Piccolo by Piccolini, Manchester. Restaurant. Med terningkast 5

MANCHESTER-ANMELDELSE:

Inngang gjennom en klesbutikk – men dette var en positiv overraskelse

Publisert Sist oppdatert

– Piccolo, sa du? Inne på Arndale-senteret? Aldri hørt om. Er det noe, da?

Ja, jeg innrømmer det gjerne, at jeg rynket litt på nesa da jeg hørte hvor kompisen min hadde reservert til kveldens middag. Manchester har jo så mange gode restauranter, og så skal vi på kjøpesenteret? 

– Er det én av sjappene på food courten, eller, spurte jeg syrlig.

Nå vet jeg bedre.

For da vi hadde tuslet gjennom Next-klesbutikken så åpenbarte det seg nemlig en italiensk perle, som jeg gjerne drar tilbake til.

Piccolo by Piccolini i Manchester. Restaurant.

Kjøpesenteret var glemt så fort jeg kom inn døra, og ble geleidet til bordet, så den svære glassfasaden ut mot Fotballmuseet og inngangen til Printworks ved Hard Rock Café.

Det var høyt under taket, godt med plass mellom bordene, koselig nok interiør, et meget behagelig nivå på bakgrunnsmusikken (ikke alltid vanlig i Manchester) – og viktigst – rett og slett god mat til en ganske ok penge.

Så kan det hende at meg og kompisen ankom Piccolo som sårede dyr etter å ha testet et par andre restauranter tidligere på turen, hvor vi satt igjen med skuffelse etter å ha forsøkt oss på noen halvseige biffer til nærmere 30 pund.

Her koste vi oss imidlertid med nydelige oliven og store hvitløksbrød (mer som hvitløkspizza enn brød ...) til forrett, kjøttboller i en deilig tomatsaus til hovedrett og sjokoladefondant til dessert – og fortsatt hadde vi ikke kommet opp til de 30 pundene per måltid som vi hadde betalt bare for hovedretten dagen før.

Kjøttboller på italiensk restaurant i Manchester, Piccolo.

Så står krona svakt nå, men å få en ganske så ok flaske med Merlot til maten, også for under 30 pund, blir aldri helt feil for meg og kompisen som er vant til norske priser.

For de av dere som eventuelt ikke har skjønt det allerede så snakker vi her altså om en italiensk restaurant, og selv om jeg og kompisen var godt voksne så utelukker jeg ikke at dette også kan være et godt alternativ for norske, svenske eller danske familier med barn.

De har nemlig sin helt egen barnemeny (Menu Bambini), hvor du har egne forretter, hvor du selvsagt også kan velge egen topping på pizza eller sette sammen din egen favoritt-pasatarett, med enten Spaghetti, Penne eller Gnocchi og deretter velge om du for eksempel ønsker Bolognese- eller Carbonara-style (andre alternativer finnes også). 

Ønsker ungen lasagne, kjøttboller, en italiensk variant av fish and chips eller rett og slett kylling og pommes frites – vær så god til det også, og de har flere varianter av mocktails. Det sier sitt om stedets fokus at barnemenyen nesten har hatt mer fokus enn voksenmenyen, selv om barn også kan velge hva de måtte ønske fra voksenmenyen – med halv størrelse for halv pris.

Det er også et klart pluss at stedet også har såkalte semiprivate avdelinger for litt større grupper som ønsker å spise sammen på et litt mer avgrenset område.

Jeg hadde noen timer med matglede under mitt besøk, med italienske servitører som i alle fall fikk frem smilene våre om og om igjen og ikke bare fordi de nesten ble litt som karikaturer av gutta som kunne vært med i «Lady og Landstrykeren» (Meatballs = Miiitebåålse). 

Jeg er ganske sikker på at jeg kommer til å ta turen hit igjen, ikke minst når jeg neste gang reiser over med familien. Enjoy!

PS. Nei, det er ikke bare inngang gjennom en klesbutikk, som vi startet med i denne saken. Det er flere innganger, også via heis fra utsiden, så det er ingen grunn til bekymring. Du kommer deg ut også etter at Arndale-senteret og Next-klesbutikken er stengt ...

MEDLEMSTILBUD: Lysten på United-kamp og Manchester-tur? Vi har 500 sesongkort tilgjengelig til alle United-kamper. Her kan du se hvilke kamper det er ledig til, og når vi starter salget på de kampene som fortsatt ikke er fastsatt.

Piccolo, by Piccolino

Terningkast: 5  

Hva? Italiensk restaurant

Hvor? Midt i Manchester sentrum, bare et steinkast unna hotellene Supporterklubben bruker

Hvorfor? God italiensk, følelse av autentisk italiensk og det som fremstår som et klart fokus også på de minste (selv om vi ikke fikk testet alt det)

Nettsted: https://piccolorestaurants.co.uk/our-restaurants/manchester-arndale/

Powered by Labrador CMS