Rasmus Højlund trøstes av Kasper Schmeichel etter Tyskland 2-0 Danmark i EM, 29. juni 2024. Christian Eriksen i bakgrunnen.

BLANDEDE HØJLUND-FØLELSER ETTER EM:

– Jeg følte meg litt skyldig

Publisert

Danmark forsvant ut av EM etter et frustrerende tap mot Tyskland, i en kamp hvor VAR fikk en del oppmerksomhet, men hvor Danmark også hadde gode muligheter som de ikke klarte å få uttelling på. 

En del av disse sjansene var det Rasmus Højlund som kom seg til, og Højlund har skrev etter kampen følgende på Instagram

«For å være ærlig så visste jeg egentlig ikke hva jeg kunne forvente fra mitt første EM. Å heie på Danmark under en turnering var alltid et av høydepunktene som danske, og å spille for Danmark var ubeskrivelig. Jeg var så ivrig, og ønsket så gjerne å gjøre landet vårt stolte. Jeg skrev i en tekstmelding til en av mine venner at jeg følte meg litt skyldig. Det er en rar og sentimental miks, for jeg føler også på stolthet.

Vi ønsket selvsagt å bringe hjem troféet, men det som alltid vil bringe meg stolthet, både som fotballspiller og danske: Vi er røde, vi er hvide. Vi står sammen, side om side.»

Danmark kom på andreplass i gruppe C selv om de ikke vant en eneste kamp, men tyskerne ble altså for sterke i åttendedelsfinalen. Mål fra Kai Havertz (straffespark) og Jamal Musiala sørget for det, og Tyskland skal nå møte enten Spania eller Georgia i kvartfinalen.

Rasmus Højlund fortviler under EM-åttendedelsfinalen med Danmarks landslag mot Tyskland, 29. juni 2024.
En fortvilet Rasmus Højlund under kampen mot Tyskland.
Powered by Labrador CMS