Kobbie Mainoo jubler med Amad Diallo etter målet.

- Jeg er klar for å kjempe for laget

Publisert Sist oppdatert

Amad Diallos smil går nesten rundt når MUTVs intervjuer nevner vinnermålet mot Liverpool i Fa-cupens kvartfinale.

- Det var uvirkelig, sier Diallo.

21-åringen scoret vinnermålet på tampen av den andre ekstraomgangen på Old Trafford for tre uker siden. Til tross for målet som fikk United-fansen på gråten, feiret han det på samme måte som han alltid gjør etter kamper.

- Jeg dro hjem sammen med kjæresten min og feiret med familien. 

Ivorianeren signerte for United i starten av 2021 og innrømmer at dette var en drøm som ble til virkelighet. 

- Jeg var utrolig glad for å bli en del av Manchester United. En drøm som ble til virkelighet.

- Det var veldig vanskelig for meg i starten når jeg kom til England fordi jeg ikke kunne snakke engelsk.

Diallo, som kommer fra det fransktalende landet Elfenbenkysten fikk stor hjelp av tidligere United-spillere Paul Pogba og Eric Bailly med å lære språket. Bruno Fernandes hjalp også til, ettersom at han har spilt for flere italienske klubber.

I løpet av årene i United har Diallo vært på lån hos både Rangers og Sunderland.

- For meg var det viktig å dra på lån. Jeg var veldig fornøyd med det fordi jeg trengte selvtilliten til å kunne spille hver kamp hver uke. Nå er jeg sterk og kan hjelpe United.

På spørsmål om han føler seg klar for Premier League-spill, kom svaret kjapt og enkelt;

⁃ Ja

Amad Diallo fikk sin Premier League-debut 11. mai 2021 da United tapte 2-1 i møte med Leicester på Old Trafford. Siden har han spilt fire kamper i ligaen, hvor to av de har kommet i 2023/24-sesongen. 21-åringen fikk en tøff start på sesongen etter å ha pådratt seg en skade under pre-season. Heldigvis fikk han mye støtte og hjelp fra manager Erik ten Hag.

- Det har vært fint for meg å jobbe under han. Han har hjulpet meg mye.

- Han var utrolig glad på mine vegne da jeg scoret målet mot Liverpool. Han sa at jeg fortjente det målet. Han var glad, jeg var glad, alle var glade.

Diallo er en av mange United-spillere som har måttet teste ut nye posisjoner i laget. Han har spilt både på kanten og mer sentralt, men innrømmer at han trives best i rollen han er mest vandt.

- Jeg foretrekker å spille høyreving, siden det er posisjonen min, men som fotballspiller må du være klar for å spille i alle posisjoner. Uansett hvor på banen manageren vil ha meg, er jeg klar for å kjempe for laget.

Powered by Labrador CMS