommer inn.

PAUSE 1-0.

44`:  Vanvittig dobbeltsjanse til United, og det er utrolig at det ikke står 1-1. Brighton-keeper Baggaley slår et Zelem-innlegg i tverrliggeren, før hun igjen stanser returen fra Turner. Nære for United!

41´:  Galton får hodet på et strålende innlegg fra Riviere, men headingen går utenfor. Stor mulighet.

38´: Bergsvand avverger en United-farlighet etter at Malard får rom inne i sekstenmeteren.

35´: Geyse i stolpen! Brasilianeren spilles gjennom etter en god gjenvinning fra Toone, men skuddet suser i metallet.

30´: Scoring for Brighton. Terland sender vertene foran med en kontant avslutning. Toone mister nok en gang ballen på egen halvdel, og Brighton mønstrer et flott angrep. Foran mål venter Terland som sikkert setter inn 1-0 til hjemmelaget.

29´: Terland heades gjennom alene med Earps, men Le Tissier får avverget i siste liten.

28´: Geyse brenner en stor sjanse etter flott United-spill, men brasilianeren vinkes uansett av for offside.

25´: Uniteds Geyse varter opp med en lekkerbisken av en finte nede ved linja, men innlegget treffer ingen lagvenninner.

21´: Mye Brighton nå. Martinez rager høyest på en corner, men Earps redder hodestøtet.

20´: TVERRLIGGEREN fra Brighton. Bremer holder på å lure Earps fullstendig når innlegget hennes går rett i metallet. United slipper med skrekken.

19´: Brighton skaper trøbbel på corneren, og i kjølvannet får Terland skutt fra 12-13 meter. Rett på Earps.

18´: Riviere må gi til corner etter at Toone spiller bort ballen på egen halvdel.

16´: Galton får slått inn i feltet, men Miyazawa nøler og får ikke skutt mot mål.

12´: Earps fanger frisparket.

11´: Terland får rom og plass ute til venstre, og Le Tissier får gult kort for å hindre den norske angriperen.

9´: Toone gjør en glimrende jobb ute til venstre, men det ender med innkast til vertene.

8´: Kampen har roet seg etter det forrykende åpningstempoet.

4´: Ballen havner i en Brighton-arm på det påfølgende hjørnesparket, men dommeren blåser ikke.

3´: Ny STOR United-sjanse. Malard får skutt inne i sekstenmeteren, men Baggaley i Brighton-målet redder mesterlig.

1´: United skaper en sjanse nærmest rett fra avspark. Galton får så vidt hodet på et innlegg, men Brigthton-forsvaret får ryddet unna til corner.