ERIC CANTONA OM UTESTENGELSEN: 

– Kanskje jeg fortjente det ...

Eric Cantona snakker om verdens mest berømte karatespark, heksejakten fra journalistene og hvorfor han plutselig la opp som 30-åring. 

Publisert

– Allerede som ung spiller sa jeg at den dagen jeg mister lidenskapen for fotball vil jeg legge opp. Når du begynner å tenke over noe beveger du deg inn i en innbilt  verden og det er vanskelig å konsentrere seg 100 prosent, og jeg klarte ikke å være 100 prosent konsentrert om fotballen. Da jeg ikke kunne spille med 100 prosent lidenskap, tenkte jeg at det beste var å legge opp, forteller Eric Cantona i den populære podcasten  «The Rest Is Football» med Gary Lineker, Alan Shearer og Micah Richards. 

Eric Cantona og Sir Alex Ferguson viser frem FA-cuptrofeet og Premier League-pokalen etter at United har sikret The Double for andre gang på tre år.

I den ferske episoden går Cantona tilbake til oppveksten i Marseille, og forteller at karrieren startet som keeper, akkurat som faren, men siden laget hans dominerte alle kampene var han stort sett tilskuer og bestemte seg for å bli spiss for å bli mer involvert i spillet. 

Cantona snakker selvsagt også om det berømte karatesparket på Selhurst Park som medførte en utestengelse på åtte måneder måneder, og den påfølgende heksejakten fra et samlet pressekorps. 

– Jeg måtte møte i retten og ble først sendt i fengsel, men etter anken ble det omgjort til samfunnstjeneste. Etter ankesaken var det hundrevis av journalister der, de forsøkte å knuse meg etter utestengelsen. Kanskje jeg fortjente det? Jeg vet ikke ..., sier Cantona. 

Eric Cantona ble utestengt i åtte måneder etter å ha angrepet en Palace-supporter på Selhurst Park. Da han returnerte til førstelaget hjalp han United til å vinne The Double i 1995/96-sesongen.

Eric Cantona snakker også om overgangen fra Leeds til Manchester United, hvorfor han elsker engelsk fotball og hvorfor vinnermålet mot Liverpool i FA-cupfinalen har en helt spesiell betydning for ham. 

– For det første vant vi The Double med en rekke unge spillere på laget og det betød mye for meg. For det andre er Manchester United en av de største klubbene i verden, rikeste klubbene i verden og klubben kan kjøpe store stjerner. Men for meg handler United også om at halve laget er unge spillere som kommer fra akademiet og det gir en identitet som Ajax og Barcelona.

I podcasten røper også Cantona at han fremdeles er i jevnlig kontakt med Sir Alex Ferguson.

Powered by Labrador CMS