Erik ten Hag etter 2-2 mot Liverpool.

– Jeg er så stolt. Fremtiden er lys

Publisert Sist oppdatert

United møtte Liverpool for tredje gang denne sesongen, og for tredje gang gikk United av banen uten tap.

Det ble seier i FA-cupen, og to uavgjorte resultater i ligaen.

Søndag slet United fælt før pause, men holdt på å snu til seier de siste 45.

– Det er blandede følelser nå, begynte Ten Hag.

– På den ene siden så er jeg veldig skuffet. Vi ga bort det som kunne vært en seier ved å gjøre en ikke altfor smart tabbe, akkurat som på torsdag og søndag.

– Dermed har vi tapt sju poeng på en uke. Vi burde hatt ni poeng. Det er en stor forskjell.

Han tenker selvsagt på at United mistet seieren i 90+9 mot Brentford, og så 90+10 og 90+11 mot Chelsea, før det ble 2-2 på tampen også i denne kampen.

– På den andre siden er jeg så stolt av dette laget. Vi er så unge, det er så mange som kommer inn, men som leverer som de gjør. Det viser at Uniteds fremtid er lys.

Garnacho og Mainoo feirer mål mot Liverpool.

– Jeg er stolt av motstandsdyktigheten til spillerne, ja, men også kvaliteten med og uten ball og også organiseringen.

Det begynte imidlertid dårlig, og Liverpool hadde 15-0 i avslutninger ved pause.

– Da tapte vi de viktige duellene. Da kjørte de over oss, de herjet med oss, men i 2. omgang endret det seg.

– Forskjellen mellom 1. og 2. omgang handlet egentlig bare om detaljer, oppsummerte han på den offisielle pressekonferansen.

– I pausen snakket jeg til dem om at vi er bedre enn dette. At vi må vise at vi er topp fotballspillere. Vi må tro at vi kan vinne duellene. Den troen vil nemlig utgjøre en forskjell. Da kunne vi få overtall mot deres backfirer. Det ble også forskjellen.

Bruno Fernandes i duell mot Alexis Mac Allister og Liverpool.

– Vi fulgte planen også før pause, men da tapte vi de avgjørende duellene. Så trengte vi det øyeblikket da vi utnyttet en feil fra dem, men våre spillere lærte også av 1. omgangen.

Og målene?

– Kobbie-målet, ja. Mange snakker om identitet, men se hvordan vi skapte det målet. Hvordan vi fant rom over til venstre, så snudde spillet og så den avslutningen. Den var også fra kampplanen vår, så jeg er veldig fornøyd med den.

– Så var Liverpools 1-0-mål mulig å unngå, men unge spillere gjør feil. Hadde vi ikke gjort den feilen så hadde vi vunnet, sa Ten Hag som ikke klaget på straffen som ga 2-2.

Han forsvarte byttet av Alejandro Garnacho.

– Dette ble ikke hans kamp. Han var ikke så frisk som han kan være, da han ofte havner i avgjørende øyeblikk. Han var kanskje sliten, og da vi gjorde byttet så hadde vi våre utfordringer. Vi ledet, men de ble mer offensive. Derfor ønsket jeg mer kontroll sentralt i banen, sa Ten Hag.

– Så vet jeg ikke om det var timingen på løpet til Alejandro eller pasningen til Bruno som kom for sent, men vi kunne jo tatt ledelsen i denne kampen tidlig, og selv om det var en kamp med mange overganger så kom begge baklengsmålene etter dødballer, sa Ten Hag.

Powered by Labrador CMS