ÅPNER OPP OM DET TØFFE FJORÅRET:

– Jeg jobber for at denne klubben skal ha suksess, uavhengig om jeg er på banen eller ikke

Publisert

Få vil si seg uenige i at Harry Maguires gjeninntreden i varmen til Erik ten Hag har vært imponerende.

Sist sesong nøt den engelske landslagsstopperen lite tillit da nederlenderen skulle plukke sine elleve beste. Maguire var bak både Lisandro Martinez, Raphaël Varane og Victor Lindelöf i køen. 

I tillegg ble i perioder også Luke Shaw foretrukket foran Maguire på midtstopperplass.

Denne høsten har ting imidlertid sett helt annerledes ut. Martinez fikk tidligere i høst et tilbakeslag etter skaden han pådro seg mot Sevilla sist sesong, og Varane har tilbrakt store deler av høsten på benken. Shaw har også mistet deler av sesongen med skade.

I fraværet av forsvarskollegene har Maguire benyttet seg av mulighetene, fremstått solid og spilt med langt mer selvtillit enn for bare et halvt år siden. I et intervju med klubbmediene ble Maguire spurt om hans profesjonalitet er en slags fasit på hvordan spillere skal oppføre seg.

– Ja, definitivt. Sånn er fotballen. Du går ikke gjennom en 15 år lang karriere uten å sitte på benken i det hele tatt. Forrige gang var kanskje første gang i karrieren jeg måtte gjøre det, innleder Maguire.

Midtstopperen trekker fram tålmodigheten som en viktig faktor.

– Jeg sa til meg selv at jeg måtte fortsette å være rolig. Jeg gjør alt jeg kan, også når jeg ikke spiller, for å hjelpe resten av gutta. Jeg spiller for denne klubben for at den skal ha suksess, uavhengig om jeg er på banen eller ikke, understreker Maguire.

Tross lite spilletid for United har Maguire vært fast inventar i England-laget til Gareth Southgate gjennom hele det siste året. Landslagssjefen har flere ganger gått offentlig ut og forsvart Maguire.

– Hver eneste dag på trening forsøker jeg å være ledende på standardene i klubben og sørge for at vi legger ned arbeidet vi må for å ta tre poeng hver eneste helg. For min del handler det om å være positiv, ha riktig tankegang og å være klar når muligheten byr seg, avslutter United-stopperen.

FAST: Harry Maguire har fortsatt å ha stor tillit hos Gareth Southgate.
Powered by Labrador CMS