Finlay McAllister feirer etter scoring mot Palace.

Lekte seg i cupsemifinalen

Uniteds U18-lag har vært så godt som utilnærmelige i England denne sesongen, og lørdag fortsatte fremgangen da de knuste Crystal Palace med hele 5-0 i semifinalen av U18 Premier League Cup.

Dermed blir det finale mot enten Manchester City eller Leicester, i turneringen United ikke har vunnet siden den ble innført i 2018.

United kom til semifinalen vel vitende om at de står med 15 seirer og 0 tap på de første 17 ligakampene denne sesongen. Dermed leder de den nordlige delen av serien med hele 13 poeng på Manchester City.

Cup er imidlertid cup, og dermed var det spenning i lufta før semifinalen mot et Palace-lag som blant annet scoret seks på Liverpool i en tidligere runde.

De hadde ikke trengt å bekymre seg.

Et ordentlig fotballag

United var bedre teknisk, taktisk, individuelt, kollektivt og la også ned en arbeidsinnsats som matchet det hele.

Det var midtstoppere som gikk på raid, backer som trakk inn i banen, kantspillere som utfordret, midtbanespillere som gikk på bakromsløp og et kollektiv Palace ikke hadde noe å stille opp mot - selv om United manglet mange av stjernene.

Spillere som Shea Lacey, Jack Fletcher, Jayce Fitzgerald, Victor Musa og Jack Kingdon manglet nemlig fra Uniteds 11er, og et par av gutta som fikk spilletid for U21-laget fredag kveld startet dermed bare på benken også her.

Enveiskjøring i 80 minutter

Palace yppet seg de første fem-ti minuttene, men etterpå var dette enveiskjøring selv om United måtte vente til minutter før pause før 1-0 kom.

Da var det typisk nok en midtstopper som startet det hele med et raid fremover i banen før midtbanespiller Finley McAllister fikk hyll på byllen.

2-0 kom ved venstreback Harry Amass, som igjen understreket lagets kollektive styrke, før de mer offensive spillerne tok tak.

Spiss Ethan Wheatley satte både 3-0 og 5-0, og fikk også målgivende til Gabriele Biancheris 4-0-mål.

Ethan Wheatley i duell mot Palace.

Dermed ble det nok en koselig lørdag med U18-gutta, og det kan virkelig anbefales å sette av noen timer til disse gutta. Neste kamp spilles borte mot Manchester City i ligaen om en uke.

Her kan du se alle resultater, terminlista og mer for U18-laget.

U18: United 5-0 (1-0) Crystal Palace

U18 Premier League Cup-semifinale, Carrington

MÅL: 1-0 McAllister (Scanlon, 44), 2-0 Amass (58), 3-0 Wheatley (76 ), 4-0 Biancheri (Wheatley 84), 5-0 Wheatley (90+1)

UNITED: Elyh Harrison - Jaydan Kamasson, Louis Jackson, Reece Munro, Harry Amass - Finley McAllister, Jacob Devaney - Bendito Mantato (Gabriele Biancheri 69),  James Scanlon (Jim Thwaites 78), Ashton Missin (James Bailey 82) - Ethan Wheatley

Ubenyttede innbyttere: Tom Myles, Daniel Armer

90+3: SLUTT. United er klare for finalen i U18 Premier League Cup, der motstander blir enten City eller Leicester.

90+1: MÅL. 5-0 Wheatley. Får ballen fra McAllister inne sentralt, mister først kontrollen via en Palace-forsvarer, men får den tilbake og skyter da hardt i hjørnet.

90: To minutters tilleggstid.

84: MÅL. 4-0 Biancheri. Wheatley får rom på høyrekanten. Legger inn, men det første forsøket blir stanset. Får imidlertid returen selv, legger inn igjen flatt langs bakken og nå havner ballen midt foran mål der Biancheri sklir inn 4-0.

82: BYTTE. James Bailey på for Missin.

78: BYTTE. Scanlon ut og Thwaites inn. Sistnevevnte spilte også for U21 fredag kveld.

76: 3-0. Wheatley! McAllister finner rom på høyrekanten, kommer seg inn i feltet, slår tversover, der Bianchieri først avslutter fra god posisjon og en stor sjanse. Returen havner hos Wheatley som får pirket ballen over mållinja.

72: Stor Palace-sjanse. Palace vinner tre dueller på rad inne i Uniteds felt, og til slutt får Palace dermed skutt knallhardt fra åtte meter, men Harrison med en sterk reaksjonsredning.

70: SJANSE. Missin først med en sjanse fra 12 meter etter at Wheatley holdt på å skli giennom Palace-forsvaret, men i stedet for å avslutte selv fra god posisjon la han igjen til McAllister som skjøt over fra 17 meter.

69: BYTTE: Mantato ut, Biancheri inn. Sistnevnte kom innpå fra benken for U21-laget fredag kveld.

68: Gult kort til en Palace-spiller som beiner ned Munro bakfra.

63: STOR SJANSE: Wheatley spilt fri alene mot keeper, men en dårlig avslutning på en sprettende langpasning ødelegger muligheten.

58: MÅL. 2-0 til United! Venstreback Harry Amass. Får ballen bare noen få meter inn på Palace-banhalvdel. Setter fart, ingen går frem mot ham før en midtstopper gjør det på 20 meter, men da glir han forbi på utsiden, skyter og da nevnte mdtstopper strekker frem foten i et forsøk på å blokkere så går skuddet via foten, lurer keeper og sender United et stort skritt mot finale.

55: United ser også ut til å ha tatt god kontroll over denne omgangen.

50: Palace med sin første nestenmulighet, da de ser ut til å få skutt ganske upresset fra 18 meter, men en United-forsvarer får akkurat et bein i veien.

47: STOR SJANSE: Wheatley presser keeper til feil, Mantato plukker opp ballen, finner Scanlon, som er ute til venstre og han skyter tverrligger ned og dessverre ut for United.

46: 2. omgang er i gang (startet 13.08 skandinavisk tid).

1. omgang:

45+4: Pause. Meget fortjent ledelse. Palace gikk ut i 100, men så fort de første minuttene har det vært United og kun United, og sjanser har blitt skapt på løpende bånd. At målet til slutt kom var intet mindre enn fortjent, og ble bare bedre av at scoringen var av det flotte slaget.

45+3: SJANSE: Kamasson med en fantastisk pasning i bakrom til venstreback Amass som er på løp. Han legger igjen til Wheatley, som dessverre får feiltreff upresset fra 16 meter.

44: MÅL. United leder. En fantastisk scoring. Et nydelig raid først av midtstopper Munro, som tar med seg ballen over midtstreken og slår ut til James Scanlon ute til høyre, han slår i bakrom til McAllister som har gått på løp inn i feltet, men selv om vinkelen blir skrå lurer han avslutningen forbi keeper og inn i nettet. En meget fortjent ledelse.

39: Missin med et innlegg fra venstre, men Wheatleys heading høyt over.

38: Venstreback Amass med et par flotte pasninger i rom, som til slutt ender med corner.

37: Mantato med et godt raid nedover høyresiden, men innlegget noen centimetre for høyt for hodet til Wheatley.

33: SJANSE: Wheatley spilt opp av Missin i feltet, men førstetouchet akkurat for dårlig slik at Palace-forsvaret får inn en takling.

26: Palace med et sjeldent forsøk etter at Kamasson hadde et unødvendig balltap på Uniteds høyreside, men skuddet fra skrått hold ender langt utenfor og over.

25: STOR SJANSE: Missin utfordrer på utsiden på venstresiden, slår tilbake inn i feltet, men Scanlons skudd fra kort hold blir blokkert. Igjen reddes Palace av en blokkering.

25: Det har egentlig kun vært United de siste ti minuttene.

21: STOR SJANSE X 2: Mantato bryter høyt, Wheatley kan løpe gjennom, men keeper får så vidt stanset avslutningen. Så fortsetter United angrepet og Mantato spilles opp i god posisjon, men avslutningen, som så ut til å være på vei i mål, ble blokkert.

20: McAllister med en volley like utenfor, etter at United har fortsatt å dominere kampen de siste minuttene.

16: Første sjanse. United får spilt opp Wheatley i feltet, innlegg og avslutninger og kaos følger så i noen sekunder, men Palace overlever ved å blokkere. Tegn som tyder på at United er i ferd med å overta føringen i kampen nå.

14: Bra av venstrekant Missin. Utfordrer og går forbi motspiller, kommer inn i feltet, før innlegget blir blokkert til corner. Etter corneren får Scanlon skutt, men grei redning for keeper.

10: Missin og Kamasson med et par ok raid over store deler av banen så langt, men sjanseløst på Carrington så langt.

7: Det tok seks minutter før United hadde sitt første angrep, men sistepasningen fra høyrekant Mantato var upresis.

4: Det er Palace som har vunnet de første duellene, og sånn sett kommet best i gang.

1: Kampen er i gang (startet 12.04 skandinavisk tid).