Marc Skinner, 3. mars 2024.

FIKK SPØRSMÅL OM ARTIKKEL:

– Ingen ønsker å høre gode nyheter

Publisert

Marc Skinners pressekonferanse før lørdagens FA-cupkamp mot Brighton inneholdt litt av det vanlige – som at han røpet at høyreback Jayde Riviere kan være aktuell igjen etter å ha gått glipp av noen kamper med skade – men en del av pressekonferansen handlet også om The Athletic-artikkelen denne uka om ståa rundt kvinnelaget.

Noe av det som ble omtalt i den artikkelen: 

  • United har gått glipp av en del signeringer på grunn av utsettelser fra ledelsen.
  • Manglende tydelighet rundt budsjett og strategi.

  • Bekymringer fra spillerne om de mange utskiftningene i ansatte rundt laget, inkludert agenter som har vært forundret over at en ikke hadde så mye med Polly Bancroft (som er på vei bort fra klubben til fordel for en jobb i Grimsby Town) å gjøre i forbindelse med kontraktsforhandlinger.
  • At kvaliteten i trenerteamet har gått ned uten Martin Ho, som i sommer forlot klubben for å bli hovedtrener for Brann.
  • United og Alessia Russo skal ha hatt muntlig enighet om ny kontrakt, før United skal ha prøvd å reforhandle. Her skal det sies at united.no tidligere har blitt informert om at det skal ha vært folkene rundt Russo som skal ha endret kravene sine til klubben. Uansett hva som stemmer, så endte i alle fall spissen opp med å signere for Arsenal i sommer.

I tillegg til dette er Marc Skinner selv under press siden United, etter en sommer hvor det tross alt ble brukt en del penger på å signere nye spillere, har hatt en klar tilbakegang i prestasjoner denne sesongen. Selv om United vinner de siste sju ligakampene, så vil en fortsatt ha tatt hele ti færre poeng enn forrige sesong, og det er ingenting som tyder på at United klarer en topp tre-plassering denne sesongen. 

Marc Skinner applauderer fansen etter 1-1 borte mot West Ham, 3. mars 2024.
Skinner er under press.

På spørsmål om The Athletic-rapporten om problemene rundt Uniteds kvinnelag, så avviste ikke Skinner noe som kom frem der, men ga også uttrykk for at det skjer mye positivt. 

–Vi vil selvsagt ha samtaler om ethvert tema som vi blir gjort oppmerksomme på, det ville vært uaktsomt å si at jeg ikke ville hatt det. Men det handler også om balanse, og det er veldig viktig siden vi aldri kommer til å rapportere om alle de gode tingene som skjer i klubben vår, fordi ingen ønsker å høre gode nyheter. 

– Vi trenger å vokse her, det er ikke tvil om det. Det er ting vi har gjort fantastisk godt i løpet av de seks årene vi har eksistert, men det er også faktorer vi kan forbedre.

Skinner fikk et oppfølgingsspørsmål om de positive tingene som skjer i klubben som kunne blitt rapportert om. 

– Vi har akkurat flyttet inn i en ny og fantastisk bygning [på Carrington], og vi har fått INEOS som har kommet inn og gitt mer energi i klubben, svarte Skinner – og her skal det sies at både den nye bygningen og INEOS' inntog ble nevnt i The Athletic-saken.

– Vi er den største klubben i verden, og på daglig basis ser jeg fantastiske ting fra oss. Spillerne våre har progresjon, selv om noen ganger folk sier at vi ikke har det på grunn av resultatene, noe vi vil ta eierskap til. Jeg ser på veksten vi har hatt de siste to årene, med to fantastiske nye baner. Jeg ser på alt som bygges av infrastruktur rundt spillerne våre. Vi vokser jevnt og trutt, men det er ingen tvil om at vi vokser, i alle fall. 

– Vi har psykologisk og medisinsk støtte til spillerne våre, og det kommer inn en ny person til å hjelpe spillerne med det de trenger hjelp til utenfor banen. Vi bør konsentrere oss om denne delen også, sa Skinner.

Powered by Labrador CMS