Ingen i faresonen

Publisert

Manchester United har spilt 31 Premier League-kamper hittil, og kommende lørdag spilles kamp nummer 32 mot Bournemouth på Dean Court. 

Kamp nummer 32 har en betydning, for der går nemlig en av Premier League suspensjonsgrenser. 

Hvis en får ti gule kort i Premier League i løpet av de 32 første Premier League-kampene, så må en nemlig stå over to kamper. 

Bruno Fernandes var der en spiller som var i faresonen, for da portugiseren fikk gult kort på overtid mot Fulham i slutten av februar, så var det nemlig hans åttende gule kort i ligaen denne sesongen.

På det tidspunktet virket det sannsynlig at han ville kunne ende opp med en tokampers suspensjon, og enkelte Liverpool-nettsteder spekulerte håpefullt om at Fernandes kanskje ville måtte stå over mot Klopps lag igjen, slik som i desember.

Slik gikk det ikke: Fernandes har ikke fått et eneste gult kort i ligaen etter det, selv om det har blitt en del kamper med høy intensitet, og mot lag en typisk kan se for seg at han pådrar seg kort mot.

Med andre ord: Fernandes er ikke i fare for suspensjon før kamp nummer 32, og det er heller ingen av hans lagkamerater.

Med 15 gule kort i løpet av hele sesongen vil en også kunne bli suspendert, men med sju kamper igjen er det uansett ingen United-spillere som står i faresonen for å bli suspendert for gule kort denne sesongen.

Bruno Fernandes har flest gule kort for United, men er ikke i faresonen for noen suspensjon nå siden han har vært snill gutt.

Hva med konkurrentene?

West Ham har allerede hatt Edson Álvarez utestengt i både én og to kamper for gule kort, og nå har Aston Villas Douglas Luiz også pådratt seg en tokampers suspensjon etter å ha blitt tildelt et gult kort mot Brentford.

Spillere som Bruno Guimarães (Newcastle) Moisés Caicedo (Chelsea) og Nicolas Jackson (Chelsea) er alle i faresonen nå siden de står med ni gule kort, og spesielt gjelder det Chelsea-spillerne siden de har to kamper igjen før de har spilt 32 kamper.

For Uniteds del er det også relevant at Sheffield United-nøkkelspillerne Anel Ahmedhodzic, Jayden Bogle og Gustavo Hamer alle står på ni gule kort. Dette fordi en eventuell tokampers suspensjon for dem vil føre til at de går glipp av bortekampen mot Manchester United.

Spilleren som står i størst fare for å ende opp med en trekampers utestengelse er Fulhams João Palhinha, som allerede har 12 gule kort. 

Gustavo Hamer gjør seg klar til slå et frispark for Sheffield United, 4. november 2023.
Manchester United skal være klare favoritter hjemme mot Sheffield United uansett, men oppgaven vil uansett bli enda enklere om Gustavo Hamer skulle bli suspendert ved å få gult kort i helgas kamp mot Brentford.
Powered by Labrador CMS