Manchester United Women i en 'huddle' etter City 2-1 United i ligacupen, 24. januar 2024.

Kan Villa-tabbe koste United en plass i kvartfinalen?

Publisert Sist oppdatert

Onsdag kveld tapte Manchester United-kvinnene borte mot Manchester City i den siste kampen av gruppespillet, men Aston Villas 7-0-seier mot Sunderland i en annen gruppe sørget for at United topper toertabellen etter onsdagens kamper. 

Med andre ord skulle avansementet være i boks for United, siden Tottenham da ville være det eneste laget som kunne gå forbi (de spiller borte mot Southampton torsdag kveld), og siden de to beste toerlagene går videre fra gruppespillet. 

Så viste det seg at Aston Villa har tabbet seg ut.

De brukte nemlig nysigneringen Noelle Maritz i kampen mot Sunderland, og hun har spilt for Arsenal i ligacupen tidligere denne sesongen. 

Det fører til spekulasjoner om hva som kan skje nå, og et samlet pressekorps melder at FA ser på saken.

Hvis Sunderland blir tildelt seieren i kampen, så vinner de også gruppa, mens Aston Villa havner på andreplass, og da er Aston Villa et bedre toerlag enn United. I så fall ryker altså United ut hvis Tottenham vinner mot Southampton torsdag kveld. 

Det ville naturligvis fremstått veldig urettferdig om United skulle ryke på grunn av en feil Aston Villa har gjort, og et alternativ kan også være at Aston Villa blir kastet ut av turneringen.

I 2014 ble Reading kastet ut av ligacupen etter å ha tabbet seg ut på samme måte, noe som ikke kommer til å skade Uniteds sak her.

Hvis Aston Villa behandles på samme måte, så vil det altså ikke få noen konsekvenser for United, mens Sunderland vil gå videre på bekostning av Villa. 

Det virker jo strengt tatt mer logisk enn at det skal gå ut over en uskyldig tredjepart.

Powered by Labrador CMS