TEN HAG OM SKADENE OG OVERGANGSVINDUET:

– Jeg håper det tar ti nye år før jeg opplever dette igjen

Publisert Sist oppdatert

Manchester Uniteds skadekrise i backrekka har bydd på store problemer for Erik ten Hag denne sesongen.

Før mandagens kveldskamp borte mot Crystal Palace på Selhurst Park uttalte klubben at Harry Maguire må tilbringe de neste tre ukene på sidelinjen etter å ha pådratt seg en muskelskade.

Dermed føyer engelskmannen seg inn på en skadeliste som allerede består av Luke Shaw, Tyrell Malacia, Lisandro Martinez, Raphaël Varane, Victor Lindelöf og Willy Kambwala.

Syltynt på venstreback- og midtstopperposisjonen, med andre ord.

På pressekonferansen før bortekampen mot Palace fikk Ten Hag spørsmål om hvor sikker han føler seg på at han ikke må håndtere en så stor mengde med skader også neste sesong.

– Jeg har vært trener i ti år nå, og jeg aldri opplevd noe som ligner dette. Erfaringene mine tilsier derfor at det ikke skjer igjen, og at det i så fall skjer én av ti ganger. Jeg håper hvert fall at det går ti år før dette skjer igjen, svarte nederlenderen.

Tidligere i seansen var Ten Hag tydelig på at klubben må gjøre noe med bredden i troppen inn mot neste sesong.

– Det er én av de største utfordringene våre. 

– Betyr det at dere kommer til å hente flere spillere enn vanlig?

– Jeg vet ikke. Det aller viktigste er å få spillere tilbake. I noen posisjoner skaper vi også vår egen bredde. I sommervinduene har vi hentet flere spillere. I vintervinduene har vi prøvd, men vi har ikke klart det på grunn av Financial Fair Play og budsjettet vårt.

Ten Hag kunne samtidig meddele at Luke Shaw er på vei tilbake, og at klubben forventer at engelskmannen returnerer til spill i løpet av de neste ukene, uten å presisere nøyaktig når de venter at han er tilgjengelig igjen. 

Powered by Labrador CMS