James Scanlon i aksjon for U21-laget, 19. februar 2024.

Involvert i alle fire målene da U18-laget tok et nytt steg mot ligatittelen

Det var aldri noen tvil om hvem som skulle stikke av med seieren på Carrington i U18-kampen mellom Manchester United og Stoke City.

United vant til slutt 4-2, etter scoringer fra Gabriele Biancheri, James Scanlon (x2) og Ethan Williams.

Førsteplassen i den nordlige U18-avdelingen ville blitt sikret om City hadde tapt borte mot Nottingham Forest, men City vant den 4-1. United kan uansett sikre tittelen ved å vinne borte mot Wolves tirsdag ettermiddag.

Her er våre U18-sider med terminliste og link til både tabell og spillerstall.

To raske mål

United gjorde fire endringer i elleveren fra 9-1-seieren mot Liverpool. Finley McAllister gikk i tillegg bak i forsvarsfireren etter å ha spilt på midtbanen mot scouserne.

Kampen startet litt småtregt, men med United som det desidert beste laget, og det var ikke før like før halvspilt førsteomgang at det ble litt mer fart i kampen, og da kom det også to raske mål.

Det første målet kom etter en glimrende gjenvinning av Ethan Williams, før Jacob Devaney fant James Scanlon i mellomrommet.

Scanlon slo lavt inn foran mål, og der var Gabriele Biancheri, som enkelt satte ballen i mål.

Kort tid etterpå var det Scanlon selv som scoret, etter å ha vunnet ballen høyt ved å bryte Stoke-keeperens pasning, før han avsluttet i korthjørnet.

Scanlon-kanon

United hadde full kontroll etter de to målene, og Gabriele Biancheri hadde flere brukbare muligheter til å score sitt andre mål.

I stedet ble det James Scanlon som fikk sitt andre mål.

Noen minutter før pause økte han nemlig ledelsen etter å ha fått ballen fra Jack Fletcher utenfor sekstenmeteren. Scanlon la ballen til rette, og banket ballen i krysset fra 16-meterstreken, og det stod 3-0 til United.

Det var stillingen til pause.

Straffemål og straffebom

Litt over fem minutter ut i andreomgangen, fikk Stoke straffespark etter et sammenstøt med Finley McAllister.

Thomas Myles gikk riktig vei, men klarte ikke å hindre Luke Enright i å redusere fra straffemerket.

Noen minutter senere fikk United også straffespark, men Ethan Williams' straffespark ble reddet av Stoke-keeperen.

Kanskje var det rettferdig, for det kunne se ut som om Williams kanskje ble felt like utenfor sekstenmeteren.

Ethan Williams bommet på straffespark mot Stoke – et straffespark han skaffet selv.

Williams revansjerte seg

Ette ren time fikk uansett Williams målet sitt, og igjen var James Scanlon involvert.

Han slo en glimrende pasning fra høyresiden over til Williams på venstre, og Williams tok med seg ballen forbi en Stoke-spiller før han kontant satte ballen i korthjørnet.

Enright reduserte igjen noen minutter senere, men seieren var aldri i fare, og det endte 4-2.

Shea Lacey kom inn i det 61. minutt, og fikk litt mer enn en halvtime på banen i comebacket etter at han ikke hadde spilt siden oktober på grunn av skade. Han så litt rusten ut, men var nær scoring ved noen anledninger i sluttminuttene.

Lacey kunne fort ha scoret i comebacket.

Manchester United 4–2 (3-0) Stoke City

Carrington
U18 Premier League

Mål: 1-0 Gabriele Biancheri (20.), 2-0 James Scanlon (22.), 3-0 Scanlon (43.), 3-1 Luke Enright (str. 52.), 4-1 Ethan Williams (60.), 4-2 Enright (66.).

Manchester United: Thomas Myles – Jaydan Kamason, Jack Kingdon, Finley McAllister (C), James Nolan – Jacob Devaney, James Scanlon, Jack Fletcher (Daniel Armer, 70.) – Malachi Sharpe (Shea Lacey, 61.), Gabriele Biancheri, Ethan Williams (Jim Thwaites, 78.).

Ubenyttede innbyttere: Cameron Byrne-Hughes, Dante Plunkett.

1: Kampen er i gang! United spiller mot venstre i førsteomgangen – eller mot nord, for de som liker å forholde seg til himmelretningene.

2: Finley McAllister har lagt inn sin første sklitakling for dagen.

4: Et tidlig gult kort til Stokes Jenson Tortoishell for å holde igjen Biancheri. Kunne blitt farlig hvis han hadde fått gå.

10: United kontrer etter å ha fått corner imot, og Biancheri spiller gjennom Scanlon, men Scanlon presses ut av balanse av en Stoke-spiller før han får skutt.

13: Gult kort på James Nolan. Den hører hjemme i kategorien «soleklar».

15: Nesten at tilfeldigheter (og sløvt Stoke-forsvarsspill) gir Malachi Sharpe en god mulighet, men han kommer seg ikke til skudd.

17: Fletcher-hjørnespark stusses videre, og det blir litt kaotisk i boksen. Ballen heades ut, og så inn igjen, og så kommer Biancheri seg nesten til et skudd, men treffer ikke skikkelig.

19: Flott pasning over fra Nolan til Kamason, som går inn i boksen, og skyter. Keeper redder.

20: MÅL! Gabriele Biancheri! Scanlon finner seg rom på høyresiden, får ballen fra Devaney, og slår lavt inn foran mål, og der setter Biancheri ballen i mål! 1-0! Det hele startet med en herlig gjenvinning av Ethan Williams, for øvrig.

22: MÅL! James Scanlon dobler! Vinner ballen høyt ved å bryte Stoke-keeperens pasningsforsøk. Tar med seg ballen forbi en Stoke-spiller eller to før han overlister keeperen. 2-0!

26: Tidligere United-spiller Viv Anderson er visst til stede på kampen, meldte MUTV-kommentator Liam Bradford for noen minutter siden.

29: Nolan slår lavt inn til Biancheri, som sklir ballen mot mål, men keeper redder med den ene foten. Godt United-forsøk!

33: Godt United-angrep igjen. Devaney med en herlig pasning ut til Kamason på kanten. Han slår inn til Biancheri, som prøver seg på en akrobatisk avslutning, men han treffer ikke ballen.

39: Det høljer ned på Carrington nå.

40: Sharpe viser sitt herlige rykk på høyresiden, men dessverre går han tom for bane, og det blir utspill fra keeper.

43: MÅL! James Scanlon igjen! Biancheri og Fletcher leker seg litt på venstresiden, og sistnevnte finner Scanlon like utenfor sekstenmeteren, med mye rom. Scanlon stresser ikke, legger ballen til rette for seg selv, og banker ballen i krysset fra omtrent 16-meterstreken.

PAUSE.

46: Andre omgang er i gang!

51: Straffe til Stoke! Finley McAllister litt på etterskudd med den taklingen, men misfornøyd med dommeravgjørelsen.

52: MÅL. Luke Enright reduserer fra straffemerket. Myles gikk riktig vei.

54: STRAFFE til United også! Ethan Williams legges i bakken omtrent på 16-meterstreken. Det ser ut til at det egentlig skulle vært frispark like utenfor.

55: Stoke-keeperen redder Williams' straffespark. Ikke et godt straffespark. Fortsatt 3-1.

60: MÅL! Ethan Williams! Herlig pasning fra høyre til venstre av Scanlon. Williams kommer seg forbi en Stoke-spiller, legger ballen over på høyrefoten, og sender den kontant ned i korthjørnet. 4-1.

61: BYTTE: Shea Lacey kommer inn for Malachi Sharpe. Første Lacey-opptreden siden oktober.

64: Fletcher spilles gjennom av Scanlon, men skuddet går utenfor. Det kunne blitt Scanlons femte målpoeng for dagen.

65: Biancheri med akrobatisk skuddforsøk, men keeper redder.

66: MÅL. Luke Enright header inn enda en redusering. Ballen går under Myles. 4-2.

70: BYTTE: Daniel Armer erstatter Jack Fletcher. Da går vel McAllister frem på midtbanen.

72: Shea Lacey vinner et frispark, og tar det selv, men det skaper ikke mange problemer for Stoke-keeperen.

76: God United-kontring, men så blir det en litt upresis ball fra Biancheri som gjør at det ikke blir noen stor målsjanse av det.

78: BYTTE: Jim Thwaites erstatter Ethan Williams.

79: Plutselig en kjempesjanse for Stoke etter litt slapt forsvarsspill! Heldigvis er Myles våken, og redder skuddforsøket fra kort hold.

80: Kjempesjanse for Thwaites etter forarbeid fra Devaney og Biancheri, men hans lave skudd går utenfor.

87: Lacey virker, forståelig nok, litt rusten. Har vist noen fine detaljer også, må det sies! Ikke noe dårlig innhopp.

90+1: Stoke-frispark reddes enkelt av Myles. Det er lagt til fire minutter.

90+4: Kjempesjanse for Lacey på overtid! Scanlon med herlig løp med ball før han serverer Lacey, som er alene med keeper, men skuddet reddes.

90+5: Lacey skrur ballen utenfor.