Jaap Stam i Gøteborg: – Ydmyk, sympatisk og pratsom

Publisert

En sju år lang drøm, skulle endelig gå i oppfyllelse for svenskene Mats Hörnlund og David Blomgren. En drøm om å få en tidligere United-spiller til Red Army Gøteborg. 

Og det var ingen hvem som helst som entret lokalene i Gøteborg, det var nemlig en treble-vinner. 

Lørdag 9. september vil gå ned i historien som dagen da United-legenden Jaap Stam besøkte Red Army Gøteborg.

Ikke den beste starten

En sju år lang drøm, skulle endelig gå i oppfyllelse. En drøm om å få en tidligere United-spiller til Red Army Gøteborg.

Dagen begynte ikke helt som planlagt for svenskene. Flyet til Stam var nemlig forsinket med tre timer fra Amsterdam, grunnet tåke. Heldigvis kom nederlenderen seg omsider til Sverige, og en time seinere enn planlagt kunne festkvelden begynne.

51-åringen ble ønsket velkommen av Norske Hans fra Busby Babes Norge. Det hele tok plass på Scott’s Linné, foran spente frammøtte medlemmer. 

SPENTE: Spente medlemmer var lytter øre da Jaap Stam entret scenen.
SPENTE: Spente medlemmer var lytter øre da Jaap Stam entret scenen.

A Big Dutchman

Til sangen «Yip Jaap Stam is a big Dutchman» marsjerte den høyreiste tidligere forsvarskjempen inn. Man måtte klype seg i armen for å skjønne at han virkelig var der.

Han håndhilste høflig og tok imot mikrofonen. Han bydde til og med på noen strofer av sangen. Tanken som traff hodet til svenskene var:

– Herregud, han har jo for helvete vunnet «the treble» med United.

TOMMEL OPP: Svenskene var fornøyd med festkvelden.
TOMMEL OPP: Svenskene var fornøyd med festkvelden.

Delte gledelig

I første delen av intervjuet snakket Stam om dagens United-laget. Han snakket om situasjonen i laget, nyervervelsene og om Erik ten Hag.

Deretter fulgte en liten pause hvor han tok seg god tid til å prate med alle medlemmene. Han stilte også opp på bilder og signerte autografer.

Etter pausen var det tid for å snakke om legenden sin egen tid i United. Her kom det fram mange gøye og interessante anekdoter. Blant annet da han møtte Sir Alex Ferguson på en bensinstasjon, like i nærheten av der han selv bodde. Her fortalte skotten at Stam måtte selges og at de hadde fått et bud fra Lazio. Så der og da ble det bestemt at Stams tid i Manchester var over.

Både før og etter pausen fikk publikumet mulighet til å stille spørsmål, som nederlenderen gledelig svarte på.

STILTE OPP: Jaap Stam tok seg god tid med fansen.
STILTE OPP: Jaap Stam tok seg god tid med fansen.

Godt inntrykk

Etter at Stam har delt utallige gode historier og opplevelser, nærmet arrangementet seg slutten. Den tidligere United-spilleren tok seg god tid med medlemmene og har uten tvil levert et godt inntrykk på Red Army Gøteborg.

– Måten han møtte alle våre medlemmer på var fantastisk. Jeg må bare si at han er en person som er sympatisk, pratsom og som har et stort hjerte for Manchester United. 

I dag er Stam trener for den amerikanske klubben FC Cincinnati.

Powered by Labrador CMS